Şimdi Ara

İnternet tarayıcılarda çözünürlük sorunu (Win 8)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cihazım Asus N56VZ serisi, NVIDIA GT 650M ekran kartı var, çözünürlük 1920x1080, cihazı freedos olarak aldım, kendim Win 8 Pro 64 Bit kurdum, ilk kurduğumda hiç bir problem yoktu.

Bir süre önce Firefox tarayıcıyı son sürüme güncelledim, yeni sürümde çözünürlük sorunu var, firefoxu açınca sanki 1280x1024 çözünürlük gibi sayfa ve firefox menüleri ve iconları bulanık. Sorunun Firefox'tan den kaynaklandığını düşünüp üstünde durmadım ama bugün Chrome'yi son sürüme güncelleyince gördüm ki Chrome'de de aynı sorun var.

Sizin anlayacağınız masaüstü ve diğer tüm programlar 1920x1080 çözünürlükle uyumlu çalışırken tarayıcılar bi garip oldu 1280x1024 gibi ve tarayıcı iconları bulanık ve tarayıcı çubukları, adres bar hepsi bi acayip büyük.

Hiç bir çözüm yolu bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

• PC'yi HD televizyona mı bağlıyorsun yoksa monitöre mi?

Ne tip kablo kullanarak bağlıyorsun?

Biraz daha detay verirsen iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

PC'yi HD televizyona mı bağlıyorsun yoksa monitöre mi?

Ne tip kablo kullanarak bağlıyorsun?

Biraz daha detay verirsen iyi olur.

cihaz laptop kendi ekranında sorun
  • Herhangi bir uygulamada bu sorunu gidermek için, uygulama simgesine sağ tıklayıp özellikler deyin, uyumluluk kısmına gelin, 'Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak' kutucuğunu işaretli hale gitirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Herhangi bir uygulamada bu sorunu gidermek için, uygulama simgesine sağ tıklayıp özellikler deyin, uyumluluk kısmına gelin, 'Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak' kutucuğunu işaretli hale gitirin.

denemedim bunu daha önce olmuyor
  • uyumluluk ayarları ile ilgili bir sorun olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ask__er

uyumluluk ayarları ile ilgili bir sorun olmasın

bilemiyorum nedir, çok sinir bozucu bir durum.

1920x1080 ekran da bulanık browser görüntüleri ile geziniyorum nette.

Sorun bir tarayıcı ile alakalı değil, öyle olsa hem ff hem chrome aynı sorunu vermezdi diye düşünüyorum, sorun tarayıcıların bilgisayar dpi ya da çözünürlüğünü doğru algılamıyor olması gibi birşey, çünkü daha önce ilk win 8 kurduğumda chrome ve ff kurdum ve sorun yoktu, sonradan tarayıcıları son sürümlere güncelelyince oldu bu, bu aradaki zaman diliminde bilgisayarda ne değişimiş olabilir de, yenilenen tarayıcılar böyle çözünürlük sorunu veriyor olabilir.

Ayrıca 1280x1024 ekran gibi demiştim yukarıda, onu biraz abartmışım galiba, daha yüksek çözünürlükte çıkıyor sayfalar ama 1920x1080 değil ve rahatsız edici şekilde, yazı fontları net değil ve tarayıcının kendi iconlarına kadar bulanık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 25 Temmuz 2014; 17:17:26 >

• about:config 'e layout.css.devPixelsPerPx şunu yazıp çıkan sonuca 0 değerine getirirmisiniz?(firefox)
  • quote:

about:config 'e layout.css.devPixelsPerPx şunu yazıp çıkan sonuca 0 değerine getirirmisiniz?(firefox)

maalesef, daha önce denedim bunuda,

sorun tarayıcıların taradığı içerik kısmı ile alakalı değil sadece, tarayıcının iconlarında bile çözünürlük sorunu var.

aşağıda Anasayfa butonu vs bakabilirsiniz.

resimde gördğünüz gibi 600px uzunluğundaki reklam neredeyse tam sayfa boyuna denk geliyor 1920x1080 ekranda ve reklam bannerinde de gördüğünüz gibi tüm banner vs içeriklerin çözünürlükleride çok bozuk.

İnternet tarayıcılarda çözünürlük sorunu (Win 8)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 25 Temmuz 2014; 17:27:08 >

• ayrıca pc hızlandırma programı kullanıyormusunuz,eğer öyle ise hangisi
  • quote:

ayrıca pc hızlandırma programı kullanıyormusunuz,eğer öyle ise hangisi

Ccleaner kullanıyorum
  • neyse bir çözüm bulursam haberdar ederim
  • freebett F kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Bu hem ff hem de diger browserlar icin bilinen bir problem. Sebebi de donanim grafik ivmelendiricinin acik olmasi. Bir sekilde ekran karti surucusu ile uyumsuzlugu oldugundan bu tur problemlere sebep oluyor. Grafik ivmeleniriciyi kapatirsaniz butun sorun cozulecektir.

https://support.mozilla.org/tr/questions/977581
    sayfasinda problemin sebebini ve nasil kapatabileceginiz gorebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba;

Bu hem ff hem de diger browserlar icin bilinen bir problem. Sebebi de donanim grafik ivmelendiricinin acik olmasi. Bir sekilde ekran karti surucusu ile uyumsuzlugu oldugundan bu tur problemlere sebep oluyor. Grafik ivmeleniriciyi kapatirsaniz butun sorun cozulecektir.

https://support.mozilla.org/tr/questions/977581
    sayfasinda problemin sebebini ve nasil kapatabileceginiz gorebilirsiniz.

maalesef buda olmadı.
  • arkadaşlar Chrome düzeldi,

chromeyi kaldırdım ve tüm ayarları sildirdim kaldırırken sonr tekrar kurdum düzeldi,

aynı şeyi FF içinde yaptım ama ff de bir düzelme yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.