Şimdi Ara

Intel yada Corsair SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 2 hafta önce SSD almak istemiştim fakat bütçe 40 gb'a yettiği için tavsiyeleriniz sonrası doğru karar vererek almaktan vazgeçtim.Şimdi tekrar tavsiyelerinize ihtiyacım var.Aklıma takılanları madde madde yazıyorum.

1)SSD'ye gerçekten ihtiyaçım var mı tam karar veremiyorum.SSD'ye geçmeli konusuna da göz attım...Aslında hız konusunda şüphem yok ama bir iki yerde özellikle yabancı forumlarda 2-3 hafta sonra açılmayan SSD'ler okudum.Bu beni korkutuyor.Disk doldukça hız düşüyormuş, forumda da testi vardı galiba.Bu da düşündürüyor...
    2)Vatan bilgisayardan bugün yarın olmazsa bile en yakın zamanda SSD almayı düşünüyorum.Geçenki KDV indiriminde çok kararsız kaldım.Sizce

*INTEL X25-M 120GB SATA II SSD (Okuma 250MB / Yazma 100MB) (Aslında 450 tl vermek istemiyorum ama 120 gb olması geleceğe dönük yatırım yaptığım hissi veriyor)
    *CORSAIR 64GB Nova Serisi Sata 2.0 64MB Cache SSD
    *KINGSTON 64GB V+ Serisi Sata2 128MB Cache SSD Kutulu (Kingston pahalı pek düşünmüyorum ama listeye onuda ekliyorum.Kaliteli ise alabilirim.)
    *CORSAIR 60GB Force Serisi SATA II SSD (285MB Okuma / 275MB Yazma)

Hangisi iyidir.2-3 yıl sorunsuz kullanabilir miyim.Yoksa 1-2 ay sonra önemli bilgilerimin olacağı bilgisayarımın aninden açılmaması durumu olsun istemiyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linux35 -- 14 Aralık 2010; 23:45:29 >

• forumda ocz alıp ssdsi uçan sonra keşke kingston veya intel diyenleri duydum, corsair için bir şey diyemeyeceğim. Yılbaşını bekle sağlam kampanyalar olacak.
  • Forumda satılan ürünlerin çoğu OCZ olduğundan çeşitli türde sistemlerde kullanılıyor. Yani bir çok açıdan test edilmiş oluyor. En çok satılan ürünlerde bu tip şeyler normaldir. Eğer en çok Kingston satılsaydı bu durum Kingston için geçerli olurdu. Ama çoğu kimse Kingston u tercih etmiyor. Çünkü OCZ ve Kingston arasında test sonuçlarına bakınca açık ara fark var.
    Zaten arızalanan OCZ ürünleri yurtdışı fabrikasına yollanmış ve birebir değişim yapılarak geri göndermişler.
    SSD nin şu anda kullanım amacı çoğunlukla Windows u kurmak için kullanılıyor. Depo amaçlı kullanan yok gibi.
    Tavsiye edebileceğim ürünler listenize göre INTEL X25-M 120GB ve CORSAIR 60GB Force Serisi
    Kingston u artık kimse tercih etmiyor. Testleri incelerseniz anlarsınız. CORSAIR 64GB Nova Serisi ise eski ciphset kullanmakta.
    Bunların dışında OCZ ve Team Xtreem markalarının Sand Force ciphsetli modellerine bakmanızı tavsiye ederim. Şu an kullanılan Sand Force 1200 serisi, ama biraz daha beklerseniz Sand Force 2000 serisi çıkacak bu serinin daha hızlı olacağı söyleniyor.

• fiyatı çok fazla etkilediği için ilk önce kapasiteye karar vermen lazım sonra da marka modele.
    aynı anda hem 60GB hemde 120GB SSD'lere bakarak sağlıklı karar veremezsin.
  • kingston veya intel
  • Cevaplarınız için teşekkürler.Şuan aklımda tek soru var o zaman.

Vatanda şuan itibariyle INTEL X25-M 120GB SATA II SSD 404 tl.Sizce almalımıyım.Hız konusunda endişelenmesemde hızı nasıldır?Kullanmadıysanızda bilginiz varsa?Asıl can alıcısı; beni ansızın yarı yolda bırakır mı?

Ekleme:Çok soru soruyorum farkındayım ama 400 tl verirken insan bir iki defa daha düşünüyor.Heves mi yoksa gerçekten yararlı bir donanım güncellemesi mi diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linux35 -- 15 Aralık 2010; 23:15:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linux35

Cevaplarınız için teşekkürler.Şuan aklımda tek soru var o zaman.

Vatanda şuan itibariyle INTEL X25-M 120GB SATA II SSD 404 tl.Sizce almalımıyım.Hız konusunda endişelenmesemde hızı nasıldır?Kullanmadıysanızda bilginiz varsa?Asıl can alıcısı; beni ansızın yarı yolda bırakır mı?

Ekleme:Çok soru soruyorum farkındayım ama 400 tl verirken insan bir iki defa daha düşünüyor.Heves mi yoksa gerçekten yararlı bir donanım güncellemesi mi diye.

En can alıcı sorunun en can alıcı cevabı: Tamamen şans!

Bu sadece SSD için değil bütün elektronik ürünler için geçerlidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence o modeli o fiyata rahatlıkla alabilirsin.
  • bencede belirlediğin model iyi, ama gerisi tamamne şans gerçekten normal harddisklerimiz için bile aynı şeyler eçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Say Goodbye

daha sf-1500'ler gelmedi sen neden bahsediyon

SF-1500'ler aylar önce geldi (bkz. OCZ Vertex LE serisi) ve gidiyor bile, arkadaşın dediği doğru SF-2000'ler yolda, başkalarınla dalga geçmeden önce biraz araştırma yap.
  • Ben corsair force 120 gb kullaniyorum ve welcome ekraninin gozukmemesini fln gectim windows disk puani 7.8.

http://forum.donanimhaber.com/m_45041516/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45041516
  • sınırlı sayıda elimde corsair f240 240 gb ssd ler vardır .fiyat cok uygun ihtiyacı olanlar kaçırmasın devamı yok
  • ssd daha hazır bir teknoloji değil kobay olmanızı tavsiye etmem
  • Bunu ne ye dayanarak söylediğinizi çok merak ediyorum. Bu kadar kesin konuşmanıza dayanarak ssd lerin yapılarını çok iyi bilmediğinizi varsayıyorum. SSD teknolojisi aslında bizim yıllardır ceplerimizde kullandığımız flash disklerin bir nevi yanyana konarak birbirine seri bir şekilde bağlanmış olmasından başka bir şey değil. Ssd hazır teknoloji değilde flash diskleri yılardır sorunusz kullanmıyormuyuz. Aslında söylediklerinizde sadece şu konud haklı olabilrdiniz oda 1 yıl önce falan. O zamanlar bu hafıza bloklarını yanyana koyarken malesef iyi bir kontrolcü ile destekleyemediklerinden zamanla düşen bir performans sergileyebiliyorlardı. Ancak günümüz SF kontrolcülerle bu olumuszluk aşılmış ve ssd lerin artık fiyatından başka sorunu aklmamıştırki yakın geleceğe kadar fiyatlarınında cok düşmeyeceği tahmin edilmektedir. Yani ssd in şu anda tek tenkit edileceği yanı hala herkesce alınabilir düzeyde değillerdir. Paraya kıyıp alanlar ise bu teknoloji neden daha önce yoktu diye cok hayıflanmaktadırlar. SSD ler şu anda gönül rahatlığıyl aalınıp ömür boyu kullanıalcak ürünlerdir ama tekrar ediyorum SF kontrolcü barındıranlar
    sağlıcakla kalın
    quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

ssd daha hazır bir teknoloji değil kobay olmanızı tavsiye etmem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.