Şimdi Ara

İNTERCOOLER HORTUMU YARILMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yanlış yere konu açmadım umarım hyundai accent era 1.5crdi dizel araç var bende. Çok aşırı siyah duman atıyor. Bugün ustaya götürdüm intercooler hortumu yarılmış dedi. 2hafta öncede egr emme manifoldu temizliği yaptırdım. Duman azalmamıştı. Şimdide bunu söylüyor. Sizce bundan yaparmı? Hortumu değişmiş beni aradı duman var şuan fakat zamanla dumanı azaltıcak diyor. Sizce doğrumudur. İntercooler hortumu yarılan başka biri varmı?
    Saygılar

• Hocam bildiğim kadarıyla intercooler turbodan gelen sıcak ve basınçlı havayı soğutuyor. Eğerki intercooler hortumunuz yarıldıysa basınçlı hava kaçırıp motora filtrelenmemiş hava çekersiniz. Turbo basıncı da olmayacağından motorunuz atmosferik dizel gibi gider.

En iyi tavsiyem arabanızın ırzına geçilmeden ya iyi bir ustaya yada yetkiliye gidip sorunu tespit edin ve ustanızı değiştirin.

Ayrıca sanayide arabanızı ustaya bırakıp "beni aradı" dedirtmemek için başında durun arabanızın. Ben yetkili serviste bile arabanın yanındayım.

Son olarak bildiğim kadarıyla duman işi hortumla çözülmez. Bu konuda çok bilgim yok. Dumancı üyeler işin bu kısmını yazar birazdan
  • İntercooler hortumu yirtilsa araç yurumez zor gider. Usta seni keklemis olabilir dunanda zamanla gitmez , şuan sorun çozulmediyse kendi kendine duzelmez.

Haa hortum gercekten yirtilmis olabilir ama eski hortumu gostermesini isteyin.

Bendede ayni motordan var arasira duman atabiliyor yuklenince , fazla kurcalattirma aracini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 31 Temmuz 2018; 16:15:12 >
  • Enjektörlere bir baktırın bence temizleme gerekebilir ama bence iyi bir ustaya baktırın
  • Siyah dumanın sebeplerinden biridir evet ama zamanla düzelme değil de anlık düzelmesi gerekirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.