|
Bildirim
2nm yapacak karpuz kesecek diye haberler sonrası işlemci modelleri bilgi sızması ama nm kaç belli değil. 10++++++ diye gelirse ne anladık biz bu işten? |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2nm yapacak karpuz kesecek diye haberler sonrası işlemci modelleri bilgi sızması ama nm kaç belli değil. 10++++++ diye gelirse ne anladık biz bu işten? |
@Boşnak Ağa Intel Core Ultra 9 285K SX AK Intel bu defa fena geliyor gibi, Emperor Strikes back! |
4 nm olacak söylentileri var ama net bir açıklama yok. :) Şöyle bir yorum gördüm, sadık kullanıclar memnun. "It's like back to the beginning. I like it a lot, all those digits was just like they tried to prove something, and now they don't have to. 875K 2700K 3770K 4770K 4790K 5775C 6700K 7700K 8700K 9900K 10900K 11900K'LOL 12900K 13900K 14900K 285K " |
|
nasıl yok yav daha karpuz keseceğidik?? inventus AMD Phenom II X4 965 Black Ed. C3 HDZ965FBGMBOX, 3.40GHz, 8MB, 2000MHz HT, 125W, AM3 İşlemci - inventus https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=23124nm falan rüyasında görsün. 10nm'den intihar dalışı olur biraz in de öyle yap diye. amd 90nm'den indi 5nm'ye 2007'den bu yana. intel 14nm'yi bırakamadı ki yıllarca şimdi ne 4nm'siymiş bana tıraş geldi o iş biraz. |
Rüya gibi arabaydı zamanında. Intel, Soket ömrünü uzatmayı vadetmiş ne güzel hareketler bunlar, bu manada rekabet kullanıcı için ne kadar iyi bir şey onu yaşayarak görüyoruz. Ama AMD'yi de çok boş bırakmaması lazım, 3D bellek muhabbeti Moore yasasının anlamsız kalmasından sonra yeni bir umut oldu ve işe de yarıyor, transistör sayısı ve üretim teknolojilerinin gittikçe ufalmasının yanında böyle güzel gelişmeler de olmalıydı zaten. İşlemcimden memnunum, kısa vadede değiştirmem. AMD ve Intel benimkinin üzerine birkaç seri çıkarsın bakalım, ileride düşünürüz. Hey gidi günler, nereden nereye yakında atomlara moleküllere işlem yaptıracaklar. NISENetyoutube The inside of a microchip is a mysterious thing. Here, we zoom into a microchip using a digital SLR camera then we transition to a scanning electron microscope, aka SEM. Although this is an older microchip, many of the same principles still apply to microchip design but with much, much smaller structures measured in nanometers instead of microns.
Learn more:
Education professionals: www.nisenet.org
Public audiences: www.whatisnano.org https://www.youtube.com/watch?v=Fxv3JoS1uY8&feature=youtu.be |
|
Ben AMD'den işlemci olarak memnunum. vs2022 Sqlexp yanda 15 tab açık brave ki mutlaka film sitesinden film açık oluyor. arada youtube da açıyorum hiçbirşey yapmadan. üstüne RDR2 açtım en son yine bana mısın demedi. intel de işler nasıldır bilemiyorum ama ben bu 7900x ile memnunum. yeni nesil gelirse belki geçiş yaparım. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
i3'de 6P i5'de 8P core olmadan veya yepyeni sıfırdan tasarlanmış bir mimari çıkarmadan intelin işi zor. |