Şimdi Ara

Internet Download Manager çok yavaş birleştiriyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben yaklaşık 30-40 GB'lik tek dosyalar indiriyorum. Ancak bunların indirmesi tamamlandıktan sonra birleştirmesi yaklaşık 2 saat kadar sürüyor. Kafayı yedirtecek bu IDM bana. HDD'lerimde bir sorun yok. Test ettim çok hızlı okuma/yazma yapıyorlar.

Geçici Dosyaların konumu farklı hdd te indirilen dosyalar konumu fark hdd'te. Öyle ayarladım idm de daha hızlı olsun diye. Ama buna rağmen 30-40 gb lik dosyayı indirdikten sonra birleştirmesi hdd ye kaydetmesi yaklaşık 2 saat sürüyor. Aşırı saçma bir olay. Çözemedim gitti.

yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmak lazım bunu çözmek için ?

iyi günler,

• idm ilk olarak dosyaları temp e indirir ve sonra birleştirip temp den siler bu nedenle birleşme işlemi olur
    mass downloader ve orbit downloader öneririm.
    ben orbit kullanıyorum.orbit e premium account girme özelliğide var
    4 ftp ve birçok free server daki premium hesağlarımı girdim indiriyorum.
    oda olmazsa j-downloader de süper bir programdır.
    idm sadece divx gibi ufak boyutlu download lar için kullanılması mantıklı.
  • valla orbit ve mass downloader ın hızı idm kadar hızlımı peki ?

IDM de ben stabil 1,05 Mb/sn görüyorum sabit. 8192 bağlantım var. şaşmıyor hız.

Bu orbit te ve mass downloader da acaba ne olur hızlar ?

teşekkürler,
  • Büyük boyutlu dosyalar çekiyormuşsunuz. IDM'nin birleştirme işi zaten yavaş, o boyuttaki dosyayı 2 saatte birleştirmesi çok normal bu program için.
  • Orbit denedim ama IDM kadar verimli olmadı :). Download hızımda 100-150 kb kayıp var. IDM nin yerini tutmuyor yahu hiç bir program :) ne yapacaz bilmiyorum

teşekkürler,
  • ben 2 tane Sata III hdd kullanarak temp ve dosya indirme konumlarını farklı hdd'lere alınca 15-20 gb lik dosyaları en geç 7-8 dakikada birleştiriyor..

yani ya sorun hdd'lerde ya da idm'de.. küçük ihtimal ama bi arkadaşım temp'i ayrı hdd'ye attığını sanıp aynı hdd'de böldüğü farklı bi bölümü göstermişti..
  • İDM kurdum mozilla-explorer de sorunsuz çalışıyor.
    chrome da çalışmıyor seçenekler de chrome yi seçiyorum
    kabul etmiyor
    sorunu nasıl çözebilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seçenekler/Bağlantı/Tanımlı maksimum eş zamanlı bağlantı sayısı

En fazla 16 oluyor, o rakamı düşürerek denediniz mi? 4, 2 yada 1 gibi ?
  • bağlantı sayısını 1 yapın .parçalara bölmesin dosyayı.
  • bu sorun bilgisayarla halakalı bilgisayarınız iyi ise daha hızlı birleştiriyor çözüm eş zamanlı bağlantı sayısını 1 yaparak düzelebilir o zaman birleştirme yapmaz. Sadece 1 yapmalısın 2 yaparsan yine birleştirme yapar ve daha hızlıda birleştirmez ancak 1 yaparsanda tabiki indirme hızı düşer karar senin aynı sorun bende de var
  • Bilgisayar ile alakalı değil bence. Bilgisayar epey iyi benim. HDD lerde sağlam hdd ler arası sürekli kopyalama işlemi yapıyorum acayip hızlı yani. Sorun programın disklere yazma kapasitesinde bence. Hızlı yazamıyor birleştiremiyor. Tamamen IDM'nin saçmalığı gibi geliyor bana.
  • FreeDownload Manager deneyebilirsiniz.

"1,05 Mb/sn görüyorum sabit. 8192 hız."

Bu yazdığınız rakamlar imkansız. 8192 / 8 = 1024 yapar ki bu hızı almanız kayıplar vs. faktörler yüzünden imkansızdır.
    IDM'nin yazdığı rakama bakarak hız konusunda yanılmayın. Tüm download yöneticileri hemen hemen aynı sonuçları verir.
  • Valla hızı alıyorum. IDM'nin yalancısıyım :). 1,05 mb ile sabit indiriyorum.
  • Baska indirme yoneticisi var mi sayfalardaki video ve seslerin hepsini yakalayabilen ve idm kadar kivrak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

Baska indirme yoneticisi var mi sayfalardaki video ve seslerin hepsini yakalayabilen ve idm kadar kivrak?

orbirt var ama ıdm kadar iyi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

Bilgisayar ile alakalı değil bence. Bilgisayar epey iyi benim. HDD lerde sağlam hdd ler arası sürekli kopyalama işlemi yapıyorum acayip hızlı yani. Sorun programın disklere yazma kapasitesinde bence. Hızlı yazamıyor birleştiremiyor. Tamamen IDM'nin saçmalığı gibi geliyor bana.

bilgisayar ile halakalı değil dersen yanlış söylersin çünkü kesinlikle halakalı bende iki tane bilgisayar var ve biri diğerinden daha iyi ve birleştirme süreleri arasında en az yarı yarıya fark var
  • Alla allah. benim pc dede sorun yokki ama yani. Core 2 DUO E6850 2 GB DDR3 Ram hdd ler Seagate SATA2 ve Western Digital Sata2 7200rpm.

Yani sorun göremiyorum ben hiç bi yerde anlayamadım gitti...
  • IDM kadar gereksiz, download hızını yanlış ölçen, problemli program yoktur.
    Eski meski, FlashGet kullanın. IDM de neymiş? Amele forum sitelerinde bunu tavsiye ediyorlar diye insanların aklına kazınmış bir kere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

Alla allah. benim pc dede sorun yokki ama yani. Core 2 DUO E6850 2 GB DDR3 Ram hdd ler Seagate SATA2 ve Western Digital Sata2 7200rpm.

Yani sorun göremiyorum ben hiç bi yerde anlayamadım gitti...

sistemin benim iyi dediğim bilgisayarla aynı özelliklerde yinede birleştirme hızı o kadar da kötü değildir ben bazen 10 dakika beklediğimi bilirim eski bilgisayarda

ayrıca şu ana kadar kullandığım indirme yöneticileri arasında en iyisi idm dir flashget falan artık hikaye bence yanlışta ölçmüyo sonuçta inme süresi bunu kanıtlar nitelikte
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeZiLay

sistemin benim iyi dediğim bilgisayarla aynı özelliklerde yinede birleştirme hızı o kadar da kötü değildir ben bazen 10 dakika beklediğimi bilirim eski bilgisayarda

ayrıca şu ana kadar kullandığım indirme yöneticileri arasında en iyisi idm dir flashget falan artık hikaye bence yanlışta ölçmüyo sonuçta inme süresi bunu kanıtlar nitelikte

Yani diyorsunuzki bütün dünya adsl hatları & veri kayıpları ve hız konusunda yanılıyor. IDM herşeyi doğru gösteriyor. Vay be...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.