Şimdi Ara

internet cafem var ama çaresizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ana makinem henüz 6 aylık. 400 gb sata Hdd var. amd anakart var.1 gb ram.asus dvd rw. makıne baslangıcta sorunsuzdu yaklasık 2 ay once ılk formatı attım .ondan bu zamana kadar ps cok gec acılıyo. yaklasık 5 dk suruyo. formattan sonra bazen ılk gun normal ama sonra yıne gec acılıyo.bazen formattan 1 gun sonra baslatmak ıcın ctrl+alt+delete dıyo. bazen hhd takılı degıl dıyo . copy exe vırusu vardı en son sıldım . kasperle ad-awareyle defalarca tarattım. ne varsa temızledım. hatta 400 gb yı komple yedekleyıp komple format addım (c+d) ama gene aynı sorun . bazende ps acıkken acayıp bı sekılde yavaslamaya baslıyo.tek tık bıle 1 dk suruyo yıne format atıyorum.bazen dwd dekı cd yı gormuyo ps yenıden acılıp kapanınca tanıyo. surucusu orjınal amd drıver. aynı format cd sınden 100 psye format attım dıgerlerınde hıcbısey yok . ps ınternet cafenın ana makınesı. agda vırus olabılır dıye deep freeze kurdum yıne aynı . hatta sağ altta deep freezenın sımgesını yedı. bu sorunu nasıl cozebılırm ?

• duzeltıyorum anakartım MSI . işlemcım amd 3500
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukt_25

duzeltıyorum anakartım MSI . işlemcım amd 3500
    Hocam 400gb ı komple yedekledim diyorsun.e formatı attın, tertemiz pc, yedekleri tekrr geri yükledin.ya yedeklerin arasında da virüsün uzantıları var ise?
    Sana tavsiyem öncelikle nod32 smart security business edition la güzel bir tarat
    arkasından registry fix ve registry clean ile registry ni temizle ama bu arada sistem geri yüklemeyi devre dışı bırak.
    virüs bulursa temizle hepsini.sistem açılışında yine bir sorun oluyorsa dvm ederiz çözmeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Hocam 400gb ı komple yedekledim diyorsun.e formatı attın, tertemiz pc, yedekleri tekrr geri yükledin.ya yedeklerin arasında da virüsün uzantıları var ise?
    Sana tavsiyem öncelikle nod32 smart security business edition la güzel bir tarat
    arkasından registry fix ve registry clean ile registry ni temizle ama bu arada sistem geri yüklemeyi devre dışı bırak.
    virüs bulursa temizle hepsini.sistem açılışında yine bir sorun oluyorsa dvm ederiz çözmeye

Alıntıları Göster
    verılerı tasınabılırıme aldım yenı formatlanmıs bı psde kasper ve ad-awareyle komple butun yedeklerımı tarattım.
    zaten aldıgım verıler d bolumundeydı muzık klıp ve benzerı seylerdı .
    bu arada sunuda not dusmek ısterım. aynı serı elımde 5 makıne var. tek fark dıgerlerının hdd sı 200 gb IDE . dıgerlerınıde formatladım. herbırınde yaklasık 60 oyun var ve hıcbısey yok.

• quote:

verılerı tasınabılırıme aldım yenı formatlanmıs bı psde kasper ve ad-awareyle komple butun yedeklerımı tarattım.
    zaten aldıgım verıler d bolumundeydı muzık klıp ve benzerı seylerdı .
    bu arada sunuda not dusmek ısterım. aynı serı elımde 5 makıne var. tek fark dıgerlerının hdd sı 200 gb IDE . dıgerlerınıde formatladım. herbırınde yaklasık 60 oyun var ve hıcbısey yok.

Alıntıları Göster
    quote:

baslatmak ıcın ctrl+alt+delete dıyo. bazen hhd takılı degıl dıyo

dostum bu olay bizede olmuştı meğer bios pili bitmiş sendede bu şekilde olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

baslatmak ıcın ctrl+alt+delete dıyo. bazen hhd takılı degıl dıyo

dostum bu olay bizede olmuştı meğer bios pili bitmiş sendede bu şekilde olmasın

Alıntıları Göster
    bılgısayarı alalım henuz 6-7 ay kadar oldu .pılden sanıyorum degıldır
  • quote:

bılgısayarı alalım henuz 6-7 ay kadar oldu .pılden sanıyorum degıldır

Alıntıları Göster
    %90 anakartla ilgili bi sorun.çünkü hem cd tan›m›yo diosun hem hdd tan›m›y›o hem tak›l›yo diosun hem geç aç›l›yo diosun.hepsiyle ilgili tek bilesen anakart bence vakit kaybetmeden garantiye gönder.

@nihat1551
    bios pili ne kadar sürede bitiyo ve belirtileri neler?kendi pilim bitmis olabilir die düsünüorum.saat sürekli geri kal›yo.ben düzeltiyorum.10dk geçio bak›yorum 2dk ilerlemis.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

%90 anakartla ilgili bi sorun.çünkü hem cd tan›m›yo diosun hem hdd tan›m›y›o hem tak›l›yo diosun hem geç aç›l›yo diosun.hepsiyle ilgili tek bilesen anakart bence vakit kaybetmeden garantiye gönder.

@nihat1551
    bios pili ne kadar sürede bitiyo ve belirtileri neler?kendi pilim bitmis olabilir die düsünüorum.saat sürekli geri kal›yo.ben düzeltiyorum.10dk geçio bak›yorum 2dk ilerlemis.

Alıntıları Göster
    benim 3 senede bitti belkide 4 dür tam emin değilim

bios pili biterken saat geri kalır açılışta f1 sorunu verir bazen hdd yi görmez.... bu gibi bios ile alakalı sorunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 28 Ocak 2008; 10:30:15 >

• quote:

benim 3 senede bitti belkide 4 dür tam emin değilim

bios pili biterken saat geri kalır açılışta f1 sorunu verir bazen hdd yi görmez.... bu gibi bios ile alakalı sorunlar

Alıntıları Göster
    haziran 2004te toplamistim pcyi.belirtiler ayni.anakartm asus p4p800se pilini nerde kaça bulurum?
  • quote:

haziran 2004te toplamistim pcyi.belirtiler ayni.anakartm asus p4p800se pilini nerde kaça bulurum?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kaaann

Eski pili bilgisayar parçaları satan bir yere götür. Onlar ayarlarlar... Çok pahalı da bir şey değil ayrıca...

• quote:

Alıntıları Göster
    bilgisayarcılardan bulabilirsin 5 veya 10 ytl dir diye tahmin ediyorum
  • quote:

bilgisayarcılardan bulabilirsin 5 veya 10 ytl dir diye tahmin ediyorum

Alıntıları Göster
    format atarken ılk formatları hep duz atıyodum .yanı ıde hdd attıgım gıbı. sataların bazıları dısketle format yıyomus . bende bılen bı arkadasa bı defa dısketle f6 yaparak format attırdım. ama yıne aynı. baska anakart pılı dısında sorun ne olacılır . donanımsal olarak tahmın edıyorum . boyle bı problemı yasayan olmadımı hıc?
  • quote:

format atarken ılk formatları hep duz atıyodum .yanı ıde hdd attıgım gıbı. sataların bazıları dısketle format yıyomus . bende bılen bı arkadasa bı defa dısketle f6 yaparak format attırdım. ama yıne aynı. baska anakart pılı dısında sorun ne olacılır . donanımsal olarak tahmın edıyorum . boyle bı problemı yasayan olmadımı hıc?

Alıntıları Göster
    p4p800 pili 5 ytl ye fotorafcıda da bulursun ben ordan aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

p4p800 pili 5 ytl ye fotorafcıda da bulursun ben ordan aldım.

Alıntıları Göster
    baska bır onerısı olan yokmu arkadaslar . anakart pılı 6 aylık bı makınede bıtmemıstır buyuk ıhtımalle
  • quote:

baska bır onerısı olan yokmu arkadaslar . anakart pılı 6 aylık bı makınede bıtmemıstır buyuk ıhtımalle

Alıntıları Göster
    Dostum sata hdd gevşemiş olabiliyor kendi makinemden biliyorum kendiliginden gevşiyordu böyle bi sorun olabilirmi sendede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonhece -- 29 Ocak 2008; 17:02:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonhece

Dostum sata hdd gevşemiş olabiliyor kendi makinemden biliyorum kendiliginden gevşiyordu böyle bi sorun olabilirmi sendede?

Alıntıları Göster
    hdd için farklı bir sata portu deneyin, bu arada ide portlarına takılı cihazlarıda çıkarıp deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

hdd için farklı bir sata portu deneyin, bu arada ide portlarına takılı cihazlarıda çıkarıp deneyin

Alıntıları Göster
    PSU u da bozuk olabilir, başıma geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: trias_inva

PSU u da bozuk olabilir, başıma geldi

Alıntıları Göster
    Advanced Windows Care ve CCleaner programlarını kur.Sırasıyla ikisini de çalıştır.CCleaner'la harddiskte yer açar , AWC ile registery kayıtlarındaki sorunları giderirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fermess

Advanced Windows Care ve CCleaner programlarını kur.Sırasıyla ikisini de çalıştır.CCleaner'la harddiskte yer açar , AWC ile registery kayıtlarındaki sorunları giderirsin.

Alıntıları Göster
    hızlı bir şekilde cevap vereyim. Bende internet cafe işletiyorum. özellikle AMD işlemcili bilgisayarlarda zaman zaman bu ve buna benzer sorunlar çıkıyor sorunların temelleri genelde Anakart, Ram, işlemci ve çok nadirde olsa Ekran kartının birbirleri ile sağlıklı bir şekilde çalışamamalarından kaynaklanabiliyor. Anakartın Markası MSI demişsin, marka ve modelleri artık yeni teknoloileri alışveriş gerekmediği sürece incelemediğim için pek bir şey söyleyemyeceğim ama, özellikle anakart alırken nforce chipset olmasına özen gösteriyorum ve bu nedenle kullandığım anakartların hemen hemen hepsi aynı özelliklere sahip... Sorunun için ise söyleyebileceğim eğer mümkün ise Diğer pc lerden birinden sökerek Önce Ram'ini değiştirip bir dene sonra ekran kartını da ekle, eğer hala sorunun devam ediyorsa Geriye sadece anakartını değiştirmeni öneririm. Bunu da anakartın bir sorunu olduğu için değil, sahip olduğun konfigurasyonda(bilhassa ürün çeşitleri markalar olarak değerlendiriyorum) tam randımanlı/verimli çalışmadığı için bu tarz sorunlar yaşıyor olabilirsin. Söylediklerimi denediğinde sorununu halletmiş olacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaKsi

hızlı bir şekilde cevap vereyim. Bende internet cafe işletiyorum. özellikle AMD işlemcili bilgisayarlarda zaman zaman bu ve buna benzer sorunlar çıkıyor sorunların temelleri genelde Anakart, Ram, işlemci ve çok nadirde olsa Ekran kartının birbirleri ile sağlıklı bir şekilde çalışamamalarından kaynaklanabiliyor. Anakartın Markası MSI demişsin, marka ve modelleri artık yeni teknoloileri alışveriş gerekmediği sürece incelemediğim için pek bir şey söyleyemyeceğim ama, özellikle anakart alırken nforce chipset olmasına özen gösteriyorum ve bu nedenle kullandığım anakartların hemen hemen hepsi aynı özelliklere sahip... Sorunun için ise söyleyebileceğim eğer mümkün ise Diğer pc lerden birinden sökerek Önce Ram'ini değiştirip bir dene sonra ekran kartını da ekle, eğer hala sorunun devam ediyorsa Geriye sadece anakartını değiştirmeni öneririm. Bunu da anakartın bir sorunu olduğu için değil, sahip olduğun konfigurasyonda(bilhassa ürün çeşitleri markalar olarak değerlendiriyorum) tam randımanlı/verimli çalışmadığı için bu tarz sorunlar yaşıyor olabilirsin. Söylediklerimi denediğinde sorununu halletmiş olacağını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Bence anakartınıza taktıgınız parçalar için anakartın hızı yani fsb xxxx mhz yetmiyor. Şu an alınacak piyasada 2000e kadar hızlı anakartlar var... ama yien de tabii anakartlara taktıgınız parçalardan oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.