Şimdi Ara

İnternet Hız Yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, internette yaşadığım hız sorunu hakkında sizden yardım istiyorum. Bir türlü içinden çıkamadığım bir sorun söz konusu, umarım yardımcı olabilirsiniz. Durumum şu şekilde:

3 senedir kullandığım Huawei HG655d cihazım salonda duruyor. Kendi odamdaki (hemen yan oda-duvar dibi) bir masaüstü bilgisayar ve salondaki bir notebook ile 3 sene hiçbir sorun yaşamadım. Downlaod: 20 MBps Upload:3 Mbps internetimi hem kendi odamdan hem de salondan 18-19 MBps civarında (kablosuz olduğu için 1-2 MBps civarı kaybı normal olarak düşünüyorum) kullanıyordum.

Son günlerde internette aşırı hız yavaşlaması sebebiyle hız testleri yaptığımda masaüstü bilgisayara bağlı olan wireless kart ile hızım Download: 3 Mbps Upload:1 Mbps sonuçlarını elde ettim. Kablosuz olarak notebook'u test ettiğimde ise önceden 20 Mbps olan hız şu anda 15 Mpbs / 2 Mpbs çıkıyor.

Her iki bilgisayarı da kablolu olarak test ettiğimde 20 Mbps/3Mbps sorunsuz bir şekilde hizmet alıyorum. Ancak sorunum kablosuz olarak bağlandığımda. Bilgisayarımın wireless kartında sorun olduğunu düşünerek PCI olarak bağlı olan wireless kart yerine Everest EWN-710 wireless adaptör aldım ancak internet hızımda herhangi bir değişiklik olmadı. Konuyu çok karışık anlattım biliyorum ancak kolay olarak anlaşılması amacıyla bir grafik ile sizden yardım istiyorum.

Modemin yan odaya yeteri kadar sinyal gönderemediğini düşündüm ancak bunca yıldır herhangi bir sorun yaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1853273/9b91772d-74bc-4063-b881-e152c6dcc236.png

• Evet sorununa üzüldüm arkadaşım.Eğer bir android cihaz wifi den bağlı ise. Telefonunu bilgisayara bağlayıp android Klasörlerinden telefon hafızası kımsından "Android" Klasörüne girip oradaki "Obb" klasörünü silmen lazım. Bu problem son günlerde çıkan "msexec.apk" virüsü sebebiyle gerçekleşiyor. Obb'u sildikten sonra internet hızın normale düşecektir.
  • Hemen deniyorum ancak son bir hafta içerisinde başka sebeplerden dolayı evdeki tüm Android'leri zaten sıfırlamıştım, nasıl bir olay anlamış değilim. Teşekkür ederim.
  • Hocam çok teşekkür ederim. Kaç zamandır 3 Mbps çekiyordum. Şimdi 10 Mbps oldu. Ağdaki tüm Androidler için denediğim taktirde sorunum tamamen çözülür mü ne dersiniz? Eskisi gibi 20 Mbps hıza nasıl ulaşabilirim, bir tavsiyeniz var mı?
  • Üstad son zamanlarda ayni şekilde Wi-Fi te bağlandığında android cihaz varsa onlarda da ayni işlemi yapmani tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yardımlarınız için teşekkür ederim tekrardan. İlk etapta dediğinizi yaptım ve hızım 10 Mbps civarına yükseldi. Ancak süre içerisinde tekrardan yavaşlamalar söz konusu ve hızım bir artıp bir azalıyor. Başka önerebileceğiniz bir yol var mı?
  • dostum sanırım usb wireless adaptör kullanıyorsun. bence sorun adaptörden kaynaklı..eğer varsa imkanınız laptop'un kendi wireless alıcısıyla dene...eğer oda aynı sorun yapıyorsa bilemeyeceğim ne olduğunu. ama şu var wireless adaptorler belli bir zaman sonra sapıtıyorlar :) ben çok kullandığım için biliyorum o hız düşmelerini. yeni bir tane takınca düzeliyordu sorun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TT İnternet hızı berbat!!!
    6 yıl önce açıldı
    superonline hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yardımınız için teşekkür ederim öncelikle.. USB Wireless Adaptör kullanıyorum masaüstü bilgisayarda. Ancak önceden PCI'dan bağladığım başka bir Wireless Kart kullanıyordum. İkisinde de aynı sorun söz konusu oldu maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.