Şimdi Ara

Intel Skylake (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
12
Favori
35.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2600k'yı uzun bir süre daha kullanacağım bu hesapça
  • Amd 2016 deniyor sanırım. Ne çıkaracak? Masaüstü işlemci mi?
  • sata 4
    ddr 4
    pci 4
    usb 4 aynı anakart üzerinde gelmeden 8350yi değiştirmem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne hız yahu yavaş biraz

DDR4 ' e geçecektim olmadı skylake ile beraber geçeriz

olmadı 6 ay daha bekleriz gene yenisini çıkarırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Ekim 2014; 17:17:03 >
  • Yahu arkadaş bu adamların bu soket sevdası nedir,1155 i sildiler 1150 yaptılar,şimdi de sadaka verir gibi 1 pin fazla koyup illa ki anakart değişikliğine zorluyorlar kullanıcıyı.Yahu bir sefer de kullanıcı soket değiştirmesin,Intel'in en çok sinirimi bozan noktası daima bu olmuştur.Ayrıca Broadwell 2015 te gelecek ihtimalini düşünürsek,Skylake 2.yarı da nasıl üretilecek acaba ? Gerçi Broadwell'in önceki tarihini erken gibi gösterip,sonra erteleyen yine Intel'in kendisi olmuştu.Gelecek sene ikinci çeyreğe girmeden,Skylake ertelendi gibi haberler çıkarsa şaşırmam.
  • Pin değişimi Intelde en uyuz olduğum şey. Hayır desteğini bikaç yıl daha uzat 1150 var daha ortada. Millet buna geçmek istese anakart da alıcak mecburen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Amd 2016 deniyor sanırım. Ne çıkaracak? Masaüstü işlemci mi?

evet fx'lerin yerine yeni mimari cikaracaklarmis masaustu ama herhangi bir bilgi yok konuyla ilgili.fx'lerin iyi yonlerini alip yeni mimari diye duyduk ama yuksek mhz'ye cikan anlaminda sanirim cunku fx'lerin tek cekirdek gucu zayif umarim yenisinde biraz guclu bir cekirdek yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emiLL

sata 4
    ddr 4
    pci 4
    usb 4 aynı anakart üzerinde gelmeden 8350yi değiştirmem

sata4 diye bir sey yok da sata express diye cikacak yenisi.bu dediklerinizin hepsi tahminim 2016'daki anakartlarda hem intel hem amd olarak piyasada olacak.
  • sırf intelin durmadan soket değiştirmesi sebebiyle amd'ye geçesim geliyor. bari bir soket 3 sene gitsin ya da önceki nesile uyumlu olsun. zamanında da 1156 pin almıştım 1 sene sonra 1155 çıktı anakart çöp oldu. dalga geçer gibi pin sayısını da 1 arttırıp azaltıyorlar
  • acmtncy A kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 23:0:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

1150 ya da 1155 olsa da bazı anakartlarla uyumlu olsa Intel batar herhalde ?

Bunu tasarlarken fırlamanın biri gıcıklığına hadi bu da 1150 değil de 1151 pin olsun diyor kesin

Yoksa bunlar kazara olacak şeyler değil bence, ya da "aaa bu da böyle oldu neyse" denilecek türden şeyler değil. Komik değil.

Sebeb işlemci cıkarınca fanboylar gidip anakart alıcak bu işlemci için intel sagıcak fanboyları
  • beyler elim ayağım titredi
    2500knın ömrü var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

evet fx'lerin yerine yeni mimari cikaracaklarmis masaustu ama herhangi bir bilgi yok konuyla ilgili.fx'lerin iyi yonlerini alip yeni mimari diye duyduk ama yuksek mhz'ye cikan anlaminda sanirim cunku fx'lerin tek cekirdek gucu zayif umarim yenisinde biraz guclu bir cekirdek yaparlar.

Yeni mimari diyorsunuz, yani yeni anakart da almak zorunda kalacaz sanırım. Fm2+ ya da AM3+ anakartlarda kullanamayacağız demek oluyor bu anlaşılan...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Yeni mimari diyorsunuz, yani yeni anakart da almak zorunda kalacaz sanırım. Fm2+ ya da AM3+ anakartlarda kullanamayacağız demek oluyor bu anlaşılan...

yeni mimari diye duyduk ama am3+'a uyumlu olacak mi orasi belli degil ama ben ihtimal vermiyorum pek.fm2+ icin excavator gelecek o kesin ama am3+'e de excavator arti biraz guncellenmis fx bekliyorduk, 2016 yeni mimari dediklerine gore sanirim oyle bir sey de olmayacak.gelsin bakalim o zamanlar goruruz neymis ha am3+'e yeni mimari cikarilamaz mi cikarilir fakat yeni alet ddr4 destekledigi icin mevcut anakartlarimiza takamayiz am3+ soketinde bile gelse.bunun icin am3 phenomII'ler gibi hem 2-3 destekli hesabi 3-4 destekli kontrolcu olmasi lazim oyle bir sey yapmayacaklar anladigim kadariyla cunku yapacak olsalar yeni mimariyi 2015'te cikarip ddr3 kullanicilarina satar 2016'da ddr4 anakartlara takilirdi.tarih onemli yani burada niye 2015 degil de 2016 eski yol haritalari boyle degildi bu adamlarin 2015'te cikmasi gerekiyordu.ddr4 iste ortaligi karistiriyor bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

beyler elim ayağım titredi
    2500knın ömrü var mı?

2500k olsa elimde 4670 e falan geçmezdim ^^ ondan sonra geçeceğin işlemci 3770k olsun :) ama 2500kya ver odunu 4.5 ghz falan yardır kullan :) ki geçtim hepsini stok haliyle bile daha götürür 3 sene falan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

2500knın ömrü var mı?

2500k olsa elimde 4670 e falan geçmezdim ^^ ondan sonra geçeceğin işlemci 3770k olsun :) ama 2500kya ver odunu 4.5 ghz falan yardır kullan :) ki geçtim hepsini stok haliyle bile daha götürür 3 sene falan :)

oc yapma meraklısı değilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

Sebeb işlemci cıkarınca fanboylar gidip anakart alıcak bu işlemci için intel sagıcak fanboyları

Intel fanboylarla ayakta duruyor diyorsun yani ? Üstelik anakart aldırarak Çok mu çektin fanbolardan koçum sen ?
  • quote:

quote:

quote:

2500knın ömrü var mı?

2500"k" neden aldın o zaman alaydın i5 2400 falan ^^neysse i7 3770 yolu gözükür ondan sonra bende pek sevmem oc yapmayı :) arada keyfine deneme amaçlı yapıyorum :) 1.6v elektrik verip 5.1 ghz yaptım fx6200ü 15dk korka korka prime95 calıstırdm calıstı ama kapadm sonra

• quote:

quote:

quote:

quote:

2500knın ömrü var mı?

2500"k" neden aldın o zaman alaydın i5 2400 falan ^^neysse i7 3770 yolu gözükür ondan sonra bende pek sevmem oc yapmayı :) arada keyfine deneme amaçlı yapıyorum :) 1.6v elektrik verip 5.1 ghz yaptım fx6200ü 15dk korka korka prime95 calıstırdm calıstı ama kapadm sonra

hocam ben almadım bilgisayar mağazası rastgele seçmiş ama iyi seçmiş o zaman bişey bilmiyordum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2500knın ömrü var mı?

hocam ben almadım bilgisayar mağazası rastgele seçmiş ama iyi seçmiş o zaman bişey bilmiyordum

sonuca bakacak olursak sistemin güzel :) değiştirmene gerek yok bi süre eğer yetersiz hissedersen ikinci el i7 3770 alırsın anakartın destekliyor 2500k yı satarsın üstüne 200 lira falan koyup i7 3770 alırsın :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.