Şimdi Ara

internet explorer'da giriş sayfası belası = 'http://www.aramax.com.tr/' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çözen, çözebilen varsa yardımlar bekleniyor.
    ie sağ tıkla özellikjler ex den sonraki kısmı silince kabul etmiyor uygun bir dizim değil diyor.
    start page ise değpiştiriliyor fakat yeni sayfa açılınca yeniden aramax oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipa -- 15 Haziran 2013; 18:06:47 >
  • GİRİŞ SAYFASINI AKTİF HALE GETİRMEK İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER:

Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / Main anahtarında bulunan adresi değiştirin.

yada,

HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel
    Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1″ olan değeri “0″ olarak değiştir.

yada;

•Başlat / çalıştır
    •gpedit.msc
    •kullanıcı yapılandırması
    •Windows ayarları
    •internet Explorer bakımı
    •url ler
    •önemli url ler
    •burada 1. seçenek ana sayfanız olmasını istediğiniz url yi yazıyorsunuz

Yukarıda yazılanlar denenmiştir. aramax.com değişmemiştir.
  • en son yazdıklarımı bi kere daha uyguladım bu sefer sanırım sorun çözüldü yani anasayfa istediğim gibi değişti... restart yaptım aynı kaldı.. internet özellikleri "giriş sayfası" sekmesi aktif değişiklik yapılabiliyor.. kayıt defterinde aramaxa dair bi iz yok... ancaaaakkk bu seferde restart yapınca b.sayarım sanki Windows 98 gibi görünüyor temada bi değişiklik oldu :( :( sanırım kayıt defterinde bu defa da fazla agresif oldum...fazladan şeyler sildim:( masaüstünde sağ tık kişiselleştirmeye bastığımda çıkan kutucukta win7 temaları pasif görünüyor seçemiyorum ... :(

• seste gitmiş iyi mi
  • bnmde 1 saatliğine kardeşim kullandı pc yi ve onun sonucunda sorun bendede var şuan malesef bi ara başka bir site wardı onu kaldırdım ama onda kullandığım yöntem burada işe yaramadı malesef
  • Arkadaşlar sonunda sorunu çözdüm
  • nasıl çözdün bgs0
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Arkadaşlar sonunda sorunu çözdüm

nasıl yaptınız anlatır mısınız lütfen...:(
  • bende merak ettim nasıl oldu... benim pc iyice karıştı çareyi formatta buldum :( ama başına böyle sorun gelen arkadaşlara çözüm faydalı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: atomcu

başlat çalıştır regedit yaz bul kısmına startpage yaz gelen yerde tıkla istediğin adresi gir bitti artık istediğin sayfa açılıcak

• Bu arama motoru dalgası bayağı büyük.Sen ayarlasan bile bilgisayarındaki programlar engelliyor.Program Files'taki BabylonBar gibi filan çarık çuruk programları sil sonra gene ayarla yapabilirsin istediğin yeri ana sayfa
  • Explorer başa bela ya...

Sil tekrar yükle bir ?
  • silip tekrar yüklemenin işe yarayacağından pek emin değildim.. başlığı internet explorer diye açtım ama bende birde chrome'un bi sürümü vardı ondada aynı sıkıntıyı gördüm.. başlangıç sayfası aramaxtı ve değiştirilemiyordu.. Chrome'u sildim güncel sürümü yükledim ama netice değişmedi.. muhtemelen internet explorer'da da aynısı olur diye düşünüyorum...denemekten de bi zarar olmaz heralde..
  • kayıt defterinden aramax ile ilgili her şeyi sildim sonrasında chrome'u silip tekrar yükledim. şuan için chrome'da bir sıkıntı yok gibi normale döndü fakat int. explorer aynı şekilde açılış sayfası aramax. start page den sayfayı değiştirdim ancak ilk açılışı etkilemedi. explorer ı da silip tekrardan yükleyeceğim bakalım onda nasıl olacak. kıllandım ben iyice bu işten komple temizlense de bi sıkıntı olur mu acaba her ihtimale karşı format atmak gerekir mi?
  • 1 haftadır google de arıyorum aramax belasını. forumlarda yazılı ola her şeyi denedim olmadı. bütün tarayıcılarıma bulaşmıştı. arkadaşlar google choremi sildim. sonra system geri yükleme yaptım gitti lanet olası. bilginize.
  • görev yöneticisini çalıştırın ve burada yazılanları yapın...biraz uğraştım ve kurtuldum...normale döndü tüm tarayıcılar...:)

http://www.pchocasi.com/aramax-arama-motoru-virusu/

önemli...

http_browsersystem görev yöneticisinde bu exe arayacaksınız ancak başında http yazmayabilir...browsersystem yazan dosyayı yada dosyaları arayın...
  • yardımcı olup paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.. ben format atıp kurtuldum ama inşallah başına bu tür bi şey musallat olan arkadaşlara faydası olur.. (ben yandım eller yanmasın ))
  • Arkadaşlar ben olayı çözdüm sanırım yaklaşık 3 haftadır bu işle uğraşıyorum hertürlü şeyi denedim olmadı. sistem geri yükledim combo fix malware spyboot vs vs tonla program denedim yemedi. fakat bugün şu saat itibariyle sanırım oldu öncelikle kendi yaptıklarımı anlatıyorum
    hmy_systemBrowser.exe bu exe yi görev yöneticisinden bulun sonrahttp://www.pchocasi.com/aramax-arama-motoru-virusu/ bu linkte anlatılmış ordaki http_browsersystem bu dosya için söylenenleri ismini verdiğim hmy_systemBrowser.exe dosyası için yapın sonra regeditten aramax denen herşeyi silin veya startpage yazanı Google olarak değiştirin tarayıcıya sağ tıklayıp özellikler hedef yazan yerdeki aramax.com.tr olan ismi silin yani şöyle bişey olsun "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" daha sonra pcyi yeniden başlatın.. bende düzeldi ben tüm taraycıları kaldırmıştım sadece ie vardı baktım ie de düzelince diğerlerini kurdum chromeda sorun çıkmadı ama mozillada tekrardan ana sayfa olarak aramax geldi arama çubuğuna "about:config" yazdım mozillada daha sonra söz veriyorum dedim açılan sayfada arama kutusuna homepage yazdım çıkan yerlerdeki aramax isimlerini Google ile değiştirdim bende yandexle ilgili şeyler çıktı ve karşısında aramax.com.tr vardı.. regeditten yandex i arattım ve ne çıktıysa sildim. şuanda tüm tarayıcılarım normal haline döndü yapamayan olursa veya anlattığımı tam anlamayan olursa daha da açıklamaya çalışırım. kolay gelsin

Edit:
    Mozilla da yeni boş sekme açma tuşuna bastıgımda yine aramax geldi. Onun içinde mozilla da adres çubuguna about:config yazdım söz veriyorum dedim daha sonra arama kutusuna aramax yazdım çıkan yeri google olarak değiştirdim oda düzeldi. bu denemeleri restart atıp tekrar denedikten sonra yazıyorum bende şuan için sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypsin -- 18 Haziran 2013; 2:37:26 >

• arkadaşlar merhaba bende tablet galaksy 10.1 n8005 var.Tablete dün program indirmiştim virüs bulaştı galiba. İnternet sayfasını açıyorum her şey normal sayfayı kapattığımda Google kapanıyo fakat about:blank sayfası açılıyor ve kapatmak istiyorum ama kapanmıyor. Ne yapmam lazım acil yardım bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezgin963

nasıl çözdün bgs0

nasıl çözdüğünü de yazar mısın?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.