Şimdi Ara

İntel Taban mı AMD Taban mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: turanset

Yok hocam oyun için sadece de, neden intel diyorsunuz? cpuboss da fx 6300 bariz fark atıyor 6 çekirdek l2, l3 performansı vs. ama çoğu forumcu aynı performans diyor, kafam karıştı açıkçası. Biraz aydınlatabilir misin? Bu tavsiyeyi neye binaen veriyorsunuz ?

Passmark.

5057 = I3-4150
    6358 = FX-6300

Görüldüğü gibi toplam güçte FX-6300 epey önde. Cache olayı ve iyi OC olayı da cabası.

Ancak oyunlarda iş değişiyor DirectX11 yüzünden. Zira FX serisinde toplam güç fazla ama tek çekirdek bazında daha zayıf.

DirectX ise işlemcide kaç çekirdek olursa olsun işlemciden karta grafik komut paketlerini tek kanaldan (tek çekirdek) gönderir. Bu da tek çekirdek gücü zayıf olan FX işlemcileri için dezavantajdır. Zira (yukadaki örnek) I3 işlemci Fx işlemcinin neredeyse iki katından fazlaya yakın DX komut paketi gönderebilir teorik olarak tek çekirdekten.

Ancak bu fark oluşmaz zira yalnız 2 çekirdek olduğundan oyunun hesap-kitap kısmının yükü de çekirdeklere biner ve tek çekirdek DX için fazla serbest kalamaz. Yani çekirdeğin gücü oyun kodu-DX kodu arasında bölüşüleceğinden I3 bu kadar büyük fark atamaz, ancak FX bol çekirdeğe sahip olduğundan bu duruma (güç bölüşme) düşmez.

4 çekirdekten az çekirdek kullanan oyunlarda I3 bariz üstündür epey fark yapar zira FX çekirdekleri boş yatacaktır. Ancak günümüzde güncel oyunların neredeyse tamamı en az 4 çekirdek destekliyor. Bu durumda fark çok daha az olacaktır. Zira 4 çekirdek yükü 2 çekirdeğe yığılıp tıkayacak ama FX 6 çekirdeği ile rahat olacaktır. Yani I3 avantajını kaybeder ve FX öne geçebilir. Daha fazla çekirdek (mesela 8) kullanabilen oyunlarda ise I3 tüm şansını kaybeder. (HT biriminin katkısı genelde tamsayı işlemine dayalı oyunlarda yok denecek kadar azdır, yani 4 çekirdek I5 gibi olmaz HT ile)

İşin bir de DirectX12 ve Mantle yönü var. Mantle tam bu iş için. Amacı tek kanal DirectX yerine çok kanaldan karta komut göndererek zayıf çekirdeklerin etkisini yok etmek. Bu durumda FX 6 çekirdeği ile birden fazla kanaldan komut göndererek rahatlar ve 4+ çekirdek destekli oyunların I3 işlemcinin 2 çekirdeğini boğması gibi bir sorunla karşılaşmaz, rahat gider. Mantle destekli oyunlarda I3 rakip olamaz.

DirectX 12 de (halen tek kanal olsa da) tek çekirdekten komut iletimini hızlandıracağı için FX işlemcilere epey yarayacak. Zayıf çekirdek daha fazla komut gönderebilecek ve 2 çekirdek gibi boğulmadığından epey önde olacak.

Şu an için 4150 biraz avantajlı olsa da 4+ çekirdek oyunlar yaygın olduğundan ve mantle+Dx12 açısından ilerisi için FX-6300 çok daha iyi bir seçenek olacaktır. I5 şu an için epey daha iyi olur ama fiyat) ancak ilerde bunlar da avantajının önemli kısmını kaybedecek.

Mümkünse I5-4670 ve üstü olmazsa Fx-6300 alın.

i3 4150 ve fx6300 eşit kanımca

• turanset T kullanıcısına yanıt
    ben kendim tavsiye almak için kaydolalı 1 ay oldu o yüzden bunu al diyip tavsiye vermek bana düşmez;ancak bilgisayar alana kadar araştırdıklarımı aktarabilirim.Önce bütçenizi kesinleştirin ,yüksek bütçede amd alın diyeni pek görmedim ki amdnin oyun+günlük kullanım önerilerinde 8350 modelinden yukarısı söylenmiyor.280x vaporx 800 liralık kart o kadar çıkabiliyorsanız bütçeniz 1,5 milyar değildir diye düşünüyorum.eğer 2 milyara kadar çıkabiliyorsanız bu ara en popüler olan 4690k 4790k modellerine bakmanızı öneririm;ayrıca overclock istediğinize göre daha yüksek fazlı ve bunun için özel tasarlanmış anakart modellerine bakmalısınız.Oyun konusuna gelince her oyun olmasa da yenilerin çoğu 4 çekirdeği kullanıyor ki amd için en popüler dayanak bu fakat intel de 4 çekirdek :)8 çekirdek kullanan çok az oyun var yanılmıyorsam ki 4 ten fazlası 2-3 fps içindir sanıyorum hardcore mp oyuncuları için belki.Amd alıyorsanız herkesin dediğine göre bir fanı da yazmanız lazım listenize,stock fanlı intel yeterli ocsuz.Karar sizin ben i5 4690k tercih ettim şimdilik ekran kartsız hayatımdan da memnunum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.