Şimdi Ara

Intel USB 3.0 Driver Sorunu ( win8 için )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
16.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel USB 3.0 Driver Sorunu ( win8 için )

İyi forumlar MSI Z77A-G45 Board um mevcut

Windows 8 build 8400 sürümünü yüklediğimde USB 3.0 ları hiç bir şekilde kullanamamıstım

Şimdi Yeni Retail Son Sürümü Kurdum ama ilk başta ( normalde win 7 de 130-160 la atıyorken )

bu sürücü ile sıkıntı yok ama :(

atıyor

USB 3.0 Driver: Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver

http://downloadmirror.intel.com/21129/eng/Intel(R)_USB_3.0_eXtensible_Host_Controller_Driver.zip

indişrdim Bu program desteklenmiyor dedi. elle yüklemeye calıstıgımda da kabul etmiyor ztn son surucusu yüklü diyor

Nasıl Çözebilirim bu sorunu

win7 64 bit için olanı yüklemeye calıstıgımda bu programın uyumluluk sorunu var diyor yine yüklemiyor. Uyumluluk modunda windows 7 ye ve windowx xp sp3 e alıyoum yine kabul etmiyor

Yardımcı olursanız seviniim. hangi driveri nerden yüklüceğime dair ve nasıl usb 3.0 dan en azından 100 mb verim alsam yeter

Not : msi ın siteisne baktım yok ^^

Windows u Satın alırken ki donanım uyumluluk tablosunda Çıkan ;

Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver
    Intel Corporation
    Uyumlu değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figo976 -- 3 Kasım 2012; 9:30:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: figo976

İyi forumlar MSI Z77A-G45 Board um mevcut

Windows 8 build 8400 sürümünü yüklediğimde USB 3.0 ları hiç bir şekilde kullanamamıstım

Şimdi Yeni Retail Son Sürümü Kurdum ama ilk başta ( normalde win 7 de 130-160 la atıyorken )

bu sürücü ile sıkıntı yok ama :(

atıyor

USB 3.0 Driver: Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver

http://downloadmirror.intel.com/21129/eng/Intel(R)_USB_3.0_eXtensible_Host_Controller_Driver.zip

indişrdim Bu program desteklenmiyor dedi. elle yüklemeye calıstıgımda da kabul etmiyor ztn son surucusu yüklü diyor

Nasıl Çözebilirim bu sorunu

win7 64 bit için olanı yüklemeye calıstıgımda bu programın uyumluluk sorunu var diyor yine yüklemiyor. Uyumluluk modunda windows 7 ye ve windowx xp sp3 e alıyoum yine kabul etmiyor

Yardımcı olursanız seviniim. hangi driveri nerden yüklüceğime dair ve nasıl usb 3.0 dan en azından 100 mb verim alsam yeter

Not : msi ın siteisne baktım yok ^^

Windows u Satın alırken ki donanım uyumluluk tablosunda Çıkan ;

Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver
    Intel Corporation
    Uyumlu değil

hocam bu sorunu halledebildiniz mi bende de aynı sıkıntı var

• Bios güncellemesini yapmayi deneyin ve driver i intelin sitesinde bulmaya çalisin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde aynı durum var Win 7 de 160 mb ile atıyordu win 8 de 100ü geçemiyor win 7de direk yükleniyor usb 3 boost win 8 de hata veriyor uyumluluklada olmadı.Bios güncel programlar güncel anakartım asus P8Z77V-LX
  • quote:

Orijinalden alıntı: qdry

Benimde aynı durum var Win 7 de 160 mb ile atıyordu win 8 de 100ü geçemiyor win 7de direk yükleniyor usb 3 boost win 8 de hata veriyor uyumluluklada olmadı.Bios güncel programlar güncel anakartım asus P8Z77V-LX

ben 100 e de razıyım benimki usb 2 hızını geçemiyor ayrıca win 8 için çıkmış bir driver yok ve laptop ım için çıkan bios güncellemesi de yok
  • usb 3.0 de 100 mb ile kopyalama normadir 160 mb gördüğünüz kopyalama önce önbellekle boost eder sonra hız düşer toplam süre aşağı yukarı aynıdır aygıt yöneticisinden önbelleği açarsanız yüksek bu durum oluşur ama 30 mb normal değil usb 2.0 modunda çalıştığını gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alionur54

usb 3.0 de 100 mb ile kopyalama normadir 160 mb gördüğünüz kopyalama önce önbellekle boost eder sonra hız düşer toplam süre aşağı yukarı aynıdır aygıt yöneticisinden önbelleği açarsanız yüksek bu durum oluşur ama 30 mb normal değil usb 2.0 modunda çalıştığını gösterir

orası belirtilmiş zaten biz sorunu çözmek istiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysr.bulut

quote:

usb 3.0 de 100 mb ile kopyalama normadir 160 mb gördüğünüz kopyalama önce önbellekle boost eder sonra hız düşer toplam süre aşağı yukarı aynıdır aygıt yöneticisinden önbelleği açarsanız yüksek bu durum oluşur ama 30 mb normal değil usb 2.0 modunda çalıştığını gösterir

orası belirtilmiş zaten biz sorunu çözmek istiyoruz

ah onu bende çözsem yazacağım ama aynı sorun bende de var3 adet usb 3.0 harddiskim var asus n53sv ve k56cm iki adet dizüstüm var n53de tüm diskler sorunsuz çalışıyor ama k56 da disklerden ikisi normal calışırken biri usb 2.0 modunda çalışıyor n53 de fresco usb 3.0 chip var k56 da ise intel chip var sanırım intelden kaynaklanan bir sorun var driver güncellemesi bekliyorum ki henüz intel ilk sürüm win 8 driverini bile yayınlamadı işletim sistemindeki stok driver var

• sorunu çözdüm harici diski açıp usb kontrol kartındaki usb 3.0 çipinin marka ve modelini aldım netten uygun firmware güncellemesini bulup yükledim sorunum çözüldü diski tanımama ve tanısa da usb 2.0 modunda çalışma sorunu kalktı
  • quote:

sorunu çözdüm harici diski açıp usb kontrol kartındaki usb 3.0 çipinin marka ve modelini aldım netten uygun firmware güncellemesini bulup yükledim sorunum çözüldü diski tanımama ve tanısa da usb 2.0 modunda çalışma sorunu kalktı

bilgisayarla değil hard diskle ilgili yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysr.bulut

quote:

sorunu çözdüm harici diski açıp usb kontrol kartındaki usb 3.0 çipinin marka ve modelini aldım netten uygun firmware güncellemesini bulup yükledim sorunum çözüldü diski tanımama ve tanısa da usb 2.0 modunda çalışma sorunu kalktı

bilgisayarla değil hard diskle ilgili yani

evet harddiskle alakalı
    anlaşılan bilgisyarda bulunan intelin usb 3.0 kontrolcüsü ile harddisk kutusunda bulunan asmedia 1051 kontrolcü uyuşmuyordu ama yeni firmware ile sorun çözüldü
    size de sorununuz konusunda yardımcı olabilirim
  • aynı sorun bendede var msj attım forumada ne yaptıysam sorunu cözemedim

2 kere win8 kurdum.
    intel nec asus vs usb 3 drevirlarını denedim olmadı farklı yöntemler yaptım olmadı.

msı sitesinden baktım usb 3 direviri yok

http://www.msi.com/product/nb/GT70-Dragon-Edition.html#/?div=Driver&os=Win8%2064

bios güncelliyebilirsem birde öyle bakmak istiyorumda diger laptoplardaki gibi bu üründe kolay bios güncelllenmiyor sanıyorum.yada güncelliyen varmı bilemiyorum.
    foruma attıgım msj.
    --------------------------

usb 3 bir türlü calıştıramadım.usb 2 bellek takınca hepsi calışıyor sorun yok ama.

yanda usb 3 girişlerine usb 3 bellek takınca

win8 kullanıpta böyle bir sorun yaşıyan varmı

lisanslı driverScanner 2013 (4.0.10 versiyon) baktım oda eksik bişey bulamadı bununla ilgili.
    resimde görülen 2 eksik şeyi ne yapsam yüklenmiyor biri usb 3 biri belirsiz.belirsiz olan önemi yokta.usb 3 calıştırabilsem win8 64 sistem full güncel hersey tamamen yinede calışmıyor usb 3 kullanan varsa ondada durum aynımı sadece bunu sormak ögrenmek istiyorum.

bios güncelleme yapan arkadaş varmı nerden indirip güncelliyebiliriz yada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyondabir -- 26 Mart 2013; 20:01:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

aynı sorun bendede var msj attım forumada ne yaptıysam sorunu cözemedim

2 kere win8 kurdum.
    intel nec asus vs usb 3 drevirlarını denedim olmadı farklı yöntemler yaptım olmadı.

msı sitesinden baktım usb 3 direviri yok

http://www.msi.com/product/nb/GT70-Dragon-Edition.html#/?div=Driver&os=Win8%2064

bios güncelliyebilirsem birde öyle bakmak istiyorumda diger laptoplardaki gibi bu üründe kolay bios güncelllenmiyor sanıyorum.yada güncelliyen varmı bilemiyorum.
    foruma attıgım msj.
    --------------------------

usb 3 bir türlü calıştıramadım.usb 2 bellek takınca hepsi calışıyor sorun yok ama.

yanda usb 3 girişlerine usb 3 bellek takınca

win8 kullanıpta böyle bir sorun yaşıyan varmı

lisanslı driverScanner 2013 (4.0.10 versiyon) baktım oda eksik bişey bulamadı bununla ilgili.
    resimde görülen 2 eksik şeyi ne yapsam yüklenmiyor biri usb 3 biri belirsiz.belirsiz olan önemi yokta.usb 3 calıştırabilsem win8 64 sistem full güncel hersey tamamen yinede calışmıyor usb 3 kullanan varsa ondada durum aynımı sadece bunu sormak ögrenmek istiyorum.

bios güncelleme yapan arkadaş varmı nerden indirip güncelliyebiliriz yada.

İki kere win8 kurdum derken cihaz satın alındığında var olan versiyon ne idi acaba.Çünkü msi nin sitesinde driver cihazın içinde diyor ayrıca indirme vermemiş.Yani recovery yapsanız bence çalışacaktır.

• ubuntu vardı geriye dönmem mümkün degil.zaten alır almaz hemen sonrası eve gelince win8 64 pro kurdum.

verilen cd olanlarıda yükledim bişey degişmiyor.

güncelleme yapabilirsem biossu belki sorun düzelir ama bios bulamıyorum. nasıl yapacam bilemiyorum msı sitesine baktımda diger laptoplardan farklı diger laptoplarda çok kolay oluyordu yada pc deki gibi olsa yapmıstımda.

• Neden bios bulamıyorsunuz aşağıdaki linkten deneyin.Download ın altında bios bölümü var.Ayrıca bios ile sizin sorununuz çözülemez diye düşünüyorum çünkü sizin sorununuz tamamen driver sorunu.
    http://www.msi.com/product/nb/GT70-Dragon-Edition.html#/?div=BIOS&nbos=win8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 26 Mart 2013; 20:42:39 >
  • onu gördümde bendeki bios sürümü ile karşılaştırınca farklı görüyorum sanki.
    bende sürüm resimde gözüküyor.

ayrıca 50U 70 U var birde bunlardan hangisi tarihleri aynı .

daha önceki yada diger laptoplarda bios guncellerken program vardı onu kurup kendi güncelliyordu ama bundaki durum farklı yapabilirmiyim bilmiyorum öyle bir program yok sanırım.
  • Ben ısrarla sizin sorununuzun bios ile değil usb 3.0 sürücüsü ile çözüleceğini düşünüyorum.Sitede bios sürümü 70u olan sizinki ile aynı olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 26 Mart 2013; 21:04:12 >
  • ben cözemedim istersen sen baglan pc me kurcala yapabilmek için. yapabilene ödül
  • Bağlanarak çözülebilecek birşey değil bu.Şimdi benim anladığımı kısaca izah edeyim.Msi burada win8 ile ilgili sürücüleri açık olarak yayınlamamış sadece recovery içine koymuş.Yani internetten açık olarak bulabilmek zor.Yalnız şöyle bulunabilir mi acaba anakartın modeli üzerinden,aynı anakartı başka bir cihazda veya modelde kullanılması olasılığı üzerinden giderek sürücüleri aramak başka çözümü olacağını zannetmiyorum.
  • ne sacma sapan işlere düştük sadece recovery içine koymuş olaya bak.

dedigin gibi bişey olabilir ama sorunumu cözebilecek bir durum göremiyorum resmen patladık bizemi denk geldi. usb2 kullanmada sıkıntı yok ama bu cihazda usb3 vedalaşdık gibi bişey oldu hiç görmeden.

şu bios bir güncelliyebilirsem .olmayan bir durum varsada yapacak bişey yok

acaba msı sonrasında sürücüleri yayınlamazmı acaba.

cvp için bilgilendirmen için tesekkürler bilgi edinmiş oldum durumla ilgili çok

farklı şeyler söyleniyordu şu driver bu indirmedigim resmen usb 3 diriver kalmamiştı.indir sil öyle yap böyle yap sisteme gir şunu sil vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyondabir -- 26 Mart 2013; 23:42:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.