Şimdi Ara

İnternet Üzerinde Canlı Radyo Yayını

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumdaki bu tarz başlıkları inceledim.Fakat yeterli ve güncel cevabı alamadım. Konuya kısaca girmek gerekirse biz birkaç ekip olarak ortak bir radyo kurmak istiyoruz. Bilirli bir yayın akışımız olacak. Örneğin çarşamba akşamı a ekibi perşembe b ekibi yayında gibi. Programlarımız dışında otomatik yayın akışları yapabiliriz. Ekiplerimiz 2-3 kişiden olusacak. İnternette Caster.fm e ulaştım. benim asıl istediğim bir web sitesi üzerinden yayını mobile ve pc ye dinletebilerim. ileriki zamanda kullandığımız yazılım bize bi app üzerine yayınımızı eklemeyede imkan versin.
    Size sormak istediğim soru ise bu tarz yayın yapabileceğimiz yazılım ve arayüz birleşenleri nelerdir? ve bu tarz bir işe girişmiş biri var ise 2-3kişinin sohbet edebileceği ve müzik dinlettirebileceği ekipman listesi nasıl olmalıdır?

• Ophiesus O kullanıcısına yanıt
    Yazılım tarafında, winamp üzerinden shoutcast eklentisi ile yayın açabilirsiniz.Ama internetiniz iyi olmalı, özellikle upload hızınız.Yada media player üzerinden windows media encoder programı ile de yayın yapabilirsiniz.Web içinse öncelikle host ve domain aldıktan sonra yaptığınız yayının linkini site üzerinden kullanıcılarla paylaşmak.Bunun birçok alternatifi var, örneğin sizinde dediğiniz gibi caster.fm ve benzerleri.Bu tarz siteler size bir kod verir ve web sitenize bu kodu ekleyerek yayınınızı kullanıcılara duyurabilirsiniz.Uygulama kısmında 2 yöntem var.İlki direk web sitenizi uygulamada açacak şekilde yapmak ikincisi ise özel olarak yaptırmak.İlk yöntemi tavsiye etmiyorum.Ekipman listesinde şimdilik mikrofon yeterli olacaktır.
  • MOLİVER kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. diyelim ki caster.fm pro üyeliğini aldım ve sam ile yayın yapmaya başladım. kendime özel bir site yaptım yayın widgeti için özel alan tasarladım. Herşey buraya kadar tamam peki 4 mikrafonu ve müzik yayınını idareedebilmek için hangi ekipmanlara ihtiyacım var?
    Sadece iyi bir program ile kolayca yönetebileceğinizi düşünüyorum ki, yöneteni de zamanında gördüm.Örneğin,http://www.radiodj.ro/radiodj-screenshots programı bir deneyin.Ha derseniz ki asıl ekipman açısından merak ediyorum.O zaman, kesinlikle ucuz mikrofanlar işinizi görmeyecektir.Çünkü burda asıl mesele radyoyu dinleyenlerin sizi nasıl duyduğudur.Bunuda en temiz sağlamanın yolu iyi bir mikrofondan geçer.Ayriyeten kulaklıkta bence gereklidir.
  • MOLİVER kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Başka bir önerisi veya deneyimi olan varsada paylaşırsanız cok sevinirim
    Rica ederim, kolay gelsin.
  • benimde aklımda sırf eğlencesine öğrenci ve birkaç geliştirici topluluğu için sohbet tarzı bir program yapmak var.Younow ve diğer birkaç tv sistemi aklıma geldi fakat benim istediğim yalın şekilde sadece radyo bunun için benim de bir programa ve ücretsiz bir yayın sağlayıcısına ihtiyacım var önceki mesajlarda bahsettiğiniz platform gibi bunun için sizin öneriniz nedir? bir de müzik yayını için gerekli telif izinleri ne kadara patlıyor tam bir fikri olan var mı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canlı yayın ve mikrofon sorunu.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.