Steam'den, Epic'den veya torrenten edindiğim oyunlar var. Aynı konsol gibi, oyun kolu üzerinden ya da PC açma kapama düğmesinden direkt uygulama ekranına geçebileceğim ve bu uygulamadan, oyun menüsü/klasörü haricinde, internet tarayıcı, Office gibi uygulamalara da ulaşabileceğim bir PC uygulaması var mı? Yani benim kullanmadığım bilgisayarı, salt PC oyun konsoluna çevirebilir miyim? |
Bilgisayarı TV OYun Konsoluna Çevirmek
-
-
Hayır. Çünkü bu sistemler ve Windows üzerinde çalışmak üzere tasarlanmış vaziyette. Yani makine ve/ve Win tam anlamıyla çalışmıyorken siz içeride bir şeye erişip direkt çalışmasını sağlayamazsınız konsol gibi.
Ancak "uzaktan erişim" ile alakasız makinelerle çeşitli işler yapabilirsiniz.
Mesela GeForce Now'ı anlattınız gibi oldu, elimde çeşitli oyunlar var diyerek...
Kütüphanelerinizi GF Now'a bağlıyorsunuz ve ister telefondan, ister TV'den, ister başka bir bilgisayardan, uzaktan kütüphanelerinize erişerek, oyun makinesi bile olmayan bir makinede oyun oynayabiliyorsunuz.
Benzer şekilde PS ve Xbox'ın da böyle sistemleri var.
PC'de bu uygulamalar ile uzaktan erişim yaparak çalıştırabiliyorsunuz.
Bunun haricinde office vb uygulamalar için ise ana bilgisayarınızı açık bırakıp, buna uzak bağlantıya izin verip, Teamviewer vb gibi programlarla yine telefondan, başka bilgisayardan falan ulaşıp işlerinizi yapabilirsiniz.
Bunların haricinde başka yol yordam şimdilik yok gibi.
Hele hele torrent ile edindiklerinizi hiç yapamazsınız
-
kullanacağınız PC nin ekran kartı HDMI CEC destekliyorsa TV'den bilgisayarınızın bağlı olduğu input'a geçtiğinizde bilgisayarınız kendi kendine açılabilir. Nasıl TV'nizdeki HDMI cihazlar o HDMI'ı seçince açılıyorsa buda aynı şekilde. Steam'de de geniş ekran modu var. Kontrollerın home tuşuna basarak bir nevi kiosk moda geçiriyor ve sadece controller ile kullanılabilen bir mod oluyor aynı PS arayüzü gibi. Bu belki işinizi görür.
Diğer bir seçenekte Steam OS diye bir işletim sistemi duymuştum buna göz atabilirsiniz. tam olarak nedir ne değildir bilmiyorum ama custom bir windows veya linux dağıtımı olabilir.
Edit: İlk seçeneğe ilaveten Wake up on LAN seçeneği ile bilgisayarınızı modeminizden veya telefondanda açmayı düşünebilirsiniz. Ama HDMI CEC daha pratik sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyohead -- 3 Aralık 2024; 21:15:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X