Şimdi Ara

İnternet neden düzgün dilbilgisi kuralı ile yazmalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette neden düzgün dilbilgisi kuralı ile yazmalıyız?
    Bence en başta her yazdığımız arama motorlarına kayıt olduğu için yanlış dil bilgisi ile yazılan bozuk kelimler "arama" yapanlara sonuç vermez yani yazdıklarımız arşiv olmaktan öte saçma sapan bir "veritabanı" olur internette. Lütfen dilbilgisi kurallarına uyalım yazdıkalarımız başkaları için çok değerlidir sandığımızdan da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtolyeLinux.com -- 19 Eylül 2006; 23:24:05 >

• önemli bilgiler arama,yapılabilecek kelimeler zaten düzgün yazılıyo yani kimse internette gidipte "slm nbr" gibisinden kısaltmalari aratmaz,aratırmı yoksa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Strahd Von Zarovich

önemli bilgiler arama,yapılabilecek kelimeler zaten düzgün yazılıyo yani kimse internette gidipte "slm nbr" gibisinden kısaltmalari aratmaz,aratırmı yoksa

Bu kadar eminmisin? Konu "slm abi" kadar sınırlı mı?
  • lame'likten uzak durmak da başlıca bir sebep.
    katılıyorum, lütfen kurallarımıza uyalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Strahd Von Zarovich

önemli bilgiler arama,yapılabilecek kelimeler zaten düzgün yazılıyo yani kimse internette gidipte "slm nbr" gibisinden kısaltmalari aratmaz,aratırmı yoksa

Aranmasına gerek yok, yazdıklarımız kişiliğimizi yansıtır. İnternette kimse kimseyi görmüyor ve birbirimizi sadece yazdıklarımızdan tanıyoruz bu yüzden yazdıklarımız aslında resmimizdir.
    Bazı arkadaşlar öyle şeyler yazıyor ki okunmuyor öyle kısaltmalar öyle garip harfler kullanıyor ki ne demek istediğini anlamak mümkün olmuyor haliyle o kişinin bir sonraki konusunu çok az kişi açıyor fakat kurallara uygun demek istediğini en anlaşılır yoldan yazan kişi her konuda saygı görüyor. Bu sadece internet ile alakalı değil gerçek yaşamda da kurallara uyulmalı.

Geçenlerde açılan bir konuda da yazdım burayada yazayım, Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türk'üm diyene!

• Ben buraya msj yazmıştım silindimi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ben buraya msj yazmıştım silindimi ?

Yalan atma.Birşey yazmamışsın işte.Sen bir de mod'lara kızarsın şimdi.
  • İnternette düzgün dilbilgisi kurallarıyla yazmalıyız çünkü internetin normal hayattaki yazışmalardan ve konuşmalardan bir farkı yoktur.
  • böyle bir konu açıyorsan başlığa da dikkat etmelisin bence. dikkatinizi çekerim arkadaşın yazdığı konu başlığı şu;
    İnternet neden düzgün dilbilgisi kuralı ile yazmalıyız?
  • Bu olaya neden bu kdr taktnızki anlamadım walla.Azcık cool olmayı deneyin janmjklarım.

Allah'ım bizi daha ne günler bekliyor çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 20 Eylül 2006; 11:22:42 >
  • İnternet,dilin ırzına geçilmesi gereken bir yer değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

Bu olaya neden bu kdr taktnızki anlamadım walla.Azcık cool olmayı deneyin janmjklarım.

Allah'ım bizi daha ne günler bekliyor çok merak ediyorum.

yazık ''cool'' olamıyoruz üzgünüz

belki herşeyi doğru yazamıyoruz ama en azından biraz dikkat etmeliyiz yazdıklarımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper_78 -- 20 Eylül 2006; 12:56:10 >

• Saltuk'un o mesajında ciddi olmadığı son cümlesinden anlaşılıyor bence...
  • Bu çok ciddi bir konu gerçekten.
    "V" yazacağını bildiği halde klavyede "W" yazmaya özen gösterip, bunu alışkanlık edinmenin
    ne tür bir mantığı vardır anlamıyorum? Bu kadar laçka ve cıvık bir yazılı kültür ile ne tür bir ucubelik yaşadığımızı göremiyor muyuz? Sonuç olarak herkes özgür bu konuda saygılıyız ama bazı iyi temennileri dile getirmek gerekiyor hepimiz için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pcbuilder

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ben buraya msj yazmıştım silindimi ?

Yalan atma.Birşey yazmamışsın işte.Sen bir de mod'lara kızarsın şimdi.

Wallahi yazdım hatta yukarıda msj ı atarken bu topic konu dışı sayfasında

Cevaplar kısmında 5 yazıyordu yani 1 mesaj silinmiş sanırsam benimki

• imla kuralları ile yazmak uzun oluyor en basitinden bir örnek yapacağım yerine yapacam yazmak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.