Şimdi Ara

İntel stok fan 0 rpm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan birkaç ay önce yeni sistem topladım.O zamanlar böyle bir promlem yoktu.2 kere anakartı güncelleştirdim.Ondan sonra mı oldu acaba onu anlamadım.Kasa fanıyla hiçbir şekilde oynamadım da.Bağlantıları da doğru bir şekilde yaptım.Cpu fanı cpufan slotuna bağlı ama her türlü fan speedi 0 rpm olarak gösteriyor.Slotta bir problem yok.Sysfan slotuna takarak denedim yine 0 rpm gösterdi.Cpu fanı bozuldu desema hiç ellemediğim 5 aylık bir fan durup dururken bozulabilir mi?
    Bu arada anakartım H110 Pro Vh işlemcimde i3 6100.

İntel stok fan 0 rpm

• Ekstradan ekran kartı voltajı da artıramıyorum ne oldu durup dururken anlayamıyorum.
    Voltaj yeri kapalı tıkladıgım an otomatik uçuyor.
     İntel stok fan 0 rpm
  • Problemin cpu soğutucuda olduğunu kesinleştirdim.10 senelik işlemcinin soketini bağladım ve rpm si değişti.Fakat yeni alınan bir işlemcinin stok fanı neden 4 ay bile olmadan bozulur?
  • e garantiye yolla bozulmuş fabrikasyon hatası olamaz mı yani
  • Garantiye yollamak istesem buraya neden konu açayım aptal mıyım ben?
    Güldürdünüz beni gece gece.
  • biosu güncellerken bozulup bozulmadığıda burdan anlaşılmıyor sonuçta

https://en.wikipedia.org/wiki/Thermocouple
    bu sayfayı okuyun thermocouple üretip işlemci sıcaklığına bağlı olarak fanın devinim artışını sağlayabilirsiniz iki metal arasındaki potansiyel farktan doğan etkiyle sıcaklık ölçülüyor bunun için nikel alaşımlar daha iyi olacaktır sıcaklıkla ilgili sensör sorunu bittiğine göre

gelelim fandaki rpm sensorunü nasıl tamir edeceğimize
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hall_effect_sensor

gallium arsenide (GaAs)
    indium arsenide (InAs)
    indium phosphide (InP)
    indium antimonide (InSb)
    graphene

bu maddelerle manyetik alanda oluşan farklılıktan dönen fanın rpmi transduserlerle(bu transduserler üstteki yazılan maddelerden yapılıyor ve fiziksel değişimi elektriksel verilere çeviriyor) ölçülüyor fanın içini açıp bu maddelerden birini transduserin içine yerleştirin gerekli kısıma böylece sorununuz hallolacaktır hayırlı olsun...

yada garantiye yollayın

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Wow

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka fan ile denediysen ve çalıştıysa fanın arızalı demektir. Yeni bir fan alırsın olur biter. Olabiliyor böyle arızlar bazen hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.