Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende bu dertten müzdaribim bu sabah postacı ihtarnameyi getirdi allahtan ailem tatilde ve bunu görmedi ,hat babamın adına ihtarnamede onun adına geldi.Aslında ben bu işin üstüne giderdm ama xxx film olunca evdekiler duymasın istiyorum :( aranızda yatırmayanlar varmı sonuç ne oldu şu an 400 tl yatıracak durumum yok evdekilerinde bilmesini istemiyorum yatırmasam bi daha ihtar gelirmi ? istandulda olsam hukuk bürosuna giderdim ama izmirde nereye danışacağımı bilmiyorum. resimleri ekliyorum şimdi lütfen yardımcı olun.

http://www.yukleresim.com/di-GKIS.jpg
    http://www.yukleresim.com/di-U917.jpg
    http://www.yukleresim.com/di-8FB3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli1713 -- 19 Eylül 2011; 2:33:46 >
  • Bana da aynısında bugün geldi. 400tl, xxx, altay hukuk bürosu... aradım konuştum epeyce. Torrentin, emule ün ne olduğunu, nasıl çalıştığını bile bilmediklerini anladım. Tamam yaptığımız doğru bi işdeğil ama 8-9 ay önce inmiş bi film için ceza kesmişler. Ödemeyi yaptım dava açmıycağınızı nerden bilicem sorusuna bşi olmaz cevabını aldım. Aramızda avukat olan yokmu net bilgi verebilecek? Önümüzdeki hafta ödemeyi düşünüyorum.
  • @izmirli1713

boşuna kimseye para ödemeyin, parayı ödeseniz bile zaten dava haklarından vazgeçmiyorlar. kaldı ki bugüne kadar dava ettikleri kimse de yok ortaya çıkan.

benim tavsiyem bu indirme için kullandığınız sabit disk ve evde içerisinde korsan yazılım, film vs. olan bütün dvd,cd, flash disk vs. gibi saklama ortamlarını bir süreliğine sizinle ilişkisini belirleyemeyecekleri birine verin (örneğin uzak bir arkadaşınız vs. neden elden çıkarın diyorum çünkü silmek her şeyi yok etmez, teknik inceleme sonucunda silseniz bile dosyaların varlığı kanıtlanır) ki somut delil elde edemesinler. böyle bir davanın şuana kadar bildiğimiz bir örneği yok, ama şuan ellerinde somut bir delil de yok o yüzden bir şey çıkarabileceklerini ben sanmıyorum.

kaldı ki bugüne kadar burada da tartıştığımız üzere digibilmemne isimli firmanın internette bir insanın ne indirdiğine dair tespit yapması bir şey ifade etmez (servis sağlayıcılar da kim hangi dosyayı indirmiş diye bir kayıt tutmazlar, tutamazlar) ve kanunen mahkeme kararı olmadan izleme, dinleme vs. yapmak zaten yasaktır. yani sonuç olarak sizin o dosyayı indirdiğinizi kayıt eden resmi bir kurum bulunmamaktadır.

kaldı ki tekrar ediyorum, parayı yatırsanız bile bunun sonu yok. kafalarına estiği an dava açabilirler, zaten kazanacaklarına inansalar hiç durmaz eşek yüküyle tazminat alırlar bana kalırsa insanları korkutmaya çalışıyorlar.

geçmiş olsun.
  • Tavsiye için teşekürler bende öyle yapmayı düşünüyordum , fakat ailem 1 hafta sonra tatilden dönüyor tekrar ihtarname gelmesinden korkuyorum beklemekten başkaçare yok galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirli1713

Tavsiye için teşekürler bende öyle yapmayı düşünüyordum , fakat ailem 1 hafta sonra tatilden dönüyor tekrar ihtarname gelmesinden korkuyorum beklemekten başkaçare yok galiba.

aile durumunu anlayabiliyorum, yaş kaç acaba? eğer 18 den küçükse parayı ödemek istesen bile zaten yasal olarak sizi muhattap alamayacaklar. birde şu var ihtara muhatap kabul ettikleri kişi muhtemelen hat sahibidir yani ailenin haberi olmaması biraz zor gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Tavsiye için teşekürler bende öyle yapmayı düşünüyordum , fakat ailem 1 hafta sonra tatilden dönüyor tekrar ihtarname gelmesinden korkuyorum beklemekten başkaçare yok galiba.

aile durumunu anlayabiliyorum, yaş kaç acaba? eğer 18 den küçükse parayı ödemek istesen bile zaten yasal olarak sizi muhattap alamayacaklar. birde şu var ihtara muhatap kabul ettikleri kişi muhtemelen hat sahibidir yani ailenin haberi olmaması biraz zor gibi görünüyor.

yaşım 22 indirdiğimde 21 di :D acayip sinir olmuş durumdayım evin tel açık olsa arayıp saydırmak geliyor içimden avukatlara baya bi kulaklarını çınlattım zaten.internette bile özgürlük kalmamış ne ale geldik anlayamıyorum
  • quote:

quote:

quote:

yaşım 22 indirdiğimde 21 di :D acayip sinir olmuş durumdayım evin tel açık olsa arayıp saydırmak geliyor içimden avukatlara baya bi kulaklarını çınlattım zaten.internette bile özgürlük kalmamış ne ale geldik anlayamıyorum

yerinizde olsam bir ptt kartı falan alıp (ptt mi kaldı lan artık) ihtarı gönderen kişileri arar ve bir yoklama çekerdim. direkt olarak parayı ödeyeceğim ya da ödemeyi düşünüyorum falan demeyin. ben bu parayı ödemiyorum benim hangi dosyayı indirdiğimi nereden biliyorsunuz? hangi mahkeme kararına dayanarak benim iletişimimi izlediniz, bunun suç olduğunu ve size dava açabileceğimi biliyor musunuz diye bir sorun bakalım ne diyecekler

eğer size cevap olarak biz bu dosyayı paylaşım programına koyduk ve indirenleri tespit ettik olursa (tuzak kurmak yani)
    1) bunun suça teşvik olduğunu
    2) bunun suça yataklık olduğunu
    3) ellerindeki kayıtların resmi nitelik taşıdığını nereden çıkardıklarını
    söyleyin bakalım

hakaret falan etmeyin, ellerine koz vermeyin boşuna. eğer kafaları bu işe basıyor da cevap verebilirlerse "hangi dosyanın indirildiğini kimin tespit ettiğini" öğrenin yeter.
  • Ya birde birşey söylicem, mahkemenin verdiği ceza da indirim mi olur? Hemen ödersen 490 yerine 400 öde. böyle birşey mi var ya? oldu birde taksit yapsaydın.. gerçi cezaya taksit uygulayabiliyorsun. ben askerlikte bakaya kaldığım için cezamı taksite böldürmüştüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Ya birde birşey söylicem, mahkemenin verdiği ceza da indirim mi olur? Hemen ödersen 490 yerine 400 öde. böyle birşey mi var ya? oldu birde taksit yapsaydın.. gerçi cezaya taksit uygulayabiliyorsun. ben askerlikte bakaya kaldığım için cezamı taksite böldürmüştüm..

bu mahkemenin verdiği bir karar değil çünkü olay henüz mahkemeye intikal etmemiş, ilgili büro kafasına göre bir rakam belirleyip bunu öderseniz şimdilik dava açmayız diyor. yani ortada yasal bir şey yok, bildiğin haraç kesiyorlar.
  • quote:

quote:

Ya birde birşey söylicem, mahkemenin verdiği ceza da indirim mi olur? Hemen ödersen 490 yerine 400 öde. böyle birşey mi var ya? oldu birde taksit yapsaydın.. gerçi cezaya taksit uygulayabiliyorsun. ben askerlikte bakaya kaldığım için cezamı taksite böldürmüştüm..

bu mahkemenin verdiği bir karar değil çünkü olay henüz mahkemeye intikal etmemiş, ilgili büro kafasına göre bir rakam belirleyip bunu öderseniz şimdilik dava açmayız diyor. yani ortada yasal bir şey yok, bildiğin haraç kesiyorlar.

Evet doğru diyorsun.. ama bu da yasal birşey değil. dediğin gibi bu haraç kesmeye girer..
    ama şunu anlamıyorum, 2. sayfanın en üstünde "Telekominikasyon A:Ş.'nin mahkemeye sunduğu...." denilmiş.
    Yani ortada bi mahkeme var ve mahkeme TT'den IP'nin adresini istemiş..
    Yem mi acaba bu?
  • quote:

Evet doğru diyorsun.. ama bu da yasal birşey değil. dediğin gibi bu haraç kesmeye girer..
    ama şunu anlamıyorum, 2. sayfanın en üstünde "Telekominikasyon A:Ş.'nin mahkemeye sunduğu...." denilmiş.
    Yani ortada bi mahkeme var ve mahkeme TT'den IP'nin adresini istemiş..
    Yem mi acaba bu?

doğru ben bu ayrıntıyı nasıl atlamışım
    tam emin değilim fakat mahkemeye verilen insana nasıl tebligat gelmez?
    dosya numarası falan vermişler güya ama acaba gerçek mi yoksa uyduruk mu kontrol etmek lazım mahkemeden. belkide bunlar ip numarasının kime ait olduğunu savcılık kanalı ile öğrendiler fakat korkutma planları etkili olsun diye mahkeme falan diyorlar.

eğer kişinin hakkında açılmış dava var ise e devlet sitesine giriş yaptığınızda bunları kontrol edebiliyorsunuz. bu durumda olan arkadaşlar e devlet dava açılmış mı diye kontrol edebilirler.
  • dün bir adet ihtarname de bana gelmiş bulunmakta. ilk başta hiç bir anlam veremedim daha sonra bu başlığı bulup baştan sona okudum. son 2 arkadaşın dediği ile aynı olarak altay hkk burosundan gelmekte. ve anladığım kadarı ile bu sefer çok daha büyük boyutlarda.

ihtarname alan arkadaşlar: ilk başta telaş edebilirsiniz, sizin veya başka bir yakınınızın adına gelse bile. ancak sakinleşin ve rahat düşünmeye çalışın.
    neticede o kdr korkulacak bişey yok. kimse kimseyi böyle sebeplerden hapse mapse atamaz. kimseden de çekinecek bişeyiniz olmasın.

her ne kadar tartışma çok rayına oturmasa da benim kararım şu yönde:

ellerinde gerçekten delil olabilir, kullanabilseler de kullanamamasalar da. ancak stratejileri: ne kadar insandan para koparırsak okdr kar ederizdir.
    yani bence mahkeme meseleleri tamamen blöf. bu şekilde rahatça para kazanıyorlarken işleri riske atmayacaklardır. sonuçta mahkemede kaybetme ihtimalleri de mevcut.

ihtarnamede yazdıkları: "15gün içinde 490tl ödemezseniz mahkemeye veririz, 10gün içinde öderseniz 490 yerinde 400 tl verebilirsiniz." cümlesi bile durumu bence yeterince açıklıyor :)))

konu ilk açıldığından beri neredeyse 1yıl geçmiş ve para ödemeyen arkadaşlara hiç bir işlem başlatılmamış. (en azından 1kişi için eminim, diğerlerinden ses çıkmaması demek, bi sıkıntı yok uzak kaliyim demektir.)
    ayrıca bu başlıkta savcılıktan kağıt geldi mahkemeye çıkıcam diyen 2 arkadaş ta bariz faketir.

bu faktörler her ne kdr kesinlik teşkil etmemese de, mantıklı ve sakin düşününce bir anlam kazanıyorlar.

hiç bir uyarı yollamadan bu şekilde ihtarname yollayıp haraç istenmesi saçmalıktan başka bişey değildir.
    asla ödemeyi düşünmüyorum.
    şunu da bilin ki yaşanacak en kötü senaryo: (eğer verebilirlerse) mahkemede ceza telif hakkı ödemek olur ve en azından bi şekilde kendinizi savunursunuz.

son olarak, bu ciddi konuda mağdur olan arkadaşların yardımlaşmasının çok önemli olduğunu belirtmek isterim. eminim bi dolu insan var bu başlığı okuyan. üşenmeyin ve durumunuzu belirtin, herhangi bir avukat vs önemli bilgilerinizi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: macayedi
    ...

hocam ihtarname gelen hat sahibinin kimlik numarası ve e devlet şifresi ile giriş yaparak hakkınızda dava olup olmadığına bakabilir misiniz acaba?
    ihtarname gelen arkadaşlardan biri bunu kontrol ederse en azından dedikleri gibi bir mahkeme işi olup olmadığını öğrenmiş oluruz.
  • Yaw ödemeyin beyler gelse bana böyle bişey ne ben tınlarım ne anam babam ne bukadar korkuyonuzda onu anlamadım :DDD atın çöpe bana neler neler geldi saysamm :DD
  • quote:

quote:

...

hocam ihtarname gelen hat sahibinin kimlik numarası ve e devlet şifresi ile giriş yaparak hakkınızda dava olup olmadığına bakabilir misiniz acaba?
    ihtarname gelen arkadaşlardan biri bunu kontrol ederse en azından dedikleri gibi bir mahkeme işi olup olmadığını öğrenmiş oluruz.

e devlet şifrem yok malesef ayrıca avukatım ile irtibata geçtim bilgi edinme amaçlı. pazartesi günü daha detaylı bilgi edinirim ve aktarırım.
    daha önce bi arkadaşın bahsettiği gibi bu konu avukatlar için de çok yeni ve pek bir bilgileri yok. ancak ilk tepkisi bundan bişey çıkmaz oldu.
    bilgi edindikçe paylaşacağım
  • quote:

e devlet şifrem yok malesef ayrıca avukatım ile irtibata geçtim bilgi edinme amaçlı. pazartesi günü daha detaylı bilgi edinirim ve aktarırım.
    daha önce bi arkadaşın bahsettiği gibi bu konu avukatlar için de çok yeni ve pek bir bilgileri yok. ancak ilk tepkisi bundan bişey çıkmaz oldu.

kişisel merakımdan dolayı bilgilendirmenizi dört gözle bekliyorum. ne hikmetse bu ihtar gelen arkadaşlar konuya yazıp kaçıyor genelde, ne oldu ne gitti elimizde bilgi olmuyor malesef
  • quote:

quote:

quote:

...

merakla bekliyorum avukatının söyleyeceklerini, hat sahibi olsam üşenmez uğraşırdım bunlarla ama babamın ne zamanı nede uğraşacak bilgisi var.
  • Hotfile, fileserve gibi sitelerden yapılan indirmeler güvenli mi? Zira kendi adıma bu torrent işine hiç girmedim. Ama şimdi yazılanları görünce kafam karıştı.
  • Evet http:// linklerinden yapılan indirmeler güvenlidir çünkü telif hakları yasasında yazılana göre kişisel kullanım amaçlı ise eserlerin indirilmesi ve digital olarak depolanmasında (çoğaltmamak kaydıyla) herhangi bir kısıtlama yoktur ancak torrent ve emule gibi programlarla yapılan indirmelerde ister istemez gönderim de yapıldığından çoğaltma ve dağıtma işini yapmış oluyoruz ve bu da yasaya göre suç sayılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: rascon

Öncelikle geçmiş olsu. Milyonlarca kişi içinde piyango size vurmuş. Hem de uyduruk bir albüm için.

Eğer karşı dava açacaksanız hukukçu olmamama rağmen belki yazdıklarım işinize yarayabilir. Birincisi sizden para istemeleri bir tehdittir. Bu kadar para ver yoksa sana dava açarım demek belki dolandırıcılık ağır olur ama sonuçta bir tehdittir. Yani siz parayı verince dava açmayacakları ne malum. İkincisi ise sizin iletişim özgürlüğünüze müdahale etmişler. IP tespiti yalnızca yetkili kurumlar aracılığı ile yapılır. Onlar ancak o torrent sitesini şikayet ederler ve Türkiye'de IP tespitini TİB yapar. Yani onların hukuku burada geçmez.

Ama kendi görüşüm. Adamlarla dava açmamaları konusunda anlaşın. Ama öyle direk parayı göndererek değil. Her iki ülkede de geçerliliği olan hukuki bir anlaşma. Çünkü dava açılırsa kendinizi savunmanız için kaç yüz tane 380 TL niz gider. Şu da var dava da açamayabilirler. Ya da ellerindeki deliller geçerli değilse açacakları dava da düşebilir. Avukata da gerek kalmaz. O riski alırsanız o sizin bileceğiniz iş. Para mühim değil benim onurumla oynuyorlar, Dünya da milyonlarca insan bu işi yapıyor piyango gelip beni vuruyor diyorsanız o ayrı.

ilgilendiğiniz için teşekkürler... daha iyi anlaşılabilmesi için kısa bir özet; almanyadan digiprotect firması buradan bir hukuk bürosuyla anlaşıyor. belli bir süre için kendisine bağlı albümlerin indirilme işlemlerini takip ediyor ve tespit edilen ip'leri buradaki hukuk bürosuna veriyor. buradaki hukuk bürosu beyoğlu fikri ve sınai haklar mahkemesine başvuruyor ve ip adresinin tespiti için Emniyet müdürlüğü internet ve bilişim suçları bölümünden bir bilirkişi atanıyor. bilirkişi türk telekomdan bu ip adresinin teyidini alıyor ve tekrar mahkemeye sunuyor. bunun sonucunda hakkımızda bir dosya açılıyor ancak henüz açılmış bir dava yok. sadece durum tespiti yapılmış ve herşey buraya kadar yasal.

asıl sorun bundan sonra çıkıyor, çünkü hukuk firması yasal yollardan bizi dava edip hakkını almaya çalışmak yerine, sözde masraflarına karşılık bir fatura çıkarıyor, ve bunu ödememiz karşılığında bizi mahkemeye vermeyeceğini taahhüt ediyor. bunun için bize makbuz ve dava edilmeyeceğimize dair bir ibraname vermeye de hazırlar. şimdi ben yasal bir dolandırıcılığa kurban gittiğimi biliyorum, tehdit yoluyla benden para koparmaya çalıştıklarının da farkındayım. ama tehdit gerçek arkadaşlar ve yasal dayanakları sağlam. siz olsanız ödemez de ne yapardınız? mahkemelerde sonucun aleyhinize çıkması ihtimali olan bir mücadeleye girer miydiniz? ben girmemeyi tercih ediyorum ama bunun peşini bırakmayı da düşünmüyorum, bu digiprotect firmasının illegal bir durumu ortaya çıkarsa ben de bu hukuk firmasıyla uğraşmayı düşünüyorum...

herkes istediğini düşünebilir ama şunu da bilin, beni yakaladıkları download işlemini ben 30 nisanda yapmışım. bu tespitler falan filan sonucunda bu yazı elime 24 aralıkta ulaştı. şu anda eline yazı gelmeyen ve ileri geri konuşan (lafım sana değil rascon) arkadaşlar nisan mayıs aylarından sonra yapılan takiplerde yakalanmış olabilirler, sadece henüz bundan haberleri yok. ileride bu tarz tehditlerle de karşılaşabilirler

Alın taa o zaman yazdığım yazı, hala daha bunları fake olmakla yasal olmamakla itham eden arkadaşlar var. Bakın kaç mesajım var fake'miyim değil miyim. Siz dosya indirmeye milleti aptal yerine koymaya devam edin. Arkanızdan güleceğim ben de sizin Gidin mahkemeye bakın arkadaşım dosya var mı yok mu göreceksiniz.

Ben bu talep ettikleri parayı ödedim ve dava edilmeyeceğime dair yazıyı aldım, o yüzden de konuyu takip etmiyordum. Bir arkadaş PM atınca anladım 2. dalganın başladığını. Herkes istediğini yapmakta özgür, ama en azından insanları yalancılıkla dolandırıcılıkla itham etmeyin bu yazıyla muhatap olan arkadaşlara da büyük geçmiş olsun, aynı hukuk bürosu aynı konu, benim olayda mp3'tü bu sefer XXX'e de girmişler sanırım... Hukukçulara danışın ama ben 2-3 avukattan doyurucu bilgi alamamıştım, bir de siz araştırın belki işe yarar bir tavsiye alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.