Şimdi Ara

Intel Xeon 5130 Sistem Nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde dell precision 490 kasa var, bilindiği gibi 2 tane xeon 5130 var üzerinde kasada sadece ram yok,
    bu sisteme ram alıp kullanmaya değer mi acaba bilen birilerinden cidden yardım istiyorum.
    Şimdi bu sistemin performansı hakkında hiçbir fikrim yok.

Ev ortamında kullanılır mı aşırı sıcak mı olur ne bileyim overclock yapılabilir mi,
    ne bileyim performansı günümüz işlemcilerini yakalayabilir mi ?
    yardımcı olmanızı bekliyorum gerçekten.

• hasan8520 H kullanıcısına yanıt
    Oyun amaçlımı kullanmak istiyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle sabah sabah üşenmeyip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) evet oyun için düşünüyorum şu an apu kullanıyorum eski sürüm a4 3400 yeni sistem toplamayı düşünüyordum fx 6300 ile, ama bu kasa boşta duruyor ekran kartı hdd filan var sadece ram i yok bunun hızı tatmin ederse sistem almaktan vazgeçip ram alıp kullanabilirim diye düşündüm ama performansına yönelik hiçbir fikrim yok 2 ghz düşük bir frekans bunu 3 ghz filan yapıp nasıl bir performans elde ederim bi sürü sorum var daha :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan8520 -- 1 Ekim 2014; 7:51:19 >
    Hocam şöle üstünkörü baktım işlemcinin masaüstündeki karşılığı sanırsam e6400 (2 çekirdek 2.1 ghz) fakat snn dediğine göre tek sistemde 2 tane 5130 var.Oc hakkında pek bir fikrim yok ama sanırsam oyun oynamak için 3 ghz oclemen gerekir bide ekran kartı olarak pek abartılmaz sanırsam r7 260x falan alınır hatta gtx 650 r7 250 daha iyi olur gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 1 Ekim 2014; 7:59:43 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bende 5670 var şu 5770 kırpılmışi olandan, evet 2 işlemci var kasada 4 çekirdek 8mb önbellek li olmuş oluyor 3ghz oc yaparim power i 750 watt sıkıntı çıkarmaz soğutmasi da cok iyi zaten ici ev gibi. Sizce bi fx6300 performansı verirmi ? i7 3770 k ile karşılaştırmasi vaer sanırım 2ghz olmasına ramen yakalıyor gibi

Google a xeon 5130 vs i7 yazınca 2600 2600k 3770k ile karsilasmalari çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan8520 -- 1 Ekim 2014; 8:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bunlar aslında oyun için üretilmiş işlemciler değil saten i7 3770 ile karşılaştırılamaz fx6300 konusunu bilmiyorum ama elindeki ekran kartına fx6300 almana gerek yok bence o sisteme 2.5-2.6 ghz oc bile yapsan yeter bence paranı biriktir sonra daha iyisini alırsın

• Bence oyun için üretilmemis filan hikaye çünkü her açıdan bakınca 3ghz ye çıkardığımda gayet güzel bir performans verir gibime geliyor ama bilenin sözü dinlenir tabi, şu an kullandığım apu dan çok daha iyi performans verir sanırım değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hayır 3770 yakalıyor diorsunya oyunda yakalayamaz ama iş uygulamaları ve benchlerde yakayabilir demek istediğim o.Apuyı 3 ghz da baya geçersin zaten

Edit: Apuyla karşılaştırma xeon lara ayıp olur saten onu belirteyim 3 ghz da gayet güzel. Performan alırsn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 1 Ekim 2014; 8:25:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Zaten apuyu 3, 4 te kullanıyorum, ne bileyim msi 970 anakart + fx 6300 u 300 tl ye alabiliyorum tabi ekran kartım stabil şu anlık amd yi mi alsam yoksa 6 gb filan ram alip server i mi kullansam diye düşünüyorum cok arada kaldım :(

• Hocam soket neydi o işlemcinin

• 771 miydi 751 miydi tam hatırlamıyorum ama 5130 işte :)

O sana kalmış fx6300+msi 970 g43 300 tl bulduysan baya ucuzmuş yani server kurmanın sana getirisi olcaksa sw kur fx6300 al yoksa bu kasa boşta fx6300 alcam dersen şu ekran kartınıda göz önüne alarak biraz gereksiz olur diye düşünüyorum

• Bence gereksiz olmaz çünkü elimdeki işlemciyle yapabileceklerim sinirli tek cekirdek performansı olsun genel performans olsun siralamada fx6300 benim islemciden % 300 den fazla performans li bi işlemci şu an icin bile 20 fps fark ettirir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan8520

Bence oyun için üretilmemis filan hikaye çünkü her açıdan bakınca 3ghz ye çıkardığımda gayet güzel bir performans verir gibime geliyor ama bilenin sözü dinlenir tabi, şu an kullandığım apu dan çok daha iyi performans verir sanırım değil mi ?

Hocam elinizdeki işlemci ile oyun oynarsınız oynamasına, ona lafım yok;ancak elinizdeki işlemciyle neyi nasıl oynarsınız işte orası soru işareti.Xeon işlemciler oyun için ideal değiller, frekans artışı her işlemcide aynı etkiyi yaratmıyor.Yani diyelim ki elinizdeki işlemci 5Ghz gibi bir değere ulaşıyorsa bu günümüzdeki i5 işlemcilerin stok değerlerindeki hızlarından bile daha düşük performans verebilir oyunlarda.Şu an piyasada yeni olarak kabul edilen Xeon işlemciler bile (konusu forumda var) oyuncu işlemcisi olamaz, olsa bile belli seviye ekran kartlarını geçtikten sonra darboğaz yapıyor.Apu olayına gelirsek, Apular sonuçta

İki işlemcinin oyunlardaki senkronizasyonu olayı bambaşka bir nokta, oynadığınız veya oynayacağınız oyunların bu teknolojiyi destekleyip desteklemedikleri belli değil;ancak derseniz ki ben bunu evimde NAS pc olarak kullanayım veya VMware gibi uygulamalarla sanal işletim sistemleri kurup test edeyim, onları kullanayım işte o zaman daha çok işinizi görür.

Qaanx güzel öneriler vermiş, bence dikkate alın derim.Server kuracaksanız nasıl bir server kuracaksınız onu da göz önünde bulundurun ve eğer kuracaksanız da Vmware veya Virtualbox gibi teknolojileri göz önünde bulundurun derim.

• Yani fx 6300 almam daha mantıklı olur değil mi ?
  • Normal ram degil ecc ram olacak onlarda pahalidir

• Yok hayir 8 gb i 120 tl ye tanıdıktan alabilme imkanım var ama ben fx alayım en iyisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.