Şimdi Ara

İnternet Cafem Var Cafede Virüs Vardı Bir Sürü Hata Alıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar... İnternet Cafem Var 17 Makinalı Kurallar Gereği IP sabit ve bi ara IP saldırı olduğunu düşündüm Trojenler Virüsler pc lerde havaya uçuştu. :( Görev Yöneticisi,Regedit Yöneticiniz Tarafından Devre Dışı Bırakıldı Diyordu. Modemi Değiştirdim Bütün Kabloları Çıkardım. Modemi Değiştirdim. Hepsine Tek Tek Yavaş Biçimlendirerek Format Attım Başka Bir Virüssüz Bağlantıdan Başka Bİr Tanıdığımın OlduğuYerden Lazım Olan Programları İndirip Kaspersky 9 la Tarattım Bilgisayarlara Format Attıktan Sonra Kaspersky'ı yükleyip nete bağladım Programlarını AKINSOFT'unu herşeyini yükleyerek 10,12 makina bitirdim çok uğraştım... Şimdi bazı makinalarda Ad-Aware Programıyla Taratınca Windows Background Trojenleri buluyor Mozilla Firefox'da Sörf Yaparken Firefox Çöktü.. Diye Hata Veriyor Çökme Hatası Aynısı İExplorer'de Hata Raporu Veriyor... Ne Yapabilirim arkadaşlar 1 Haftadır Müşterilere Doğru Düzgün Bakamıyorum.. Bıktım Format Atmaktan... Ne yapabilirim Modemin Firewall Moduda Açık Daha Nasıl Karşı KOyabilirim. Disk'in Macro'suna bulaşabilir Diyede F disk yaptım çok şeyler denedim arkadaşlar Artık Ne Yapayım Arkadaşlar Bu Konularda Çok İyiBaşına Gelen Arkadaşlar Bana Bi Yardımcı Olabilir mi? Neler Yapıp Nelerle Karşılaştınız. Şimdiden Yardım Edip Etmeyen Herkese Teşekkür Ederim... (Bu Konuya Bi El Atalım Bu Konuyu Çözelim Çok İnsan Veya Çok İnternet Cafe Benim Gibi Bu Sorunlarla Uğraşıyor.. Tekrar Teşekkürler)

• sorun için geçmiş olsun diyorum görev yöneticisi sorunu bendede vardı pc ye format attıktan sonra hiçbir hdd ye girmeden yada sağtık aç diyerek giriyodum anca ozaman virüs aktif olmuyodu bende formattan sonra deepfreeze yükledim sonra açtım virüsü hangi dosya klasör nerde olduğunu nereye bulaştığını buldum sonra bi combofix açtım virüs kalmadı sana tavsiyem pc leri tek tek yapman ama öncelikle ana makinede varsa ona yap

şuna bibak derim

http://resim.donanimhaber.com/m_31427057/mpage_1/key_//tm.htm#31427057

• Sağ ol Önerin İçin Arkadaşım Yaptım Onu Combofix Aklına Gelecek Her Bi Program F Disk atarak tarattım Görev Yöneticisi Şu anda açılıyor ona da çare buluyorlar amvo.exe autorun.inf bunlarda ilk çıktığında süper silinemeyen virüslerdi artık bunlarda hikaye şimdi ben itnernete girince mozilla çöküyor internet explorer hata veriyor IP me salıdır var neler yapabilirim ki? Formatlayınca düzelmiyor arkadaşlar... Bide arşivim var onu hangi programla taratmamı önerirsiniz?
  • bir kere iyi modem seçeceksin. bu tarz çok pc kullanıcılarının öncelikle donanımsal firewall' e yönelmesi iyi olur. tabi bu yazılımsal firewall ' e gerek yok anlamına glemez. özellikle uzun süreli internet üzerinde duruşlarda saldırılara maruz kalma riski artar.

birinci önerim en azından filtreleme özelliklerine, kelime ve ip bloklama, pc lere ayrı ayrı hitap edebilecek bir modem tercihinin yapılması.
    ikincisi syslog kullanmanı öneririm. burada ne olup bitiyor hepsi görülüyor.
    üçüncüsü, pc lere kurulan programlar dahi windows güncelleştirme denetlemeleri yapar. bunları kapat, özellikle kurulu olan programlar. lisanssız kurulum varsa bunlar da seni uğraştırır
    dördüncüsü, pc kullanıcılarını da takip etmek lazım. truva atı misali. en tehlikesi de bunlar olabilir. web üzerinden değil de içeriden pc ye yapılabilecek yüklemeleri disable yap.
    kısaca kullanıcılarının faaliyetlerini kısıtlayacaksın. yoksa baş edemezsin kanaatimce. ya da her akşam yatmadan evvel, bütün pc lere imageleri geri yükler durursun. bu da yapılabilir aslında.
    son önerim arada bir ip değişikliğine git. bunu yaparken belirli saatleri kullanma değişiklik yap arada bir.

fena şeyler yazmadım sanırım. ha unutuyordum bir de ip' in sabit ise bu konuda zorunluluk var mı bilmiyorum. o zaman işin daha bir zor oluyor malum. nerede olduğun belli sürekli..
    dinamik ip kullan diyeceğim şimdi üzerime çullanan olur neyse..

• Usta Okuyup Cevapladığın için önce teşekkür ederim IP sabit değiştirme imkanım yok Zorunlu çünkü... Makinalarım Normal Modemim Güzel AirTies Firewall açık ama formatlayıncada düzelmiyor bazıları hep internette hata veriyor mozilla çöküyor programların XP lerim Lisanslı... Akınsoft Cafeplus Kullanıyorum Oda Lisanslı Ondada Virüs Buluyor Kaspersky , NOD32 felan Adaware felan Win32.Backdoor.Hupigon - Trojen.Win32.Delf - Trojen.Win32.Generic Gibi Trojen Gibi Virüsler Buluyor Akınsoft'um lisanslı Kendi sitesinden indiriyorum... Akınsoft İÇine Virüs KOydu diye bi kaç yerde okudum bilgileri almak için açık kapı felan bırakıyormuş doğrumudur sence? Tekrar Teşekkürler..
  • kapıları sen kapayacaksın işte. portlar ve ip üzerinde duracaksın. syslog yapılan bütün bağlantıları senin önüne dizer. biraz zahmetli iş gibi ama bir kere yapacaksın. portları değil, ip ve isimleri blokla. yani zor iş be agresif olmak lazım.. syslog üzerinden de yardım isteyebilirsin esas ustalardan. ben amatörüm
    bu arada bütün pc ler birbirine sharing durumda ve local ağ üzerinde görünür değildir inşallah. bunları sadece ana makineye görünür yapıyorsun değil mi. bu durumda senin ana makina çöker ise hepsi çöker. ana makinayı daha iyi kolla. aklıma başka birşey gelmiyor. google' a da uğra derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 27 Mayıs 2009; 16:48:28 >

• Google'den Geliyorum zaten Bende Normal Local Ağ var her bilgisayar birbi riniz ANa makinamı çıkardım şu anda ana makinaım System Volume Information Dosyasında virüs Buluyor hep O dosyayı silsem bana bi zarar verir mi acabA? arşivde bi gidiş olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arşivi de ana makinada mı tutuyorsun, iyi valla taşınabilir diske al da pc' i rahatlasın. ne kadar boyutta.. ne arşivi bu böyle.
    senin her bilgisayar için ayrı ayrı images' lara sahip olman gerekir. ana makina hariç. onda image kullanma, temiz kurulum yaparsın.
    diğerleri öyle de böyle de bozulur kanaatimce, onlara kullan image' yi..
    zarar verir mi? silip dene ama bir flopye at bakarsın lazım olur. yerine koyarsın sonra.
    en iyisimi pc' de yakın bir yere kopyala. ordan taşıman kolay olur.
    sil ve gör, bekliyoruz... internet kafeci yok demek forumda.. sanırım hepsi ellerini ovuşturuyordur kimbilir...

• deepfreeze yada norton goback olayına girseydin patron
  • Öncelikle Bneımde İnternet CAfem var Aynı Arkadasımın Yanı Senın anlattıgın gibi sorunlar oLuyorda 5 gun ugraştım ben öncelikle sunu ypamanı öneririm Temiz Bi format Cdsi c ve d sürücülerini silerek Kurulum yaparsan ve daha sonra hiçbir kesinlikel flash disk takma kablolar cıkarılmış olsun nod 32 kur ardından günleştirmesini vs. yap sonra taratmaya geç ve göreceksinki pclerde herhangi bi problem olmuyacaktır sorun olursa pm atarsın elimizden geldigi kadar yardımcı oluruz Allahın İzniyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *****~YuCeL~*****

Google'den Geliyorum zaten Bende Normal Local Ağ var her bilgisayar birbi riniz ANa makinamı çıkardım şu anda ana makinaım System Volume Information Dosyasında virüs Buluyor hep O dosyayı silsem bana bi zarar verir mi acabA? arşivde bi gidiş olur mu?

O dosyayı silersen arşivine zarar vermez de sildiğin bişeyi geri yükleme ile geri alamazsın...
    Bilgisayarda o dosya dışındaki dosyalara zarar vermez.
    Ben sürekli siliyorum..

Ama silmek için o dosyanın sahipliğini almaz lazım.
  • Dosyanın sahipliğini almak :http://www.iyimi.net/bir-dosyanin-sahipligini-tam-yetki-alma-resimli-anlatim-t154648.html?s=b556eba4610d42fce63c393a57efa0d8&

Resimli anlatım var..ingilizce xp de anlatmışlar ama yerlerini bulabilirsin.

Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.