Şimdi Ara

Intel USB 3.0 Driver Sorunu ( win8 için ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
16.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: milyondabir

Sn. milyondabir

MS-1762 için uygun bios ve EC sürümleri web sitemiz üzerine koyulmuştur. Ancak yaşadığınız bu durum Bios yada EC sürümleriniz ile alakalı bir durum da değildir. USB3.0 için gerekli sürücü kurulumu windows7 OS de vardı. Ancak windows 8 için herhangi bir yonga sürücü maalesef yoktur. Bu durum itibariyle OS kendi sürücülerini bu yongaya entegre etmektedir. Ayrıca unutmayınız ki her ne kadar USB 3.0 destekli flash diskte kullansanız, kullandığınız SATA diskinde o disk kapasitesinde okuma ve yazma hızına ulaşması gerekir.
    Örneğin bir mekanik disk kullanıyor iseniz, bu diske veri yazma hızınız 30mb/s den fazla olamayacaktır. Her koşulda USB cihazınızla eş değer disk donanımına da ihtiyacınız var.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Sn. milyondabir

MS-1762 için uygun bios ve EC sürümleri web sitemiz üzerine koyulmuştur. Ancak yaşadığınız bu durum Bios yada EC sürümleriniz ile alakalı bir durum da değildir. USB3.0 için gerekli sürücü kurulumu windows7 OS de vardı. Ancak windows 8 için herhangi bir yonga sürücü maalesef yoktur. Bu durum itibariyle OS kendi sürücülerini bu yongaya entegre etmektedir. Ayrıca unutmayınız ki her ne kadar USB 3.0 destekli flash diskte kullansanız, kullandığınız SATA diskinde o disk kapasitesinde okuma ve yazma hızına ulaşması gerekir.
    Örneğin bir mekanik disk kullanıyor iseniz, bu diske veri yazma hızınız 30mb/s den fazla olamayacaktır. Her koşulda USB cihazınızla eş değer disk donanımına da ihtiyacınız var.

Saygılarımla,

Monster Production Engineer sıfat olarak belirtmişsiniz.Benim bir sıfatım yok ama mekanik disklere 30mb/saniye demek sıfatınıza yakışmıyor diyebilirim.

• sistemde sdd sata 3 vardı.peki durum hep böylemi devam edecek hic bir zaman usb 3 sürücü destegi olmayıp kullanamıyacakmıyız.win8 de
  • quote:

sistemde sdd sata 3 vardı.peki durum hep böylemi devam edecek hic bir zaman usb 3 sürücü destegi olmayıp kullanamıyacakmıyız.win8 de

Sn. milyondabir

Öncelikle Windows 8 xHCI USB 3.0 Controller yazılımını kendi sisteminde barındırmaktadır. Ancak board/anakart üreticileri bu tip koşullarda INTEL ile birlikte işbirliği içerisinde sürücü/yazılım geliştirirler. Intel şu anda USB 3.0 xHCI için windows8 OS adına bir sürücü çıkartmamıştır. Kullanmakta olduğunuz ürün ID si ise "PCI\VEN_8086&DEV_1E31&SUBSYS_10BC1462&REV_04" olarak OS'un kendi sisteminde stok driver/sürücü olarak yüklenmiş haldedir. Gerek Micro Star / MSI gerekte uluslar arası notebook brand/markaları bu sürücü için herhangi bir geliştirme yapmamışlardır.

Intel'in sitesinde takip ettiğimiz örnek makalelerden birisi :http://www.intel.com/support/chipsets/usb3/sb/CS-033870.htm

Yorum ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

Monster Production Engineer sıfat olarak belirtmişsiniz.Benim bir sıfatım yok ama mekanik disklere 30mb/saniye demek sıfatınıza yakışmıyor diyebilirim.

Sn. rebanuba

Öncelikle mekanik diskler ile vermiş olduğum yazma hızı baremi tabii ki sabit bir oran olmayacaktır. Ancak genelde 7200 RPM motoruna sahip mekanik disklerin OS içinde iken sorumlu olarak data erişim süresi okuma 100mb/s civarlarındadır.Diskin katman kümelerinin üzerine yazılan her bir datanın, o katmanın uzaklığı ve yakınlığına göre erişim sürelerinde farklılık gösterebileceği aşikar olup buda data yazma hızını 30mb/s civarı seviyelerine taşıyacaktır. Burada benim ortalama 30mb /s yazma hızına karşı, sizin söylemiş olduğunuz söz, sanırım mesajda tam olarak açık olmadığım içindi.

Bu konunun şu anda yeterli açıklığa ulaştığını tahmin ediyorum.

• http://plugable.com/2012/12/01/windows-8-and-intel-usb-3-0-host-controllers bu siteyi bir inceleyin isterseniz sanırım sorununuza bir cevap olur
  • quote:

aynı sorun bendede var msj attım forumada ne yaptıysam sorunu cözemedim

2 kere win8 kurdum.
    intel nec asus vs usb 3 drevirlarını denedim olmadı farklı yöntemler yaptım olmadı.

msı sitesinden baktım usb 3 direviri yok

http://www.msi.com/product/nb/GT70-Dragon-Edition.html#/?div=Driver&os=Win8%2064

bios güncelliyebilirsem birde öyle bakmak istiyorumda diger laptoplardaki gibi bu üründe kolay bios güncelllenmiyor sanıyorum.yada güncelliyen varmı bilemiyorum.
    foruma attıgım msj.
    --------------------------
     Intel USB 3.0 Driver Sorunu ( win8 için )

usb 3 bir türlü calıştıramadım.usb 2 bellek takınca hepsi calışıyor sorun yok ama.

yanda usb 3 girişlerine usb 3 bellek takınca

win8 kullanıpta böyle bir sorun yaşıyan varmı

lisanslı driverScanner 2013 (4.0.10 versiyon) baktım oda eksik bişey bulamadı bununla ilgili.
    resimde görülen 2 eksik şeyi ne yapsam yüklenmiyor biri usb 3 biri belirsiz.belirsiz olan önemi yokta.usb 3 calıştırabilsem win8 64 sistem full güncel hersey tamamen yinede calışmıyor usb 3 kullanan varsa ondada durum aynımı sadece bunu sormak ögrenmek istiyorum.

bios güncelleme yapan arkadaş varmı nerden indirip güncelliyebiliriz yada.

;Merhabalar arkadaşlar. Dun vatan computerdan asus su modelını aldım. Asus K56CB

Aynı sorun bende de var.

LG Nın 3.0 USB uyyumlu 1 GB lik HArddisk takıtıgım zaman arzalı urun dıyor. Ama Aynı harddısklı arkadasın bilgisayarındaki 3.0 dan denedıgımde calısıyor veya 2.0 usb dekı başka bılgısayarımda calısıyor. Bu arada notebook 'umun USB lerı dıger tum 2.0 ozellıklı aracları calıstıyor. Anlayamadım. Yardımcı olursanız sevınırım.

• Merhaba. Ben de yeni aldığım HP dv7 bilgisayarıma USB 3.0 Harddisk takıyorum. Harddiski görüyor. Ama hemen sonra görmemeye başlıyor. Bu durum devamlı tekrar ediyor. Aynı bilgisayarın USB 2.0 portuna taktığımda herhangi bir problem yaşamadım. Bu durum neden kaynaklanır?
  • Hortlatacam belki ama sorun tamamen microsoft kaynaklı.
    Windows u kurarken cihaz sürücülerini otomatik bul ve kur u işaretlemeyin.
    Daha pratiği ve bendede sorunu bu çözdü güç ayarlarından usbdin askıya alınma sını hiçbir zaman yapın.
  • beyler win 7 için şurdaki dosyaları denedim oldu isterseniz sizde deneyin.

http://www.intel.com/support/chipsets/usb3/sb/CS-034342.htm
  • bu sorunu çözen varmı gıgabyte GA-Z77-D3H - Gigabyte anakart var w,ndows 10 kurulu ısrarla intel(r) usb 3.0 extensible host controller - 0100 (microsoft) tanıyor ve 2.0 hızında atıyor gece gece kafayı yıcem varmı cozen arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipoti -- 9 Aralık 2015; 1:36:13 >
  • Hocam ordan degil Ana sitesinden indirin kurun chpset ve hepsini duzelecektir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.