Bildirim
internet saati hatası
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
o saati eşitlerken üste klik var otomatik eşitle diye ona tıkla olmassa elle yap
YARDIM VE DESTEK MERKEZİ
Bilgisayarınızın saatini eşitlemeBilgisayarınız bir etki alanı’na üyeyse, bilgisayarınızın saati büyük olasılıkla ağdaki bir saat sunucusu tarafından otomatik olarak eşitlenir. Bilgisayarınız bir etki alanının üyesi değilse, bilgisayarınızın saatini bir Internet saat sunucusuyla eşitleyebilirsiniz.
Eşitleme etkinse, bilgisayarınızın saati bir Internet saat sunucusuyla haftada bir kez eşitlenir. Ancak, bir kablo modemi veya DSL modemi aracılığıyla sürekli bir Internet bağlantınız yoksa, otomatik eşitleme her zaman gerçekleşmeyebilir. Bu durumda, Denetim Masası'nda bulunan Tarih ve Saat'teki Internet Saati sekmesinde Şimdi Güncelleştir düğmesini tıklatarak anlık bir eşitleme gerçekleştirebilirsiniz. Bu sekme yalnızca, bilgisayarınız bir etki alanının üyesi değilse kullanılabilir.
Saat eşitleme başarısız olursa
Şimdi Güncelleştir düğmesini tıklattığınızda, saatinizin hemen eşitlenmesi gerekir. Eşitleme, aşağıdakilerden biri nedeniyle başarısız olabilir:
Internet'e bağlı değilsiniz. Saatinizi eşitlemeye çalışmadan önce bir Internet bağlantısı kurun.
Kişisel veya ağ güvenlik duvarınız saat eşitlemeye engel olur. Şirketlere veya kuruluşlara ait çoğu güvenlik duvarı, bazı kişisel güvenlik duvarlarının da yaptığı gibi saat eşitlemeyi engeller. Evde çalışan kullanıcılar, ağ saati protokolü (NTP) engellemesini kaldırma hakkında bilgi için güvenlik duvarı belgelerini okumalıdır. Windows Güvenlik Duvarı'nı kullanıyorsanız, saatinizi eşitleyebilirsiniz.
Internet saat sunucusu meşgul veya geçeci olarak kullanım dışı. Bu durumda, saatinizi daha sonra eşitlemeyi deneyin veya görev çubuğundaki saat simgesini çift tıklatarak saatinizi el ile güncelleştirin. Başka bir saat sunucusu kullanmayı da deneyebilirsiniz.
Bilgisayarınızda görüntülenen saat Internet saat sunucusundaki geçerli saatten farklı. Bilgisayarınızın saati 15 saatten daha uzun bir süre kapalı kalırsa Internet saat sunucuları saatinizi eşitlemeyebilir. Saati doğru şekilde eşitlemek için, Denetim Masası'ndaki Tarih ve Saat Özellikleri'ndeki tarih ve saat ayarlarının geçerli saate uygun olmasını sağlayın.
Notlar
Tarih ve Saat'i açmak için Başlat’ı tıklatın, Ayarlar’ın üzerine gelip Denetim Masası’nı tıklatın ve Tarih ve Saat'i çift tıklatın.
Bir Internet saat sunucusu, saatin yanı sıra, bilgisayarınız tarafından ayarlanmış tarihi de güncelleştirir.
Bir Internet saat sunucusuyla otomatik olarak eşitle onay kutusu seçili olmadıkça Şimdi Güncelleştir düğmesi kullanılamaz.
Bilgisayarınızdaki saati, Denetim Masası, Tarih ve Saat altındaki Tarih ve Saat sekmesinde el ile değiştirebilirsiniz. Tarih ve Saat'i görev çubuğundaki saat simgesini çift tıklatarak da açabilirsiniz.
İlgili Konular
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X