Şimdi Ara

Intel Skylake (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
12
Favori
35.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mesela 4790k 88w 6700k 95w bü yüzden olabilirmi aceba?bu arada broadwell şaşirdim 65w olmasina rağmen stok 1.2 ile gelior .Desene intelde yavaş yavaş tedaşla anlaşma kurmuşamd zaten belli bi ortakliği var tedaşla hatta tedaş çalışaninin amd şirketini kurduğundan şüpheleniliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 19 Ağustos 2015; 8:17:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Mesela 4790k 88w 6700k 95w bü yüzden olabilirmi aceba?bu arada broadwell şaşirdim 65w olmasina rağmen stok 1.2 ile gelior .Desene intelde yavaş yavaş tedaşla anlaşma kurmuşamd zaten belli bi ortakliği var tedaşla hatta tedaş çalışaninin amd şirketini kurduğundan şüpheleniliyor

Skylake bildigim kadar ile 91w tdp. cpu z 95w da hatali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Skylake'dan sonra Kaby Lake gelecek seneye. Kaby Lake, Skylake refresh olarak gelecek. Sonrasında yine 2016'da, 10 nm. ile Cannonlake gelecek.

Intel bu refresh işine iyi alıştı.

@Overlord7134
    TDP ile ilgili olduğunu sanmıyorum, öyle olsa X99 işlemciler (140W TDP) o civarda veya daha fazla voltajla gelirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Skylake'dan sonra Kaby Lake gelecek seneye. Kaby Lake, Skylake refresh olarak gelecek. Sonrasında yine 2016'da, 10 nm. ile Cannonlake gelecek.

Intel bu refresh işine iyi alıştı.

@Overlord7134
    TDP ile ilgili olduğunu sanmıyorum, öyle olsa X99 işlemciler (140W TDP) o civarda veya daha fazla voltajla gelirdi.

Intel işini bilir. Şimdi bu Gen9'd GT2,GT3/e ve GT4/e olarak üç farklı gpu var. 6700 içinde GT2, HD 530 var. IGP performansı HD 6200'e göre bariz düşük. Intel şimdi direkt HD 580 olan G4/e'yi çıkartsa Broadwell direkt ölecekti. Ondan o kozunu ona saklıyor. Teorik olarak Iris 6200'den gözle görülür daha iyi. AMD düşünsün gerisini

Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Stok voltajı ele alırsak güzel değer bence.
  • İnternetteki Bench'lere bakınca i5 2500k ile yola devam dedim kendi kendime. 4670k ile bile %20 fark varken ve @4.5ghz'de oyunlarda aynı performansı verirken, tahminen i5 6xxx islemcilere karsı da oyunlarda denk performans vermesi icin saat hızının 5 ghz olması gerekecek. Gerci su anda ikinci nesil bir i5'i o.c etmesek bile zorlayacak oyun bir elin parmagını gecmez. Benzer sekilde oyun anlamında i7'lerin i5'lerden cok cok az fark yarattıgı da biliniyor.

Özet olarak kral ölmedi, daha da ölecege benzemez... Intel eskisi gibi jenerasyonlar arasında ciddi farklar gösteren chipler üretmiyor,2.nesilden beri farklar hep %10 civarında.

Ama bu yorum tabiki oyun baz alınarak yazıldı. Diger konular söz konusu oldugunda her jenerasyonun ciddi fark yarattıgı ve i7'lerin cok basarılı oldugu testlerle sabit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 19 Ağustos 2015; 14:39:12 >
  • Destekliyor, mesela bir iki sayfa önce bir asus anakart vardı ddr3 kullanan.

Düzeltme: Yanlış bilgi vermeyeyim, ddr3L modeli destekliyor diyorlar ama ddr3 uyumlu olduğu da yazıyor.

https://www.asus.com/Motherboards/Z170-P-D3/
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5488#ov

Bunları buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrop -- 19 Ağustos 2015; 15:43:36 >

• Skylake DDR3 destekliyor, ama daha çok giriş seviyesi kartlarda kullanılıyor. Bazı markaların DDR3 kartları var.
  • Yenilenmiş Skylake geliyor seneye, çipset de seneye güncellenir. DDR4'lerde 4.0 Ghz üzeri seneye yaygınlaşır.
  • Aceba 4690K yı ne kadar gazlasam stok 6600k yı geçip 6700k ya yanaşabilirim?
  • Gta 5de fark cok fazla neden acaba?4790knin 10 15 fps geriye dusmesi garip geldi bana.

Fark az diyorsunuz ama bence bu seriyle fark belirgin olmaya basladi ozellikle sbler icin

• Refresh serisi demek gelecek.iyi oldu bu.bu bahaneyle o seriyide bekleyelim :))

• quote:

Yenilenmiş Skylake geliyor seneye, çipset de seneye güncellenir. DDR4'lerde 4.0 Ghz üzeri seneye yaygınlaşır.

Yani sırf 1 sene için mi z170'ler piyasada popüler olacak? Sonuçta sadece 1 sene içerisinde yeni çipset gelecekse ne gerek var z170 sistem almaya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crymone

quote:

Yenilenmiş Skylake geliyor seneye, çipset de seneye güncellenir. DDR4'lerde 4.0 Ghz üzeri seneye yaygınlaşır.

Yani sırf 1 sene için mi z170'ler piyasada popüler olacak? Sonuçta sadece 1 sene içerisinde yeni çipset gelecekse ne gerek var z170 sistem almaya?

Chipsetle ne alakan varki.sonucta socket aynen kalacak.gelirse refresh serisi anakartinda rahatca kullanabileceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alizee81

quote:

Orijinalden alıntı: Crymone

quote:

Chipsetle ne alakan varki.sonucta socket aynen kalacak.gelirse refresh serisi anakartinda rahatca kullanabileceksin.

Doğru ben komple yeni çipset gelecek sandım refresh olacağını gözden kaçırmışım, kusura bakmayın. Ama yine de Cannolake için socket değişecektir. Bu da söylediğim "1 sene için mi..." sözüne gene uyuyor.

• Cannolake da ayni socket olacak.

• Soket değişmez de, yeni bir cipset gelir.

• yeni soketle beraber NVMe teknolojisinin desteklediği pcie ssd ler de geliyor
    ve en önemlisi ddr4 standart hale gelip fiyatları düşücek.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.