Şimdi Ara

İnternet kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, internetle ilgili bir uygulama çalıştırdığım zaman netim kopuyor oyun olsun browser olsun ve pc de virüs yok ttneti aradığım zaman ise şu anda bağlanıtınız var diyorlar.
    Modemimin markası USRobotics kablolu ethernet modem. İnternet direkt olarak ana telefon hattına bağlı ve hiç paralel telefonda yok.

• ağ simgesini sağ tıklayıp "sorunları gider" de. İşlemlerin sonundaki son pencerede ne yazıyorsa (sorunla ilgili) buraya kopyala.
  • modemi fabrika ayarlarına geri yükle, olmadı pc ne format at, yine olmazsa artık ttnettendir ara arza kaydı bırak gelip baksınlar.
  • Modemi direkt olarak değil de ADSL splitter ile beraber bağlayın daha iyi olabilir. Modem ayarlarından ADSL kısmından Downstream ve SNR değerlerine bakın DS 60 ve üzeri bir değerde mi SNR de 6 nın altına düşüyor mu?
  • Modemi resetle ,
    Modem arayüzünden modem ayarlarini baştan yap
  • Modem zaten splitter la beraber bağlı vede sorunları gider dedim sonunda bana verdiği tavsiye şuydu modeminizi kapatın 10 sn bekleyin açıldıktan sonra reset tuşuna kısa bir süre basın.

İnternet kopma sorunu
  • Sizin Downstream ( alma ) değerleriniz iyi ama Upstream (gönderme) değerleri çok kötü 0.3 ve 5.9 bu değerler ile internet bağlantınız sağlıklı olmaz. Zaten Errors (hatalar) kısmına baktığımızda çok fazla hata değeri var. Modemi splitter den ayırın ve telefon varsa onu da çıkarın direkt hattı modeme bağlayın bir de o şekilde kontrol edin. Hattınızda paralel başka telefon varsa onu da çıkarın. Hatta imkan varsa evin girişinden ayrı bir kablo çekip onunla deneyin.
  • Evin girişinden ayrı bir kablo nasıl çekebilirim tam olarak anlamadım
  • telefon kablosunu evin girişinde paralel yapıp modeme o (2.) kabloyu çekeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

telefon kablosunu evin girişinde paralel yapıp modeme o (2.) kabloyu çekeceksin.

Ama bu bağlantı yapılırsa evde telefon prizlerine bağlı hiç bir cihaz olmaması gerekir. Bir de bu işlemde mümkünse eve gelen hattın en az bir ucu çıkarılırsa kablodan kaynaklı bir problem olup olmadığı kesinleşmiş olur.
  • Sizin için şematik bir bağlantı örneği çizdim.

İnternet kopma sorunu
  • Cevaplar ve şema için teşşekürler.Maalesef sorunum devam etmekte ama bugün aklıma birşey geldi; odamda da telefon prizi var modemi ona bağlasam splitter ile ve ana hattaki telefonada splitter taksam olurmu?

Bu arada yeniden belirteyim internetim hiçbirşey yapmazken var ama internetle ilgili bir uygulama çalıştırdığım zaman kopuyor program oyun browser vs. Bugün yine ttneti aradım ve bu sefer dedilerki bağlantınız var ama modeminiz IP alamıyor acaba modemde bir arızamı var yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinclaire -- 10 Mart 2011; 9:05:38 >
  • Dediğiniz gibi yapın ve her telefona splitter bağlayın. IP alamıyorsa modem ayaralarını değiştirmediyseniz Telekom tarafında bir sorun vardır onların ilgilenmesi gerekir bana da oldu aynısı servis sağlayıcı Telekoma haber veriyor onlar hallediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.