Şimdi Ara

24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldı
    Intel’in ilk yapay zekâ hızlandırıcılı oyuncu işlemcisi sloganıyla geliştirdiği Arrow Lake-S ailesi için meraklı bekleyiş devam ederken bugüne kadar pek çok bilgi ortaya çıktı. Şimdi ise serideki işlemcilerin isimlendirmesi sızdırıldı.

Intel Core Ultra 9 285K

Intel Core Ultra 2 veya Intel Core Ultra 200 çatısı altında toplanması beklenen yeni işlemciler 24 çekirdeğe kadar ölçeklendiriliyor. Seride 3 adet hız aşırtma destekli ve 3 adet çarpan kilidi kapalı işlemcinin isimleri belli oldu. İsimler şu şekilde:

• Intel Core Ultra 9 285K (Intel Core i9-14900K devamı)

• Intel Core Ultra 7 265K (Intel Core i7-14700K devamı)

• Intel Core Ultra 5 245K (Intel Core i5-14600K devamı)

• Intel Core Ultra 9 275

• Intel Core Ultra 7 255

• Intel Core Ultra 5 240

Ayrıca Bkz.Intel Arrow Lake-S örneği sızdı: Hyper-threading rafa mı kalkıyor?

Intel Core Ultra 9 285K işlemcisi serinin amiral gemisi olacak ve 8+16 şeklinde dizilecek. K modellerde 8+16, 8+12 ve 6+8 dizilimler göreceğiz. K olmayan modellerde ise 6+8 dizilimine kadar konfigürasyonlar olacağı belirtiliyor. Intel Arrow Lake-S ile ilgili bilinenler şu şekilde:

• LGA 1851 soket ömrünün 2026'ya kadar uzatılması planlanıyor

• Yalnızca DDR5 uyumluluğu olacak, DDR4 desteği olmayacak

• 800 serisi anakartlarla çıkış yapacak

• DDR5-6400'e kadar bellek desteği (doğal JEDEC)

• CPU ve PCH yoluyla artırılmış PCIe Gen 5.0 hatları

• P-Çekirdek başına 3 MB L2 önbellek bulunacak

• Alchemist iGPU'lara (4 Xe-Çekirdeği) sahip olacak

• GPU karosu için entegre LLC "Adamantine" özelliğine sahip olacak

• 8+16, 8+0, 6+8 çekirdek konfigürasyonları bulunacak

• 2024'ün 2. yarısında piyasaya sürülecek

Kaynak:https://wccftech.com/intel-arrow-lake-desktop-cpu-core-ultra-9-285k-core-ultra-7-265k-core-ultra-5-245k/

• kaç nm olacak?

• Ne iş göreceği, performansı, standartları, kullanım alanları muallak, yazılımları yaygın olmayan; ne idüğü belirsiz yeni bir teknolojinin giriş seviyesi. LGA 1851 soket 2026 da bitecekmiş. Ondan sonra durum netleşir ve tekrar bakarım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2nm yapacak karpuz kesecek diye haberler sonrası işlemci modelleri bilgi sızması ama nm kaç belli değil. 10++++++ diye gelirse ne anladık biz bu işten?

• komedi

• @Boşnak Ağa Intel Core Ultra 9 285K SX AK Intel bu defa fena geliyor gibi, Emperor Strikes back!

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

4 nm olacak söylentileri var ama net bir açıklama yok.

:) Şöyle bir yorum gördüm, sadık kullanıclar memnun.

"It's like back to the beginning. I like it a lot, all those digits was just like they tried to prove something, and now they don't have to.

875K

2700K

3770K

4770K

4790K

5775C

6700K

7700K

8700K

9900K

10900K

11900K'LOL

12900K

13900K

14900K

285K

"

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • artık iş "bul kızı(anakartı) ver parayı" işine döndü

• nasıl yok yav daha karpuz keseceğidik??24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldı 

24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldı
    24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldıinventus
    AMD Phenom II X4 965 Black Ed. C3 HDZ965FBGMBOX, 3.40GHz, 8MB, 2000MHz HT, 125W, AM3 İşlemci - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2312

4nm falan rüyasında görsün. 10nm'den intihar dalışı olur biraz in de öyle yap diye. amd 90nm'den indi 5nm'ye 2007'den bu yana. intel 14nm'yi bırakamadı ki yıllarca şimdi ne 4nm'siymiş bana tıraş geldi o iş biraz.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Rüya gibi arabaydı zamanında. 24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldı 

Intel, Soket ömrünü uzatmayı vadetmiş ne güzel hareketler bunlar, bu manada rekabet kullanıcı için ne kadar iyi bir şey onu yaşayarak görüyoruz.

Ama AMD'yi de çok boş bırakmaması lazım, 3D bellek muhabbeti Moore yasasının anlamsız kalmasından sonra yeni bir umut oldu ve işe de yarıyor, transistör sayısı ve üretim teknolojilerinin gittikçe ufalmasının yanında böyle güzel gelişmeler de olmalıydı zaten.

İşlemcimden memnunum, kısa vadede değiştirmem. AMD ve Intel benimkinin üzerine birkaç seri çıkarsın bakalım, ileride düşünürüz. 24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldı 

Hey gidi günler, nereden nereye yakında atomlara moleküllere işlem yaptıracaklar.

24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldıNISENetyoutube
    The inside of a microchip is a mysterious thing. Here, we zoom into a microchip using a digital SLR camera then we transition to a scanning electron microscope, aka SEM. Although this is an older microchip, many of the same principles still apply to microchip design but with much, much smaller structures measured in nanometers instead of microns. Learn more: Education professionals: www.nisenet.org Public audiences: www.whatisnano.org
    https://www.youtube.com/watch?v=Fxv3JoS1uY8&feature=youtu.be

• Son generasyonlardaki en buyuk performans sıcraması verecek diyorlar. Sohbahar gibi rtx 5000 ailesi ile cıkısını yapar gibi. Sistem kurmak icin beklesekmi acaba?

• Ben AMD'den işlemci olarak memnunum. vs2022 Sqlexp yanda 15 tab açık brave ki mutlaka film sitesinden film açık oluyor. arada youtube da açıyorum hiçbirşey yapmadan. üstüne RDR2 açtım en son yine bana mısın demedi.

intel de işler nasıldır bilemiyorum ama ben bu 7900x ile memnunum. yeni nesil gelirse belki geçiş yaparım.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    10++++++

• Okuduğum bir habere göre P çekirdek hızları şuan ki işlemcilerden düşük olacakmış ve öyle büyük bir performans artışı da olmayacakmış. Haberde geçen soketin ömrünü 2026'ya kadar planlıyorlar demek yani kesinlik yok yani bunlar yine 2026 da yeni sokete geçip yeni anakart diyebilirler.

• Birçok şey belirsiz gözüküyor 2026da bitmesi planlanan soket haberlerinden sonra bu uzun ömür durumu inandırıcı gelmese de forever intel diyoruz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i3'de 6P i5'de 8P core olmadan veya yepyeni sıfırdan tasarlanmış bir mimari çıkarmadan intelin işi zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.