Şimdi Ara

intelin 64 bit işlemcisi varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar performans testlerini cok anlamasamda inceliyorum intel genelde daha iyi çıkmıs ama anlamadıgım su intel 64 bit işlemci mi yaptı yoksa 64 bit işlemciler için niagara şelalesi falan demişlerdi bunlar palavramıydı. belki bu konuya güleceksiniz ama hala birçok insan bunu bilmiyor

• evet var ama biraz araştır istersen bak kimse cevap vermemiş
  • Bildiğim kadarıyla tüm core2 duo ve quadlar ve pentium 6xxx ve D 64 bit.
  • xeon lar ve itanium tabanlı işlemcileri dışında 64 bit işlemcisi yok,sadece emt64 adında işlemciye entegre bir komut dönüştürü sayesinde 64 bit komutlarıda işleyebilme yetenegine sahip.
  • Başlığı görüncü 3 yıl önceki konu hortlatıldı sandım.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64

Ayrıca buda var:http://techreport.com/articles.x/8131/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 25 Aralık 2007; 22:14:20 >
  • LGA 775,D,C2D,Q işlemcilerin hepsi 64 bit tir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Aralık 2007; 21:42:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

LGA 775,D,C2D,Q işlemcilerin hepsi 64 bit tir

Hiç biri 64 bit değildir
  • quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

quote:

Hiç biri 64 bit değildir

Kaç bit'tir ?
  • 32 bit.
  • hem 32 hem 64 bittir tabikide.
  • http://compare.intel.com/pcc/default.aspx?familyID=5&culture=en-US

Yukarıdaki linkte İntelin gerçek 64 bit işelmcilerinin listesi ve özellikleri var,dikkatle bakarsanız Intel 64 seklinde ifade edildigini görürsünüz,masa üstü ,masa üstü işlemcilerinde ise EMT64 adını verdikleri bir komut dönüştürücü var, zaten ilk mesajıma dikkat ederseniz 64bit desteklemiyor demedim gerçek 64bit değil dedim

• bu topici 2 yı once gorsem sasırmazdım
  • Soru belki şöyle olmalıydı; İNTEL in 128bit işlemcisi var mı?
  • quote:

lga775 slot adıdır benim p4 3000 de lga 775 mesela
  • 1-) hem 32 bit hem 64 bit nası oluyo @şoray uzun yolda
    2-) benim bildiğim EM64T komut dönüştürücü değil IA32'den sonra gelen IA32e'nin sonradan değiştirilmiş adı.. @polatty

gerçek 64-bit, dönüşmeli 64-bit olayı da çıktı hadi hayırlısı
  • quote:

Orjinalden alıntı: show.noMercy

1-) hem 32 bit hem 64 bit nası oluyo @şoray uzun yolda
    2-) benim bildiğim EM64T komut dönüştürücü değil IA32'den sonra gelen IA32e'nin sonradan değiştirilmiş adı.. @polatty

demek oluyorki hem 32bit vistayı hem 64 bit vistayı kurabilirsin.
  • bu 64bit olduğunu değiştirmez..32bit işletim sisteminde 64bit'e göre daha az verim alırsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: show.noMercy

1-) hem 32 bit hem 64 bit nası oluyo @şoray uzun yolda

IA32 (itanium tabanlı işlemciler) sadece 64bit komut işleyebilirler,geriye dönük 32bit uyumluluğu yoktur,x86-64 ise AMD nin geliştirdigi 64bit teknolojisidir,x86 mimari nin 64 bit komutlarıda çalıştırabilmemizi sağlar ve geriye dönük olarak 32bit uygulamalarada destek verir.
    Intel bu teknolojiyi AMD ile aralarındaki geçmişe dayalı bir anlaşma dan ötürü (her iki firmada x86 işlemciler ile ilgili geliştirmeleri paylaşmak zorunluluğundalar bu anlaşma gereğince) EM64T adıyla kendi işlemcilerine uyarladı.

vs vs vs ...yoruldum biramı açıp tv izlicem

• Merak ettim

Intel 64 gerçek 64 bit mimarisi ise, söylenenlerden anlaşıldığı kadarıyla 32 bit işletim sistemi geriye dönük uyumu yoksa, linkte Xeon 5400 quad core işlemci grubunun tanıtım linkinde gördüğümüz Intel 64 Architecture olarak ifade edilen özelikler bölümünde yazan "Flexibility for 64-bit and 32-bit applications and operating systems." ne anlama gelmektedir acaba...

İşin özü x86-64 yapısıdır. Fazla detaya gerek yok anlatıyor linkte. Merak eden bakar... Burada, işlemci gerçek 64 bit midir EMT64 iken yoksa Intel 64 olunca mı olmuştur gibi sorular ya da geriye dönük destek sorgulamalarıyla karışmış. Yeni Xeon grubu işlemciler de zaten core 2 mimarisine dayalıdır. Tek farkları (775 soket 3xxx serisi hariç) çoklu işlemci destekli olarak kullanılabilmeleridir. Ayrıca linkte de görebileceğiniz örnek iki işlemci de üzerinde durulan Intel 64 mimarisine sahiplerdir. Bu durumda önceki önermelere göre 'gerçek' 64 bit olmalıdırlar. (Bu da başka bir karşılaştırma)

Eğer denildiği gibi Intel 64 gerçek 64 bitse ve geriye dönük destek vermiyorsa o zaman yukarıdaki linkteki pdf'de ne diyor. Intel yanlış mı söylüyor? Yoksa biz mi bişey bilmiyoruz? Anlamadım gitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 18 Şubat 2008; 10:52:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.