Şimdi Ara

Intel Sandy Bridge tabanlı Sugar Bay platformunu CES 2011'de tanıtacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Anakart üreticilerinden alınan bazı yeni bilgilere göre Intel, Cougar Point kod adını taşıyan 6 serisi yeni yonga setlerini Ekim ayında satışa sunmayı planlıyor. Ocak ayında Las Vegas'da düzenlenecek Tüketici Elektroniği 2011 (CES 2011) fuarında Sugar Bay kod adını taşıyan yeni masaüstü platformunu duyuracak olan Intel, eş zamanlı olarak yeni nesil Sandy Bridge işlemcilerini de lanse etmiş olacak. Ancak kanaldan gelen bilgilere göre CES 2011 öncesinde, Aralık ayında anakart üreticileri yeni modellerini dağıtmaya başlayacak.

Sugar Bay platformunun ilk dalgası entegre grafik özelliğine sahip dört çekridekli Sandy Bridge işlemcilerini P67 çipsetini içerecek ve bu platform ana akım olarak bilinen orta segmenti hedef alacak. Hyper Threading ve Turbo Boost teknolojilerine de yer verilen yeni platformun devam eden akımlarında çift çekirdekli işlemcilerle birlikte çarpan kilidi açık Sandy Bridge modellerine de yer verilecek. Intel'in yüksek performans segmenti için planladığı Waimea Bay platformu ise mevcut Tylersburg platformunun yerini alacak ve Patsburg çipsetinin (X68?) kullanıldığı anakartlarla birlikte Sandy Bridge E sersisi işlemcileri içerecek.

Intel sunucu tarafında ise Bromolow platformunu lanse edecek. Sandy Bridge tabanlı yeni nesil Xeon işlemcilerinin yerini alacak olan Bromolow platformu da yine 2011 içerisinde pazara sunulmuş olacak. Mobil platform çalışmalarını da sürdüren Inte, dizüstü bilgisayarlar için Huron River platformunu hazırlıyor. Sandy Bridge tabanlı yeni nesil mobil işlemcileri içeren yeni platform, Aralık ayında hazır olacak ve Sandy Bridge tabanlı yeni işlemcilerin kullanıldığı dizüstü bilgisayarların yaygın satışı 2011'de başlayacak.

• Bu intel ne yapmaya çalışıyor.her sınıfa ayrı soketmi çıkarıyor yoksa yolmayamı çalışıyor milleti belirsiz.ne güzel iki soket vardı olmadı intel
  • her yeni çipsette veya işlemcide yeni soketin ne anlamı var milleti soymaktan başka bişey değil yaptığı
  • bu kadar ayrılığa ne gerek var.
  • 1156 soket neye destek vermiyor? entegre grafik var, hyper treading var, turboboost var DDR3 desteği var. DDR4-5 bellekler çıkmış olsa amenna deriz ancak ortada öyle bir durumda yok. x68 chipseti için yeni soket çıkar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

1156 soket neye destek vermiyor? entegre grafik var, hyper treading var, turboboost var DDR3 desteği var. DDR4-5 bellekler çıkmış olsa amenna deriz ancak ortada öyle bir durumda yok. x68 chipseti için yeni soket çıkar mı acaba?

Sanmıyorum ama,intel bu.
    neden sanmıyorum,2 tane 6 core cpu su var 1366da o kadarda baltalıcak kadar salak değillerdir heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

1156 soket neye destek vermiyor? entegre grafik var, hyper treading var, turboboost var DDR3 desteği var. DDR4-5 bellekler çıkmış olsa amenna deriz ancak ortada öyle bir durumda yok. x68 chipseti için yeni soket çıkar mı acaba?

Sanmıyorum ama,intel bu.
    neden sanmıyorum,2 tane 6 core cpu su var 1366da o kadarda baltalıcak kadar salak değillerdir heralde.

dostum biraz konu dışı olacak ama ben de i7 860'ı 4GHz'de çalıştırıyorum. ve h50 almayı düşünüyorum voltajın ve boşta sıcaklığın nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Sanmıyorum ama,intel bu.

dostum biraz konu dışı olacak ama ben de i7 860'ı 4GHz'de çalıştırıyorum. ve h50 almayı düşünüyorum voltajın ve boşta sıcaklığın nedir?

Kardes h50 gibi bir modelde ses sorunu ile karsilasabilirsin. Tabi kullanan kisilerin görüslerini almakta yarar var. Sulu sogutmayi tavsiye etmem cok kötü bir tercübe yasadigim icin olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

quote:

quote:

Sanmıyorum ama,intel bu.

Kardes h50 gibi bir modelde ses sorunu ile karsilasabilirsin. Tabi kullanan kisilerin görüslerini almakta yarar var. Sulu sogutmayi tavsiye etmem cok kötü bir tercübe yasadigim icin olsa gerek.

neden kireçleme olayı mı oldu?

• quote:

quote:

quote:

Sanmıyorum ama,intel bu.

pm

• intel sandybridge fiatları :

Core i7 2600 :280$
    Core i5 2400 :180$
    Core i3 2120 :135$
    Core i3 2100 :115$

kaynak ve işlemciler hakkında daha fazla ayrıntı :
    http://www.news4it.it/cpu/299-prezzi-e-caratteristiche-delle-prime-cpu-intel-qsandy-bridgeq
  • quote:

Orijinalden alıntı: ser_ka_n

intel sandybridge fiatları :

Core i7 2600 :280$
    Core i5 2400 :180$
    Core i3 2120 :135$
    Core i3 2100 :115$

kaynak ve işlemciler hakkında daha fazla ayrıntı :
    http://www.news4it.it/cpu/299-prezzi-e-caratteristiche-delle-prime-cpu-intel-qsandy-bridgeq

hocam paylaşımın için teşekkürler ancak italyanlar sallıyor olmasın. intelin 280 dolarlık işlemcisinden pek performans beklememek lazım. yani oradaki fiyatlardan yüksek olacaktır gerçek fiyatlar. bir de 3.4GHz turboboost açık hali mi? yoksa turbo açınca 4GHz'lere mi yaklaşıyor?

• Demek ki toplanacak yeni bir Intel PC muhtemelen ilkbahara kaldı..

Sandy Bridge'le soket yapısı değişeceği için şimdi toplanacak bir intel sistemin ileride yükseltilmesi mümkün olmayacağından intel sistem toplayacakların sandy bridge'i beklemesi akılcı olacaktır.

SLI'a izin vermemesi ve amiral gemisi x6 1090t'nin bile performans olarak ancak bir i7 930'a yetişebilmesi sebebiyle AMD içime sinmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.