Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba ben de bu konu vesilesiyle uye olup ilk mesajini atanlardanim. Oncelikle ben avukat degilim. Ikincisi herkese gecmis olsun. Moralinizi bozmayiniz.

Bana ihtarname gelmedi ama biner biner zarflayip gonderdikleri icin eli kulagindadir diyerek konuyu arastiriyorum. Yasaya gore telif hakki ihlali ile ilgili sikayeti ancak telif hakkinin sahibi ya da avukatlari yapabiliyor. Ben de bu konuyu acikliga kavusturmak icin Armada Music'e e-posta gondererek Digiprotect'e telif hakki konusunda vekalet verip vermediklerini sordum. Armada Music'in yasal asistani (legal asistant) oldugunu belirten Alondra van der Kolk, Digiprotect ile sozlesmeleri oldugunu, Digiprotect'in yasadisi dosya indirmeler konusunda kendileri icin calistigini teyit etti. Yani buradan bir sey cikmadi :(

Ikinci konu ise bu bilirkisi olayi. Bilirkisinin sizi kiskivrak yakaladigi havasi estiriliyor ancak bilirkisi eger siz dosya indirirken emule ya da torrent agina katilmamis ise hicbir sekilde bu aglari kullandiginizi sonradan ispatlayamaz. Yani Digiprotect'in iddiasini kendi kayitlari disinda destekleyen delili yoktur ya da beyan etmiyorlar. Kendi kayitlari mahkemede ne olcude delil sayilir onu ornek bir dava olmadan bilemeyiz gibi geliyor. Tabi Digiprotect bu emule/torrent takip isini noterlere yaptirirsa, mumkun mu bilmiyorum, is civir.

Ben bu davalarin yurtdisindaki benzerlerini de internetten takip ettim. Is ciddiye biner de dava acilirsa bilgisayarlara el koyma neticesinde bu dosyalarin bilgisayarinizda mevcut olmasi ve torrent/emule programlarinin yuklu olmasini destekleyici delil olarak kullanabilirler. Yine de ceza alan tek tuk insanlar da indirdigini kabul edenlerdir. Bu durumda bile upload'a asla izin vermediginizi, bu ozelligi kapattiginizi beyan edebilirsiniz. Cunku sizi indirmekle degil yaymakla yani upload ile suclayacaklar. Bu arada rapidden indirdiyseniz mesele yok, yeter ki upload eden siz olmayin.

Olaylar diger ulkelerdeki gibi gelisirse iki olasilik var. Birincisi birkac kisiyi ibret-i alem icin dava edecekler, bu arada ceza davasi icin 6 aylik sureyi kacirmis durumdalar, bu durumda maddi manevi tazminat talep edecekler. Ikincisi ise binlerce kisiyi bir seferde mahkemeye verip (mumkun mu bilmiyorum, Amerika'da yaptilar), bu kisilere mahkemeden kagit gelmesini muteakip tekrar adreslerine mektup gonderecekler. Su kadar parayi verin de konu kapansin diyecekler. Bu kez daha yuksek oranda insan parayi verecek cunku is ciddiye binmis olacak. Sonuna kadar bekleyip para odemeyenler de sanslarini denemis olacaklar. Insallah olay bu noktalara gelmez.

Ancak su asamada vereceginiz 495 TL adamlarin dava acmasina engel degil. Tum haklarimiz sakli sen yine de para ver diyorlar. Yani harac istiyorlar. Telif hakki konusunda tum alacaklarinin odendigini, tum zararlarin karsilandigini ve size bu konuyla ilgili dava acmayacaklarini belirten bir taahhutname almadikca para yatirmayiniz derim. Zaten yatirsaniz da bir garantisi yok.

Avukat olmadigimi tekrar hatirlatirim.

Hakkimizda hayirlisi olsun diyor, bu insanlarin da Allah'indan bulmasini diliyorum.
  • Bu arada epeydir uydunet (kablo tv) abonesiyim. Kablo tv'den internet abonesi olup tebligat alan kimse duymadim henuz. Tabi sayimiz az. Ama ilginc yine de.
  • istanbulda yasayan arakadaslar avukatlari istanbul barasuna sikayet etseler bir sey cikarmi etik olmayan bir sekilde hareket ediyorlar binlerce insani suclamak kolay bir is deyil cok fazla etik olayan kural cignemis ola bilirler baro bu avukatlari kontrol etmeli sonucda baroya kayitli avukatlar istanbulda yasayan arkadaslar bu isle biraz ilgilenseler cok iyi olcak
  • acta yasasını duyan oldu mu?sopa ve sıpadan daha tehlikeli.tüm internet izlemeye alınarak baktğın resimlere kadar herşeyde telif aranacak ve bulunursa ödeyeceksin ayda hapis yatacaksın.youtubeden anladım akdarı ile çektiğin resim yada ses kaydında bu tür içerik olursa ki nasıl engelleneceği ortada yok telif ödeyeceksiniz.bu görünen yüzü.
  • ozman turkiyede 5 milyon dunayda milyarlarca insani hapsetmek gerek yada kokden neti yasaklasinlar pc leri cope atsak daha iyi telif hakki ataamda bu kadarda olmaz yani ben sanmiyom boyle sey olsun insallahda olmaz resmen yanariz ode ode bitmez bu haklar
  • mrb dün evi telefonla aramışlar.İnternet kardeşimin üstüne olunca kardeşimi aramışlar daha sonra.Ben de görüştüm bu hukuk bürosuyla ödemeyi düşünmüyorum.
    Bu sayfa aralık 2010 da açılmış acaba mahkeme açılan kimse oldu mu burda?
  • Nizamettin Bilici
    ÇOOOK ÖNEMLİ! LÜTFEN HEM DİKKATLİ OKUYUN HEM DE PAYLAŞIN!!!!!!

ÇOK YAKINDA AŞAĞIDAKİ GİBİ BİR İHTARNAME ALACAKSINIZ VE MUHTEMELEN BİRKAÇ YÜZ MİLYONDAN OLACAKSINIZ!!! SAKIN ÖDEME YAPMAYIN.

AŞAĞIDAKİ YAZI GİBİ YAZILAR GÖNDEREREK YAPILAN TAHSİLATLAR KESİNLİKLE TELİF HAKLARI ÇERÇEVESİNDE HUKUKA UYGUN TAHSİLATLAR DEĞİLDİR.
    DAYANAK OLARAK GÖSTERİLEN MADDE AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eser|eri Kanunu'nun 68/1'nci maddesi hükmü uyarInca

''Eseri, icrayı, fonogramt veya yapımları hak sahiplerinden bu Kanuna uygun yazılı izni
    almadan, işleyen, çoğaltan, çoğaltılmış nüsshaları yayan, temsil eden veya her türlü işaret, ses
    görÜntu nakline yarayan araçlarla umuma iletenlerden.............................

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ESERİ KİŞİYE ÖZEL OLARAK KULLANMAK SUÇ SAYILMAMIŞ YAYMAYA VE TİCARİ OLARAK KULLANMA SUÇ SAYILMIŞTIR.
    UNUTMAMAK GEREKİR Kİ TELİF HAKKI OLAN BU TÜR ÜRÜNLER ZATEN ÜCRETLİ OLARAK İNSANLARIN KULLANIMINA SUNULMAKTA, ÜCRET ÖDEMEDİĞİNİZDE İNDİRİM YAPILAMAMAKTADIR.

KALDI Kİ BİR FİLİM VE BENZERİ ESERİ İNDİRMEK İSTEDİĞİNİZDE, BU ESERİN BİR SİTEDE AÇIK OLARAK YAYIMLANMASI GEREKMEKTEDİR. BU DURUMDA İHLALİ YAPAN YAYINCI SİTEDİR VE DAVA AÇILARAK YAYINININ DURDURULMASI GEREKEN DE ODUR.

ANCAK HUKUKÇULAR AÇISINDAN KAZANÇLI BİR YOL
    OLMADIĞINDAN DOLAYI, YAYANIN YERİNE İZLEYİCİNİN ÜZERİNE GİDİLMEKTEDİR. yENİ BİR ALAN OLAN VE HENÜZ TAM OLARAK BİLİNEMEYEN İNTERNET ÜZERİNDEN FİKRİ HAK İHLALLERİNİN BU ŞEKİLDE KULLANILMASI HUKUKÇULAR ELİYLE YAPILAN VE ETİK OLMAYAN BİR DAVRANIŞTIR.

BU VE BUNA BENZER OLARAK ELİMİZDE VAR OLAN BİRKAÇ EVRAKI SİZLERLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ. SİZLER DE PAYLAŞIN LÜTFEN. ÇÜNKÜ ÇOK UZUN OLMAYAN BİR SÜREDE BU TİP BİR VEYA BİRKAÇ EVRAK TARAFINIZA BENZER YOLLARLA GELECEK VE BİRİLERİ HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDECEKTİR.

eĞER TARAFINIZA BÖYLE BİR YAZI ULAŞIRSA YAZILI OLARAK İTİRAZINIZI BELİRTİP İLGİLİ ARACI KURUMA DA DAVA AÇMANIZI RİCA EDERİZ. AKSİ TAKTİRDE BU DURUM ÇOK FAZLA CAN YAKACAKTIR.

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR.

İHTARNAMEDİR

MUHATAP: DigiProtect Veri Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.
    KONU:lnternet ortamında fikri mülkiyet haklarını ihlal eden

ihlleriniz hakkında ihtarnamedir.

.

: DigiProtect Veri Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.

Av. Tarık llter

:

EBRU ......

:

Bos..................................................... KARŞ|YAKA lZMIR

.

AÇIKLAMALAR

Sayın Muhatap,

Müvekkil DigiProtect Veri Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. ("DigiProtect''), fikri mülkiyet haklarının
    internet ortamında korunması ve takibi konusunda uzmanlaşmış bir kuruluştur. DigiPptqgl
    dunyaci ünlü "JoHN sinciıANo lNC. Dba EA Productions / EvilAngel'' isimli film yaplm Ve
    prodüksiyon şirketinin, telif hakkı sahibi olduğu muhtelif filmlere ilişkin özellikle internet
    ortamında gerçekleşen hukuka aykırı kullanım ve paylaşımları periyodik olarak takip etmekte,
    kayıt altına almakta ve nihayet tespit ettiği izinsiz kullanıcı ve paylaşımcılar aleyhinde
    bahsekonu ihlallerin durdurulması ve doğan zararların tazminini teminen gerekli hukuki üe
    cezai yasal yollara başvurmaktadır.

DigiProtect'in 0't.09.2010 ile 30.04.2011 tarihleri araslnda yaptığl araştırmalar neticesinğe,
    .JoHN STAGL|ANo lNC. Dba EA Productions / Evil Angel" ın telif hakkı sahibi olduğu "the Mommy X-Perience 3'' isimli filmin aşağlda belirtilen tarih ve saatte ve yine aşağıda belirtilen
    lP adresi ile internete bağlanan kullanıcı tarafından izinsiz ve hukuka aykırı olarak indirildiği
    ve paylaşıldığı tespit olunmuştur:

TARıH

Bunun üzerine taralımızca 07.06.2011 tarihinde lstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk
    Mahkemesi'ne başvurulmuş (Dosya No:2011/30 D. lŞ)' Mahkemece yaptırılan bilirkişi
    incelemesi neticesinde bahsekonu hukuka aykırı indirme ve/veya paylaşım|ar, Mahkeme
    tarafından atanan resmi bilirkişi Zafer KöKDEMiR'in düzenlediği 13.06.2011 tarihli bilirkişi
    raporuyla da teyit edilmiş ve nihayet Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin Mahkemeye sunduğu
    15.08.20,11 tarihli müzekkere cevabından, yukarıda anılan lP adresinin tarafınıza ait olduğu

tespit edilmiştir.

lstanbu| 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi kanalıyla yaptırılan bilirkişi raporuyla da
    teyit olunduğu üzere; internet ortamındaki bu izinsiz indirme ve paylaşma fiiliniz neticesinde
    ,,,,the
    Mommy X-Perience 3"'' isimli eser ile ilgili telif haklarını ihlal etmiş ve esaslı miktarda
    maddi zararlara yol açmış bulunmaktasınız. Bu hukuka aykırı fiilinizin Türk hukukunda gerek
    hukukive gerekse cezai olarak ağır mueyyideleri mevcuttur.
    _-
  • banada yeni geldi taaa 2010 dan bir iş çıkarmışlar...
  • dolandırıcılık olduğu çok açık bu arada
  • Herkese merhaba.
    Ben de zarf'ı aldığımda inanılmaz huzursuz oldum. Parayı ödemeden araştırmaya koyuldum. Bilişim şube de tanıdıkları olan bir polis arkadaşıma danıştım. Hiçbir avukat, davacı yada benzer kanal mektup ile iban no vererek para isteyemezmiş, bunu öğrendim. Öncelikle tüm iş kılıfında ise bile bu para isteme olayı kesinlikle yasadışı. Savcı davacı ile birlikte sizi ifade için çağıracak, oturup mahkeme açılmadan uzlaştıracak, o aşamada sen teklifini sunacaksın, adli kanal da uzlaşması için, kkonunun mahkemeye gitmemesi için davacıyı yatıştırıp orta yol için çaba sarfedecek, meblağ da anlaşma sağlanıp olay kapanacak.... Konunun yasal prosedürü budur, iban ile para istemek de neymiş...

Bununla birlikte 11880 gibi tel sorgu firmaları UYAP ile anlaşma yaptı, kimlik bilgilerinizi verip hakkınızda bir suç duyurusu yada açılmış bir dava olup olmadığını buradan kolayca öğrenebiliyorsunuz. Ben aradım, müşteri hizmet yetkilisi tertemiz olduğumu defalarca soruya ve durumu izah etmeme rağmen vurguladı... Bu adamların yolladığı evrakta mahkeme tarihinden tutun da dava dosya numarasına kadar bilgiler var, yani bunlar yazmışlar. Eğer böyle bir mahkeme olsaydı benim UYAP sorgulamamda bana bilgi verirlerdi. Siz de içinizi rahatlatmak adına arayabilirsiniz.

Atıyorum telif hakkı vs olayı gerçek, bu herifler kanun açığından para kopartmaya çabaladıkları da gerçek. Ama şuda bir gerçek, şu an için mahkemeye taşıdıkları bir durum söz konusu değil... Adıma açılmış bir dava sistemde yok. Diğer ihtimallere göre sonra belki dava açabilirler.

Ama şuna inanıyorumki böyle bir saçmalık olmaz. Bu ülke olarak bir acıdır, bir açıktır. Bir milletin vatandaşı madur haldedir... Bu konu bizler değil, daha büyük resmi birimler tarafından araştırılıp açıklığa kavuşturulmalıdır.

Dava yok, para da ödemeyeceğim fakat her daim bir huzursuzluk içindeyim...
  • acta denilen şekilde asla cıkamaz bu insan haklarına aykırı, inanın bana bunlar sadece gecen ocakda olan gibi
    göz korkutma bakın firmalar nasıl tırstılar ve kuyruklarını sıkıştırıp arazi oldular yuzlerce milyon $$$ paraları ile
    olan bizlere oldu. Youtube dan da para alacaklarsa bizde pikniktube kullanırız :))))
  • Sürekli telefonla aramaya başladılar,telefondaki kişiler yatırılan paraya göre bonus alıyor olmalı bir tane kadın ama nasıl ısrarla aradı şimdi erkek aradı,ödemiyecem ben.
  • ihbarname gelen arkadaslar para odemeyin 20 gun icinde itiraz dilekcesiyle ilgili hukuk burosuna bas vurun postayla tahutlu olarak yolayin itiraz etmek gerek dilekce ornegi bekliyoruz geldigi an burda paylasacagim
  • Keriz arıyorlar.. Para kaptırmayın bunlara arkadaşlar..
  • arkadaşlar banada bugun 2 ihtarname geldi ve ciddi anlamda can sıkıcı bir durum. özelliklede konu xxx olunca.. :s
    ancak internette yaklaşık 5 saat araştırma sonucunda içim rahatladı ve parayı ödememe kararı aldım. gelen dosyaları bir avukat arkadaşa yollıycam yinede. birde o incelesin. bu arada dikkatimi çeken bir kaç şey var
    - bu olay yaklaşık 2 yıldır var ve 3 farklı avukatlık bürosunun ismi geçiyor.
    - posta gazetesinin eski bir haberinde konuyla ilgili 500.000 kişinin takibe alındığı yazmılmış
    - ancak sadece bu froumun okunma sayısı 50000 diye görmüştüm ( yanlışsa k. bakmayın)
    - bu kadar insandan 1000 kişi yaklaşık 400 tl den ödeme yapsa 400bin tl (eski parayla 400 milyar yapar)
    şimdi bu kadar karlı bir işi neden 3 büro paylaşsın yada sırayla vazgeçip en son sağın bulgurcuya kalsın
    - diğer bir ilginç nokta para yatırırken tc kimlik noyu istemeleri
    - konu istanbulda pek yaygın değil
    ve de asıl önemli olan yaklaşık 2 yıl önce ihtarname gelipte para ödemeyenlere dava falan açılmamış
    - önceki yazılarda ve diğer yazılarda belirtilen tarih ve diğer şeylerden bahsetmiyorum tekrardan
    ortada bir üçkağıt olduğu kesin bakalım ne olcak önümüzdeki günlerde
  • işde kardeş buyuzden torrent e guvenmeyin dedim durdum bu yuzden 3 kuruş para verinde sitelerden download edin
    diye diye dilimde tüy bitti, sonunda balon torrentcielere patladı. Haaa ben odeyin demem, bu arada bunu bırakında
    3 milyondan fazla kişiye trafik cezalari gonderilmeye baslanmış. Ve yakında MOBESE den kesilen cezalarda evlere gelecek.
    Devletin sanırım paraya ihtiyacı var
  • ben başımdan geçen bir olayı anlatayım bizim iş yerinde xp ler lisanssızdı iş yerine bir gün telefon geldi kullandığınız windowsun lisanssız olduğuna dair ihbar aldık şu tarihte gelip kontrol edeceğiz dediler patron apar topar bütün pc lere lisanslı xp aldı pc lere format atılıp yüklendi iş yerindeki bütün sorun olacak cd ler kaldırıldı adamlar dedikleri tarihte gelip kontrol ettiler prosedürü uygulayıp gittiler işin özü öyle indirdiğinizi tespit ettik demekle olmuyo pc nizde bunu yakalamaları ya da sizin itiraf etmeniz lazım para öderseniz itiraf etmiş olursunuz bence pc lere format atın bişey ispatlayamazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

işde kardeş buyuzden torrent e guvenmeyin dedim durdum bu yuzden 3 kuruş para verinde sitelerden download edin
    diye diye dilimde tüy bitti, sonunda balon torrentcielere patladı. Haaa ben odeyin demem, bu arada bunu bırakında
    3 milyondan fazla kişiye trafik cezalari gonderilmeye baslanmış. Ve yakında MOBESE den kesilen cezalarda evlere gelecek.
    Devletin sanırım paraya ihtiyacı var

Torrent sitelerden daha güvenli birader onlar torrenttten kendileri içerigi atık bzi yakalıyorki onların yaptıgıda suç yani bişey çıkmaz onun dışında torrent'ten kimse seni yakalayamaz sitelerden yakalamak içinse siteleri basıp logları incelemelleri yeterli ki o da zor anlayacagın bu işler öyle kolay deil torrenttten bişey çıkmaz korkutma milleti
  • ben zaten dogrudan download etmiyorum daima vpn kullanıyorum yada rdp ile cekip oradan alıyorum. Ayrıca download suc degil paylaşmak suc.
    Bu arad filesonic gibi tum firmalar loglarını silip kaybolduklarından artık sorunda olmaz. Ayrıca unutmayın file-sonic gibi siteden uyelik alıp indirmek
    suc olsa kimse ayakda kalamazdı, file-sonic gibi siteler PARA verdiklerinden (Affiliate) kapatıldılar.rapid-share, mediafire neden ayakda sanıyorsunuz para vermiyorlarda ondan.

senol2985, torrentden bize bi sey cıkmaz ama unutmayın o zaman onca torrent sitesi neden kapandı en buyuk siteler neden sahipleri hapise girdi
    Orada indirmek degil UPLOAD a izin vermek yani paylaşmak yasak oldugundan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwidewild -- 8 Mart 2012; 13:14:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erman1982

Sürekli telefonla aramaya başladılar,telefondaki kişiler yatırılan paraya göre bonus alıyor olmalı bir tane kadın ama nasıl ısrarla aradı şimdi erkek aradı,ödemiyecem ben.

numaralarını verin burada
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.