Şimdi Ara

Intel Skylake (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
12
Favori
35.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat 123

z97 ile brodwell kullanıla bilecek mi veya skylake ?

Broadwell kullanılabilir ama Skylake olmaz. Z170 ile geliyor.
  • Skylake sistemden sonra cannonlake platformu geliceği yazmış ben skymont gelicek diye biliyorum değiştirdilermi platformları?
  • Peki yeni seri brodwel şuanki i7 4790k dan ne kadar performanslı olabilir veya arasındaki fark ne olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi pentıum kullananlar geçsin core serisi kullananların geçmesine gerek yok

• Skylake FX 8350 den sonra ilk gectigim islemci ailesi olacak buyuk ihtimalle, kayda deger bir performans farki bekliyorum

• Skylake iyi olacak gibi.ddr4 zorlamasi olmamasida ayri guzel..

• murat 123 kullanıcısına yanıt
    Zaten önemli nokta bu.Bu bilgiyi bilseydik fiyat olarak nasıl geleceğini bi tane g3258 alır yazı beklerdik.Aslında plan buydu da bi baktım g3258 çok da yeterli değil ondan sonra plan değişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat 123

Peki yeni seri brodwel şuanki i7 4790k dan ne kadar performanslı olabilir veya arasındaki fark ne olur ?

Daha net bildiler yok fakat performans anlamında getirisi heralde en fazla %15 olur. En bariz yenilik 14NM üretim sürecine geçilmesi artan enerji verimlilikleri vs. Bu da daha çok mobil platformu ilgilendiriyor. Gerçi zaten broadwell-y mobil işlemcilerin filan incelemeleri geldi.

http://www.pcper.com/reviews/Processors/Intel-Core-M-5Y70-Review-and-Performance-Testing-Broadwell-Y

• Vovv vovv vooov 14nm (biz hala 45nm )
  • 0nm olunca uzay çağına geçicez %100 verimli çalışcak

• Sistem toplayacakların kafalar yine karışacak

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    performansı i7 4790k dan düşük olmasında
    yeni sistem topluyorum 4 ay sonra almayı planlıyorum i7 4790k yerine bunu beklerim artık.
  • cahil cahil konuşcam ama i5 2500K (@4.5 ghz) + z77 + 8 gb ram + neutron gtx ile kullanıyorum, ÇOK canavar işlemci....

arkadaşımda da i7 4770k + z87 + 8 gb ram + Force gs var, elbette fark vardır ama günlük kulllanımda fark görmek imkansız. Render yapmayan birisiyim.

DDR5 ram li sistemler çıkınca değiştiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 26 Kasım 2014; 1:00:52 >
  • düşünün ki spesifik senaryolar dışında ben FX 8350 ile arkadaşımdaki 4770k arasında da hiçbir fark göremiyordum, 4770k tabi ki daha performanslı olmakla beraber günlük kullanımda bunu direk ölçmeden anlayamıyordum. Ancak World of Warcraft açınca işte o zaman %30 gibi bir fark çıkıyordu ortaya.

Tekrar wow oynamaya başladım FX 8350'i anakartıyla yazın ya satarım ya da kardeşime veririm :)
  • intel yol haritasını yine güncellemiş..ve masaüstü broadwell işlemciler haritada görünmüyor..anlaşılan intel direk skylake'e geçecek ki bu daha mantıklı..çünkü sadece K varyantı işlemciler söz konusu olacaktı ve bunlarda muhtemelen 100-200 mhz hız farklarıyla 5670K ve 5770K ( 3.8 ve 4.2 ghz baz hızları , 5 ghz civarı overclock mesela) olacaktı..14nm üretim procesinin getirdiği termal avantaj sayesinde birkaç yüz mhz hız artışı sağlamak şüphesiz tek başına yeterli bir şey olmayacak .. skylake platformunun getireceği yeniliklerden de mahrum kalacaktı bu işlemciler..tabi bir taraftan 14 nm süreci biraz sancılı geçtiği de ortada intel için..yani , masaüstünde intel tick'i atalayıp tock tock yapabilir

http://hexus.net/tech/news/cpu/77585-intel-refreshes-cpu-roadmap-provides-14nm-update/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim kafam çok karıştı arkadaşlar niye iki seri işlemci çıkıyor onu anlamadım.. Broadwell ne skylake ne?

İ7 4790k lı gigabyte z97 gaming 5 sistem alacaktım. Kafam karıştı dedim gaming 5 i alayım yanına ucuz intel pentium g3258 alır bir süre takılır yeni seri işlemciler çıkınca onlara geçerim ama uyum konusu ne halde olacak bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset  Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset  Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset

z170 chipset için usb 3.1 desteği hakkında bir duyum varmı hocam

• alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Tablolarda çipsetin desteği 3.0 olarak görülmekte. 3.1'in desteği ise, 3. parti kotrolcülerle sağlanacaktır.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    3. parti kontrolcü ile sağlanandanda hayır gelmiyor , gerçek 3.1 desteği gelmedikçe alınmaz kendi açımdan
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.