Şimdi Ara

Interesting and Exciting Numbers

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden İngilizce başlık seçtiğimi açıklayayım; çünkü number hem sayı demek hem numara demek. Ben ikisini de kastetmek istedim.

Asal sayılara biraz merakım vardı. Kriptografi hakkında da biraz araştırma yaptığımda asal sayıların buradaki önemini kavrayınca biraz onlarla oynamaya karar verdim. RSA olarak bilinen şifreleme yönteminde çok büyük iki asal sayının çarpımı kullanılıyormuş.

Ben de kendi imkanlarımla bazı ilginç sayılar buldum. Bu sayılar 10 basamaklı ve en az 5 basamaklı iki büyük asal sayının çarpımı. Daha özel olarak ilk 3 basamağını sildiğimizde elde ettiğimiz 7 basamaklı yeni sayı da 4 basamaklı iki asal sayının çarpımı oluyor.

Belki ilgi duyarsınız ve farklı konularda ilham kaynağı olabilirler diye bunları sizinle paylaşmak istedim.

10 basamaklı olan sayılarım şimdilik sadece 5 ile başlayanlar. Bunları bulması için hazırladığım program bilgisayarı fazla kasmasın diye bu sınırı koydum. İlerleyen zamanlarda daha farklı olanları da ekleyebilirim.

Bu çalışma yalnızca matematiksel bir merak üzerine yapılmıştır. 10 basamaklı sayıların bazı kişilerin cep telefon numaralarıyla olan benzerlikleri yalnızca tesadüf kabul edilmelidir. Nihayetinde sayılar herhangi bir kişiye ya da kuruma ait olmayıp umumi kullanıma açıktır.

Doğal olarak buradaki sayıları incelemesi sonucu kendi telefon numaralarıyla arasında bağlantı kurarak maddi kazanç elde edeceklerden herhangi bir pay talep etmeye de bizim hakkımız yoktur. Ücretini ödeyerek satın aldığı hattın her türlü kullanım hakkına sahip tek kişi yine kendisidir.

İlhamınız ve kazancınız bol olsun...

Selçuk Soner Akgül
    ssakgul@gmail.com

10Basamak.zip Dosyası Burada
    http://rapidshare.com/files/53505679/10Basamak.zip

Link'deki bir parça gizlenmiş. Siz 'Hızlı Paylaş' kelime grubunu İngilizce'ye çevirin ve oraya bunu yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssakgul -- 5 Eylül 2007; 9:51:11 >

• e bi bakalım bakalım nedir ne değildir. uzun zaman oldu kafa patlatmayalı. pratik olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.