Şimdi Ara

Intel Turbo Memory 1GB (Sadece Notebooklar İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir ara çok arayıpta bulamadığım ve sonunda araştırmalar sonucu yurt dışından getirdiğim 4 tane Intel Turbo Memory var elimde. 1'si zaten benim :) Ayrıca isteyenler içinde diğer elimde olan 3 adeti satıyorum.

Fiyat 70YTL. Türkiyede satışı olmayan bir ürün. Turbo memory ne işe yarar diyen arkadaşlar için ise aşağıda detayları ekliyorum.

Sabit Disk Ve NAND Flaş Bellek (Intel Turbo Memory - Robson Belleği)

Santa Rosa Platformunun getirdiği en önemli yeniliklerden biri de Intel Turbo Memory desteği. Çoğu kullanıcının yabancı olduğu bu yeni teknoloji dizüstü bilgisayar başarımını önemli ölçüde arttırıyor. "Robson belleği" olarak da bilinen bu bileşenler 512 MB veya 1 GB kapasitelerle sunuluyorlar ve dizüstü bilgisayara takılıp çıkarılabiliyorlar. Robson bellek aslında bir NAND flaş bellek tasarımı olduğundan erişim süresini oldukça azaltıyor böylece programlar oldukça hızlı açılıyor. Ayrıca sık kullanılan uygulamalar bu bellekte tutulduğundan sabit diske fazla görev düşmemiş oluyor ve güç tüketimi azalıyor. Intel Turbo Memory'den yararlanmak istiyorsanız tek ihtiyacınız olan bir Windows Vista işletim sistemi. Bu işletim sisteminde yer alan ReadyBoost ve ReadyDrive işlevleri sık kullanılan uygulamaları belirleyip bu flaş belleğe gerekli verileri göndererek (caching - önbellekleme) flaş bellekten etkin biçimde yararlanılmasını sağlıyorlar. Windows Vista bu sayede en az %25 daha hızlı açılıyor ki bu hızı çoğu masaüstü bilgisayarla yakalamak bile mümkün değil. Bu teknolojinin şu an en büyük rakibi mekanik veri disklerini ve flaş belleği bir araya getiren melez sabit disk teknolojisi. Yalnız bu iki yeni teknolojinin rekabeti 10 yıl sürmeyecek gibi çünkü tamamen NAND flaş bellekten oluşan sabit diskler yakın gelecekte onların her ikisini de tarihin karanlık sayfalarına gömecek.

Canavarımızda da 1 GB Robson belleği kullanılmış. Bu gerçekten harika çünkü melez disklerin ilk örneklerinde sadece 256 MB flaş bellek bulunmakta. Yalnız Robson belleğinden yararlanmak istiyorsanız ilgili sürücüyü yükledikten sonra mutlaka aşağıdaki işlemi yapmalısınız.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.