Şimdi Ara

Internet Download Manager çok yavaş birleştiriyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • program indirmek istediğimde error hatası verip
    indirme IDM ye aktarılamıyor uyarısı çıkmaya başladı
    sorun neden kaynaklanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

quote:

Orijinalden alıntı: VeZiLay

sistemin benim iyi dediğim bilgisayarla aynı özelliklerde yinede birleştirme hızı o kadar da kötü değildir ben bazen 10 dakika beklediğimi bilirim eski bilgisayarda

ayrıca şu ana kadar kullandığım indirme yöneticileri arasında en iyisi idm dir flashget falan artık hikaye bence yanlışta ölçmüyo sonuçta inme süresi bunu kanıtlar nitelikte

Yani diyorsunuzki bütün dünya adsl hatları & veri kayıpları ve hız konusunda yanılıyor. IDM herşeyi doğru gösteriyor. Vay be...

böyle birşey dediğimi hatırlamıyorum idm herşeyi doğru gösteriyer ne demek ben orda üstteki arkadaşımızın yazdığı mesaja dayanarak onu yazdım sonuçta sizin yazdığınıza göre tüm indirme yöneticileri doğru indirme hızını doğru göstermez e o zaman zaten sorun yok benim orda demek istediğim flashget kullanın denmesi yani sanki flashget doğru gösteriyor idm yanlış gösteriyor hem denerseniz gerçekten idm in hızlı indirdiğini görürsünüz indirme hızına takılmadan o zman söyle olabilir biri 600 le indiriyordur 800 gösteriyordur biri 800 le indiriyordur 1000 gösteriyordur burada olay doğru gösterip göstermemesi değil hızlı indirip indirmemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeZiLay -- 28 Mayıs 2011; 0:06:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratremix
    IDM kadar gereksiz, download hızını yanlış ölçen, problemli program yoktur.
    Eski meski, FlashGet kullanın. IDM de neymiş? Amele forum sitelerinde bunu tavsiye ediyorlar diye insanların aklına kazınmış bir kere.

sadece gülüyorum :))

hocam programdan kaynaklandıgını sanmıyorum
    işlemci ve harddiskinle alakalı bi olay
    bende ssd var öttürüyor yani affetmiyor çatır çatır keza rar işlerinde de çok farkettiriyor
  • Hocam bu IDM ile hızlı birleştiriyorum diyenler acaba bilgisayar donanımları ve kullandıkları IDM sürümü nedir ?

Ben şu sistemdede denedim sonuç gene aynı acayip kasıyor ve uzun sürüyor dosya birleştirmesi :

Ram: 12 GB DDR3
    CPU : Intel i7 920 2.67ghz
    HDD : 1.5 TB Seagate Barracuda 7200.11 SATA 3Gb/s
    HDD2: 2 TB Seagate Barracuda XT SATA 6 GB/s 7200 RPM

Şimdi arkadaşlar bu benim yukarıda sistem yavaş birleştirip siz nasıl hızlı birleştiriyorsunuz çözemedim gitti....

Yardımcı olursanız bana çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 2 Haziran 2011; 13:37:20 >
  • o sistemde normalde kasması imkansız 1 kaç dakikada birleştirmesi gerekiyor 30-40 gb lik dosya hiç indirmediğim için tam bilemiyorum senin idm da sorun olabilir ben 6.05 numaralı sürümünü kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeZiLay -- 2 Haziran 2011; 13:45:57 >
  • Biraz önce 5 GB'lik dosya denedim;

Geçici Temp Dosyaları farklı hdd de, kaydedilme yeri farklı hdd de. Windowsta başka açık hiç program yok.

Sonuç: 5 GB dosyayı 13 saniyede birleştirdi.

Şimdi deneyince böyle oldu ilginç valla bu idm kafasına göre galiba...
  • 5 gb lık dosyanın 13 saniyede birleştirmesi gayet iyi sorun yok gibi gözüküyor belki boyutu büyük dosyalarda sorun oluyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeZiLay -- 2 Haziran 2011; 14:49:34 >
  • alla alla enteresan ya benim pc de niye aşırı yavaş ki çözemedim gitti. 5 gb 13 saniye bence bundada bi anormallik var yani. hdd yazma hızı max. 100 mb dir saniyede. enteresan değil mi ?
  • konu biraz hort gibi olacak ama bu ıdm denen program gerçekten çok tuhaf program 6 gb dan büyük dosyaları c sürücüsüne indirsem hiçbir problem olmuyor birleştirmede felan hiçbir şekilde yavaşlamıyor ama aynı olayı d sürücüsüne yapsamki bunu defalarca yaptım d sürücüsüne indirilen dosyanın birleşmesi gerçekten uzun sürüyor (10 gb lık dosya 4 dk sürdü birleştirmesi ama dikkat ettim bunu hep iso uzantılı dosyalara yapıyor rarlı dosyalarda da uzun sürüyor ama fazla değil)
    acaba diyorum dosya uzantısına göremi bu birleştirme işlemi değişebiliyor hani olurya hash kontrolü felan tek dosya olduğu için birleştirme esnasına hash kontrolü yapılıyorsa belki ondan uzun sürüyorda olabilir..
  • dostum bende çözemedim bu idm yi ya :). sen gene 4 dk da 10 gblik dosya iyimiş. ben daha çok bekliyorum. 2 ayrı fiziksel hdd var. 1 tanesine temp dosyaları iniyo diğerinde birleştiriyor... hdd lerde sağlam yani. sata3 felan.

IDM çok hızlı indiriyo ama yavaş birleştiriyo. bunun önüne geçemediler daha :)
  • Konunun kemiklerini sızlatarak hortlatıyorum kusura bakmayın da bende aynı sorundan muzdaripim :( benim sistem de i3 m370, 3gb ram, seagate 1tb hdd(2,5inç), win7 ultimate 64 bit. ayrıca birleşim yapılırken pc aşırı derecede yavaşlıyo, bi exell dosyası bi tarayacı olsun tıkladıktan sonra en az 5 dk sonra açılıyo :(

Fakat 16mbps hızla 6gb lık dosyayı 1-1,5 saatte indiriyorum fakat bi 10 dk birleştirmesi için bekliyorum ne kadar saçma :D eş zamanlı indirmeyi 16dan 1e düşürdüğümde de korkunç hız düşüşleri oluyo nerdeyse yarı yarıya :(

Ha bu arada flashgetmiş idm hızlı indirmiyormuş hız gösterimleri yalanmış diyen arkadaşlara bu sözüm; modem ayarlarınıza girin gelen hıza bir bakım 16 Mbps hızım var ama modem de 22 Mbps yazıyor. Bunun nedeni zayıflamalarla birlikte görebileceğiniz hız 16Mbps olsun diye. Hız testlerinde ölçülen hıza güvenmeyin daima 2-3 Mbps düşük gösterir. Ben idm ile modemde idmden başka hiç bişey veri çekmediği zaman 1,82 MB/sn görüyorum indirmesini.

Ve bunun testini bizzat kendim yaptım. Seedbox kullanıyorum 1 yıldır ve filezille ile 6 gb lık bir filmi 2saatte indirirken idm ile bunda %25-%50 ye varan daha hızlı indirme yakaladım. 8 saatte 30-40 GB indirirken şlimdi 50-60GB görüyorum.

Ha idmnin bi güzel yanıda akn yi yoksayı ne saçmalıksa :D paketim akn yi geçiyo filezille ile 300-400Kb/sn ile veri çekerken idm banamısın demiyo ve 1,7MB/sn-1,8MB/sn arasında indirme yapıyo. Bunun nedenini anlamış değilim ama böyle olması da işime geliyo açıkçası :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk91 -- 1 Nisan 2015; 13:19:17 >

• Arkadaşlar merhaba konuyu biraz hortlatmış oldum ama
    Biraz önce IDM den 18 gb lık 3D film indirdim premiumla . Tam indi dosyaları birleştiriyor dedi biraz ilerledi o arada işim çıktı evde birleştirsin dedim uyku moduna Aldım bilgisayarı nasıl olsa indi diye . Önceden böyle yaptığımda çok oldu . Eve geldim ki bir baktım pil yerinden çıkmış . Açtım bilfisayarı %100 yazıyor IDM de. sağa tıkladığımda dosyamın üzerine gelip sadece yeniden indir yazıyor . Telef olmasın dosyalarım istiyorum ne yapabilirim şu aşamada . Yeniden indire mi bassam bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Eşzamanlı 2-4-8 dosyanın birleştirme süreleri aynımıdır? ,ssd disklerde nasıl bir artış olur sizce, temp C de kaydetse tamamlanan dosya harici diske atılsa çok farkedermi süre?

• Secenekler-baglanti-varsayilan azami baglanti sayisini ne kadar az yaparsaniz o kadar kisa surede dosya birlesir.

1 yaparsaniz ayni torrent gibi olur butun olarak indirdigi icin dl bittigi anda dosya kullanima acilmis olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0BE_24 -- 10 Eylül 2015; 22:45:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.