Şimdi Ara

İntel Taban mı AMD Taban mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu soruyu çok forum sitesine sordum, çok cpuboss larla uğraştım size bazılarını aktaracağım ve sonuç olarak fikrinizi soracağım.

Ekran kartım belli r9 280x

Kasa zalman z3 plus

Güç kaynağı xigmatek 80plus 600w

4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek

Kingston ssd.

Asıl sorun anakart ve işlemcide. Bütçem intel de i3 4150'ye yetiyor. Amd de fx x6 6300'e.
    Çok forum sitesine sordum kimileri aynı performans diyor kimileri kesinlikle amd diyor kimileri forever intel diyor.
    cpu boss da bunu diyor:http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4150-vs-AMD-FX-6300

İntel alırsam
    Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI
    Core i3 4150 Soket 1150 3.5GHz 3MB Cache 22nm İşlemci

Amd alırsam
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm İşlemci

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olun lütfen. Amd seçilmeliyse neden amd, intel seçilmeliyse neden intel ? (O.C. yapılacaktır)

• Sadece oyun içinse intel,İşin içine render grafik vb. Girecekse anakartı ud3p yap al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam oyun için sadece de, neden intel diyorsunuz? cpuboss da fx 6300 bariz fark atıyor 6 çekirdek l2, l3 performansı vs. ama çoğu forumcu aynı performans diyor, kafam karıştı açıkçası. Biraz aydınlatabilir misin? Bu tavsiyeyi neye binaen veriyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turanset

Yok hocam oyun için sadece de, neden intel diyorsunuz? cpuboss da fx 6300 bariz fark atıyor 6 çekirdek l2, l3 performansı vs. ama çoğu forumcu aynı performans diyor, kafam karıştı açıkçası. Biraz aydınlatabilir misin? Bu tavsiyeyi neye binaen veriyorsunuz ?

Oyunlar tek çekirdek performansına bakar genellikle.İntelinde tek çekirdek performansı kat kat daha yüksek.fx6300 ben kullanıyorum fakat ben renderda yapıyorum.Amd de olabilir ileride o.c yapacaksanız.Eğer ileride çoklu çekirdek kullanımını desteklerse uygulamalar(ki küçük bir ihtimal)amd bariz öne geçer.Fakat sadece oyun diyorsunuz ayrıca anakartıda daha kaliteli olduğundan intel.Fakat 2 markadada stok fan önermiyorum.Amd ninki iyi soğutuyor fakat çok sesli.İntelinkide ek kasa fanı gibi biraz dandik duruyor.Hyper t4 20-30tl daha verebilirseniz 212x öneririm.

• ilk olarak fx6300 280xe darboğaz yapar,ssdyi çıkarıp 8320 yap kalan parayıda rame yatır,ssdiyide daha sonra alırsın bu arada dolar yüksekken bence alma
  • exclbr kullanıcısına yanıt
    yani siz amd öneriyorsunuz, peki neden? Amd performansı daha mı iyi? Fiyat olarak sunduğum iki seçenek aşağı yukarı aynı zaten.
  • quote:

yani siz amd öneriyorsunuz, peki neden? Amd performansı daha mı iyi? Fiyat olarak sunduğum iki seçenek aşağı yukarı aynı zaten.

amd işlemciler o fiyatta ki intel işlemcilere göre daha performanslıdırlar,bütçe biraz daha yüksek olsaydı 4690k tavsiye ederdim ama sizin bütçenize ssdyi çıkarıp işlemciyi 8320,ramide 8gb yapmak daha performanslı olurl,arkadaşlar tavsiye ve yardımı yaparlar hocam
  • Hocam tam olarak tatmin olmuş değilim, fikirlerim hala bulanık. Çünkü iki kişi tavsiyede bulundu biri intel diyor, diğeri amd.

O.C. yapacağım kesinlikle, ileride işlemciyi geliştirebilirim ve param olunca ikinci bir ram takacağım.

Belki bular beni aydınlatmanızda biraz daha yardımcı olur.
  • turanset T kullanıcısına yanıt
    hocam ikisine de eşit uzaklıktayım fakat yeni bir intel sistem topladım ekran kartı olmadan biraz para biriktirip yüksek seviye bir kart almayı planlıyorum,şu an olmasa da gelecekte o c yapacağım için intel k modelinden i5 4690k, z97 pc mate, z3 ,glx700 w , g skill 4x2 1600 mhz cl9,samsung evo 840 120gb.Tavsiye olarak değil sadece bilgi olsun diye yazıyorum yanlış bilmiyorsam amd 8320 50 modelleri 2011 yılına ait 4690k ise revize edilip haziran 14 de çıktı.güç tüketimi olarak intel çok daha tutumlu bu yüzden tercihim intelden oldu ve ayrıca fan almadım.Ama hep denildiği gibi bütçe sistemi topluyorsanız amd yi deneyin.ayrıca 4150 çarpan kilidi açık değil yanılmıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahdonanımah -- 10 Ağustos 2014; 20:37:22 >
  • ahdonanımah kullanıcısına yanıt
    Çarpan kilidinden kastın nedir hocam?

Bir de pc mate den memnun musun? Çok eleştiri var ona yönelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanset -- 10 Ağustos 2014; 20:44:38 >
    4670k seviyesine çıksan belki intel derdim ama şu an için amd 6300 alırsın yetmediği yerde oc yaparsın intel o kadar oc olmaz her 100 mhz'de yaklaşık %4 performans oynuyor yani tek çekirdek falanda kalmadı intelde
    yeni oyunlarda zaten 3-4 çekirdekten aşağı yok 3-4 ets2 gibi alt tabaka oyunlar
    inteli alınca yarın öbür gün geçeceğin işlemci iyi olur fakat mutlaka 2. el olur satarkende zorluk yaşarsın çünkü soketin ömrü dolmuş olur
    6300 yabancı sitelerde duyduğum kadarıyla 4.6ghzde 8350 performansını veriyormuş bence 2011 soket intel al yada amdye devam
  • İntel al ileride k serili bir işlemci ile değiştirebilirsiniz.

• quote:

Passmark.

5057 = I3-4150
    6358 = FX-6300

Görüldüğü gibi toplam güçte FX-6300 epey önde. Cache olayı ve iyi OC olayı da cabası.

Ancak oyunlarda iş değişiyor DirectX11 yüzünden. Zira FX serisinde toplam güç fazla ama tek çekirdek bazında daha zayıf.

DirectX ise işlemcide kaç çekirdek olursa olsun işlemciden karta grafik komut paketlerini tek kanaldan (tek çekirdek) gönderir. Bu da tek çekirdek gücü zayıf olan FX işlemcileri için dezavantajdır. Zira (yukadaki örnek) I3 işlemci Fx işlemcinin neredeyse iki katından fazlaya yakın DX komut paketi gönderebilir teorik olarak tek çekirdekten.

Ancak bu fark oluşmaz zira yalnız 2 çekirdek olduğundan oyunun hesap-kitap kısmının yükü de çekirdeklere biner ve tek çekirdek DX için fazla serbest kalamaz. Yani çekirdeğin gücü oyun kodu-DX kodu arasında bölüşüleceğinden I3 bu kadar büyük fark atamaz, ancak FX bol çekirdeğe sahip olduğundan bu duruma (güç bölüşme) düşmez.

4 çekirdekten az çekirdek kullanan oyunlarda I3 bariz üstündür epey fark yapar zira FX çekirdekleri boş yatacaktır. Ancak günümüzde güncel oyunların neredeyse tamamı en az 4 çekirdek destekliyor. Bu durumda fark çok daha az olacaktır. Zira 4 çekirdek yükü 2 çekirdeğe yığılıp tıkayacak ama FX 6 çekirdeği ile rahat olacaktır. Yani I3 avantajını kaybeder ve FX öne geçebilir. Daha fazla çekirdek (mesela 8) kullanabilen oyunlarda ise I3 tüm şansını kaybeder. (HT biriminin katkısı genelde tamsayı işlemine dayalı oyunlarda yok denecek kadar azdır, yani 4 çekirdek I5 gibi olmaz HT ile)

İşin bir de DirectX12 ve Mantle yönü var. Mantle tam bu iş için. Amacı tek kanal DirectX yerine çok kanaldan karta komut göndererek zayıf çekirdeklerin etkisini yok etmek. Bu durumda FX 6 çekirdeği ile birden fazla kanaldan komut göndererek rahatlar ve 4+ çekirdek destekli oyunların I3 işlemcinin 2 çekirdeğini boğması gibi bir sorunla karşılaşmaz, rahat gider. Mantle destekli oyunlarda I3 rakip olamaz.

DirectX 12 de (halen tek kanal olsa da) tek çekirdekten komut iletimini hızlandıracağı için FX işlemcilere epey yarayacak. Zayıf çekirdek daha fazla komut gönderebilecek ve 2 çekirdek gibi boğulmadığından epey önde olacak.

Şu an için 4150 biraz avantajlı olsa da 4+ çekirdek oyunlar yaygın olduğundan ve mantle+Dx12 açısından ilerisi için FX-6300 çok daha iyi bir seçenek olacaktır. I5 şu an için epey daha iyi olur ama fiyat) ancak ilerde bunlar da avantajının önemli kısmını kaybedecek.

Mümkünse I5-4670 ve üstü olmazsa Fx-6300 alın.

100 mhz x 35 3.5 ghz her bir çekirdek için işte çarpan sayısı o ,pc mate hakkında nasıl bir kötü yorum gördün acaba?
  • Benim görüşüm 2014 yılına gelmişiz 2 çekirdekli işlemci alınmaz.
    4460 tan aşağı almamaya bakın.
    Üstelik düşük bütçede amd alınır.
    Açıkçası amd nin alınacak 3 tane işlemcisi var bence 4300,6300,8320.

Dayanıksız diyorlar ve z97 soketlerde en kalitesiz diyorlar. Soğutma açısından o.c. performansından olsun.

melikulupınar

Çok sağlam ve detaylı bir anlatım olmuş teşekkür ederim. İlerde işlemci değiştirebilirim, ama sizin anlattıklarınız beni bayağı aydınlattı. Şu an fx 6300 alacağım galiba.

Enes.P

Hoca 2011 soketler dudak uçuklatıyor, onları almam imkansız gibi. O zaman amd tercih edeceğim.
  • hocam oynayacağın oyunların burda etkisi büyüktür. mesela sadece mmorpg oynuyorum diyorsan,i3 tam bu oyunların işlemcisi. yok ben single player oyunları oynarım diyorsan fx-6300 burda öne çıkıyor hele ki oc yapacağım diyorsun. eğer ben hem mmorpg hem de single player oyunları oynarım diyorsan o zaman en az i5 4570 almakta fayda var.

fx-6300 seçersen ekran kartı olarak en ideal seçim sapphire r9 280 olur. f/p açısından en ideal karttır.

ayrıca intel tarafında k lı işlemci seçersen msi mate marka anakarttan fazla bir oc performansı bekleme.oc ile yüksek hızlara çıkmayı planlıyorsan alacağın anakart minimum msi gaming 5 veya asus z97-ar olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 10 Ağustos 2014; 22:51:36 >
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben bf3 bf4 gibi multi oynayacağım. Aynı şekilde watch dogs, crysis gibi oyunlar da oynayacağım. Sizin öneriniz ne kadar tutuyor?

z97 çip 1150 soket valla en kalitesiz denmesi normaldir fiyata göre kalite değerlendirilmesi yapıldığı için ama fazı şöyle köprüleri şöyle bileşenleri şöyle deseniz bir dayanak olurdu,siz i3 işlemci almaya kalkıp gaming anakart almayı düşünüyorsanız önce bütçenizi değerlendirmenizi öneririm.oc performansı zaten bir üst model anakarta bakmak için temel ölçüt,bu anakartta i4790k yla yanılmıyorsam 4,5 ghzde stabil kullanan arkadaşlar vardı.Zaten ben aldım diye gidin alın diyecek değilim tercih meselesi.
    Yok hocam sen beni yanlış anladın, ben pc mate e karşı çıktığımdan değil ki zaten intel işlemci alacaksam ilk sıradaki f/P ürünü. Ben sadece olayı anlamaya çalışıyorum. Neden amd neden intel, hangisini seçmeliyim, intel seçeceksem z97 pc mate doğru bir seçenek mi, amd seçeceksem hangi anakara seçmeliyim?

Bütçem 1500-2000 arası hocam, beni bu konularda aydınlatabilir misin? Mesela arkadaş yeni nesil oyunlar 4+ çekirdek destekliyor demiş. Ben intel mi almalıyım amd mi? Bilgisayarlar render falan yapmayacağım. Piyasadaki oyunları kaldırması önemli benim için. Onun için r9 280x vapor-x tercih ettim. Aklınızda daha iyi bir sistem varsa lütfen paylaşınız. (Monitör,hoparlör,klavye,mouse bende mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanset -- 11 Ağustos 2014; 1:45:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.