Şimdi Ara

Acil yardım Lens kutum evde kaldı ve arkadaşımdayım burda kalıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
63.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir keresinde tükürük ile yapmıştım yani lensler tükürüğün içinde kalmıştı. Onun yerine sabaha kadar gözümde uyusam mı daha sağlıklı olur tükürüğün içinde mi

Cıvıtan ban diyemiyorum çünkü boşuna kelime israfı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lens Kutusu Yoksa Lensler Nereye Konulur?

Lens kutun yanın yoksa, kontakt lenslerini güvenli ve hijyenik bir şekilde saklamak için şu adımları izleyebilirsin:

• Alternatif bir saklama kabı bul: Temiz ve steril bir kap kullanabilirsin, örneğin küçük bir cam kavanoz veya kontakt lens solüsyonu kabı.
    • Lensleri ayrı kutulara koy: Lenslerinizi birbirine değmemesini sağlayarak ayrı kutulara koymak önemlidir.
    • Lens solüsyonu kullan: Lensleri her zaman lens solüsyonuna daldırdığından emin ol. Bu, lensleri nemlendirir ve hijyenik tutar.
    • Lensleri sık sık temizle: Lenslerinizi düzenli olarak temizleyerek birikinti ve bakteri oluşumunu önleyebilirsin.
    • Lens solüsyonunu sık sık değiştir: Lens solüsyonu, lenslerinizin temizliğini sağlamak için düzenli olarak değiştirilmelidir.

Bu adımları izleyerek lenslerinizi lens kutunuz olmadığında bile güvenli ve sağlıklı bir şekilde saklayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 7 senedir günlük çıkarılması gereken yumuşak lens kullanıyorum. 6 senedir gece çıkarıp da kutuya koyduğumu hatırlamam. Gözüme takıyorum 2 aylık süresi dolunca değiştiriyorum. İlk sene geceleri çıkartarak kullandım başıma gelmeyen kalmadı... Ondan sonra çıkartmamaya başladım gayet rahatım. Merak etme birşey olmaz. Sert lens değilse çıkarmana gerek yok lensle uyuyabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

7 senedir günlük çıkarılması gereken yumuşak lens kullanıyorum. 6 senedir gece çıkarıp da kutuya koyduğumu hatırlamam. Gözüme takıyorum 2 aylık süresi dolunca değiştiriyorum. İlk sene geceleri çıkartarak kullandım başıma gelmeyen kalmadı... Ondan sonra çıkartmamaya başladım gayet rahatım. Merak etme birşey olmaz. Sert lens değilse çıkarmana gerek yok lensle uyuyabilirsin...
    bazı lensler çıkartılması gerekiyor konuya çok hakim değilim fakat çok tehlikeli sonuç doğurabilir bazıları ise özel yapılıyor çıkartmadan kullanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

bir keresinde tükürük ile yapmıştım yani lensler tükürüğün içinde kalmıştı. Onun yerine sabaha kadar gözümde uyusam mı daha sağlıklı olur tükürüğün içinde mi

günlük lens ise onla uyuma hocam sabaha büyük ihtimal gözünden çıkmış olur veya çok rahatsız eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Yolcu

quote:

bir keresinde tükürük ile yapmıştım yani lensler tükürüğün içinde kalmıştı. Onun yerine sabaha kadar gözümde uyusam mı daha sağlıklı olur tükürüğün içinde mi

günlük lens ise onla uyuma hocam sabaha büyük ihtimal gözünden çıkmış olur veya çok rahatsız eder
    markası ne ? dandikse çıkart at tükürüğe falan koyma baush falansa kalsın ben çok uyudum sabah biraz batma yapar o kadar senelerdir lens kullanıyorum uyu bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Webbi~

quote:

günlük lens. 1 - 2 saat uyumuştum bişey olmamıştı. yolculuk sıradında uyudum. uyanınca gözümü açamadım biraz gözümü ıslatmaya çalıştım. bu kadar.en kötü olabilcek buysa razıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tirion Fordring

markası ne ? dandikse çıkart at tükürüğe falan koyma baush falansa kalsın ben çok uyudum sabah biraz batma yapar o kadar senelerdir lens kullanıyorum uyu bir şey olmaz.

Alıntıları Göster
    nasıl lens bilmiyorum fakat bizim arkadaşta lens vardı otobüste uyudu 45dk kadar.gözünü zor açtı adam
  • ne tükürüğü lan, dalga mı geçiyon :D tükürük bakterili pis bi şey lan :D

en temizi suya koycan, ama sabah geri takamazsın

onla uyuma. ben de bir saatliğine falan yatıyorum ama abartılmaz o iş. 1 saatte bile nası göze yapışıyo biliyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interesante -- 5 Ocak 2013; 0:54:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~Webbi~

quote:

günlük lens. 1 - 2 saat uyumuştum bişey olmamıştı. yolculuk sıradında uyudum. uyanınca gözümü açamadım biraz gözümü ıslatmaya çalıştım. bu kadar.en kötü olabilcek buysa razıyım.

bu göz hocam şakaya gelmez riske atma veya kayseri civarındaysan lens kabı bırakabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

nasıl lens bilmiyorum fakat bizim arkadaşta lens vardı otobüste uyudu 45dk kadar.gözünü zor açtı adam

Alıntıları Göster
    1 gecelik bişey olmaz. arada bazen bende çok yorgun oluyorum , üşeniyorum çıkarmaya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: interesante

ne tükürüğü lan, dalga mı geçiyon :D tükürük bakterili pis bi şey lan :D

onla uyuma. ben de bir saatliğine falan yatıyorum ama abartılmaz o iş. 1 saatte bile nası göze yapışıyo biliyosun

he bakterili pis bişey tükürük. ağzında dolanıyo yutuyosun filan.

ben gözümden çıkan lensi yerden alıp ağzımda temizledim tekrar gözüme taktım.
  • Konuya hakim değilim. Ama bir gün yat bir şey olmaz.. 2-3 saate bir alarm kur, kalkıp gözünü ıslatırsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batugol

Konuya hakim değilim. Ama bir gün yat bir şey olmaz.. 2-3 saate bir alarm kur, kalkıp gözünü ıslatırsın..
    Benim de lensim günlük ama 3 5 gün çıkartmadığım oluyor 2 senedir kullanıyorum şimdiye kadar bir şey olmadı sağlıklı değil ama
    Yine de suya falan koyma lensle uyu daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Primrose

Benim de lensim günlük ama 3 5 gün çıkartmadığım oluyor 2 senedir kullanıyorum şimdiye kadar bir şey olmadı sağlıklı değil ama
    Yine de suya falan koyma lensle uyu daha iyi

Alıntıları Göster
    Benim lenslerde aylık 1 ay gözümden çıkarmıyorum bi problem yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klack

quote:

öpüşürken ne kadar mikrop geçiyomuş ağızdan ağıza biliyo musun sen :D pis bi şey tabii.

iyi halt yedin :D

ben de lensimi gözümdeyken kıpırdatıyorum kirli parmaklarımla :D

• Bende lens kullaniyorum. Tukuruk nedir. Su yok mu ev de? Youtube dan izleyerek ögren
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakin ol Sampuan

Bende lens kullaniyorum. Tukuruk nedir. Su yok mu ev de? Youtube dan izleyerek ögren
    Bir ara lensler ile uyunur ise göz kapakları açılmaz diye bir söylenti vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakin ol Sampuan

Bende lens kullaniyorum. Tukuruk nedir. Su yok mu ev de? Youtube dan izleyerek ögren
    14 yildir cikarmadim, bak simdi aklima geldi yarin doktora gidecem butunlesmis gozle.
  • Lenslerle uyudum uyandım. Nasıl oldu anlamadım ama en ufak bir acı bile olmadı. Uzun yolculuklarda 1 saat kadar uyumuştum gözümü 5dk de acılı bir şekilde açtım.

Bazı arkadaşların dediği tükürük ne şakası da gerçekten iyidi.

Suya konur mu ki lens be
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klack

quote:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.