parçalara arasında çakışma meydana geldiğinden dolayı böyle bir hata oluşuo olabilir , parçaları değiştirip , hatta psu dahil, tekrar kurup mümkünse kasa dışarısında kurup pcyi bi kaç gn test etmeni öneririm sana
arkadaslar onerılerınızı tek tek denıyorum bugunde aynı serı sorunsuz calısan bır makınenın ram'i ile ana makinenınkını degıstırdım . aynı zamanda sata hdd'nin portunuda değiştirdim . ama malesef yıne gec acılıyo . ram degısıklığı yaptıgım dıger makıne jet gıbı sorunsuz .
kafe kapalıyken yaptıgım bu degısıklıkte bırsey dıkkatımı cektı ; hdd tık,tık,tık dıye vuruyodu. ama hosgeldınız yazısı cıktıgında (yanı masaustu gozuktugunde) bu ses kesıldı. hdd yı garantıyemı gotursem?
gec açılıyor derken windows ekranmı geç geliyor yoksa windows yülenip masaüsütmü geç açılıyor.. ilk seçenek ise yazılanlara baktım cipset yada bios ta sorun olabilir. Sata hard disc leri bazen cipset ler görmüyor. Bundan 2 yıl önceki anakartlarda bu şekilde problemler sıkça yaşanıyor. Ciphset ve bios son güncellemelerini yaparsanız sorun ortadan kalkabilir. Sorun masaüztüne geç ulaşması ise büyük ihtimal driver tanıtımında yanlışlık yapılmıştır. Eğer format atıpta ilk açılışta aynı sorunu yaşıyorsanız ram yada işlemcinize bakın ve başka donanım takılı ise çıkarıp öyle deneyin.Dip not: Sata yı görmemesi işletim sistemindeki bir problemde olabilir ama siz yeniden yükleme yaptığınızı söylüyorsunuz bu ihtimali düşünmüyorum.....
bad sektör var kafa atıyor hdd garantiden değişir.
quote:
Orjinalden alıntı: ufukt_25
arkadaslar onerılerınızı tek tek denıyorum bugunde aynı serı sorunsuz calısan bır makınenın ram'i ile ana makinenınkını degıstırdım . aynı zamanda sata hdd'nin portunuda değiştirdim . ama malesef yıne gec acılıyo . ram degısıklığı yaptıgım dıger makıne jet gıbı sorunsuz .
kafe kapalıyken yaptıgım bu degısıklıkte bırsey dıkkatımı cektı ; hdd tık,tık,tık dıye vuruyodu. ama hosgeldınız yazısı cıktıgında (yanı masaustu gozuktugunde) bu ses kesıldı. hdd yı garantıyemı gotursem?
Anakartı değiştirsen ?Yanlıs anlamadıysam sorunsuz bir makineden aldıgın ram le aynı soun devam etmekte ve senin ram in orda yine sorunsuz.Sorun anakartta diyorum ben,
hocam o harddiskten ses gelmedi tık tık , kafa vurduğu anlamına geliyo yani o harddiskin işi bitmiş sen çalıştığına dua et hatta belli bir süre içersinde çalışamyı da durdurcak biran önce içindeki bilgilerini kurtar ve onu garantiye ver sorun çok ciddi önemsemeni rica ediyorum
hdd hatasi oldugu kesin bencede bir an once garantiden degistirt
madem ramleri , ve diğer bileşenleri değiştrdin sonuç alamadın. Eğer elinde başka bir harddisk var ise ona xp kurup öyle deneyebilirsin. Sorun muhtemelen harddiskten kaynaklanıyor olabilir
arkadaslarım ılgınıze cok tesekkur ederım. sanırım son verdıgınız bılgılerden yola cıkarak hdd'yi garantiye yollayacagım.keske ana makınem olmasaydı garantıye yollamak gelmesını beklemek bıraz zaman alacak, yenı bı 400-500 gb hdd almam gerekıyo sanıyorum . bıde korkum su arkadaslar formatı atınca herhangı bır program yuklemeden ps normal yani donma veya gec acılma sorunu yok . sımdı onlarda denemek ıcın baktıklarında hdd ıcın sağlam dıyebılırler . bu sebepten dolayı aldıgım yerın teknık servısınden bırını cagırsam sorunu gostersemmı ? yedekte kasamda yok. tesekkurler
garanti en temiz çözüm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme