şu anda elimde us robotics 4 protlu modem var modemi üç kişi kullanıyoruz üçümüzde de internet sürekli gidip gidip geliyor msn arada sırada açılıyor çalışıncada herhangi birine ileti yazınca en az 5 dakka sonra gidiyor ağ bağlantılarını onar deyincede ip değiştirilemiyor hatası veriyor ...
ağ kablolarını kontrol ettim hatta ikisini yeniledim internetten yorumlarını okuduğum modemede güveniyorum (eskiden böyle bir sorun yoktu son bir haftadan beri var !) sizce problem tam olarak nerededir tahmin bile yürütseniz bana yardımı olabilir...
ilgilendğiniz için teşekkürler .
aslında o kadar iyi bi modem değil. fazla güvenme bizde kullanıyorduk bir kaç kere servise falan gitti. en sonunda da iptal oldu modem. modemin ayarlarını resetleyip yeniden yapılandırmayı dene. olmazsa yazılımı update et. ve ip'leri elle atayın
sadece modemden de olmayabilir yazılımsal bir problemde olabilir ağda virüs bile olabilir bir virüs taraması yapmanı tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: ae_
sadece modemden de olmayabilir yazılımsal bir problemde olabilir ağda virüs bile olabilir bir virüs taraması yapmanı tavsiye ederim
virüs taraması yaptırdım yazılım güncellemek için modemin sayfasına bile girmiyor modemin ip adresini yazınca sunucu bulunamıyor hatası veriyor ayrıca modemi defalarca resetledim hala sorun devam ...
Modemini farklı bir bilgisayarda deneyebilir misin peki ?
quote:
Orjinalden alıntı: anesbear
quote:
Orjinalden alıntı: ae_
virüs taraması yaptırdım yazılım güncellemek için modemin sayfasına bile girmiyor modemin ip adresini yazınca sunucu bulunamıyor hatası veriyor ayrıca modemi defalarca resetledim hala sorun devam ...
ip adresini elle verip dene bilgisayarına.
quote:
Orjinalden alıntı: mantality
Modemini farklı bir bilgisayarda deneyebilir misin peki ?
denedim ozaman sorun yok gibi gözüküyor <aten internet ilk 5 dakikada sorun çıkartmıyor msnde açık gibi görünüyor ama işlevi yok modeme de bağlanamıyorum ip adresini girince hata veriyor
ıp adreslerini elle verin tabiki dns sunucularını da bilgisayarı yeniden başlatın odeminde sorun olabilir zaten üçtane bilgisayar kullanıyorsa öteki bilgisayarlarda da virüs olabilir
ip adreslerini elle verince internete bağlanmıyor (dnsleri doğru giriyorum)
otomatik ip verince kendisi dns adresi olarak 192.168.1.1(modemin ip adresi) adresini dns olarak belirliyor otomatik olunca internet arada sırada da olsa çalışlıyor ama elle verince hiç çalışmıyor her iki durumdada modeme hiç bağlanamıoyrum ne u.s robotics'in kendi programı ile nede explorer ile daha modeme nasıl bağlanabilirim ?? 3 gün öncesine kadar böyle problemler yoktu virüs taramasını avast ile yaptım sizin önereceğiniz başka programlada yapabilirim başka çözüm yolları nelerdir ???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme