Sorum şu. TTnet abonesiyim ve ev telefonu kullanmadığım halde adsl aboneliğim için mecburen ev telefonu hattımda var ve her ay sabit ücretini ödüyorum. Merak ettiğim konu şudur;
Mevcut olan telefon hattımı kullanarak, bilgisayar üzerinden telefon görüşmesi yapabilirmiyim. Yani telefon hattım var, ama ahizem yok. Ev telefonunuda pek kullanmadığım için gidip telefon ahizesi almak istemiyorum. İhtiyacım olduğu zaman Bilgisayarımdan bir telefonu arayabilirmiyim, kendi telefon hattımı kullanarak.
İnternetten biraz araştırma yaptım , 1 dk ücretsiz görüşme veren , yada belli ücretler karsılıgı uygun fiyata bilgisayardan telefon görüşmesi sağlayan programlar var. Ama ben onlardan istemiyorum. Zaten Adsl kullanmak için ayda 15 tl de boş yere telefon hattıma veriyorum. İhtiyacım olduğunda bu telefon hattımı kullanmak istiyorum, ama ahize almaktansa varsa eğer imkanı, bilgisayarıma yükleyeceğim bir programla , kendi hattım ve kendi hattıma ait faturadan bir telefonu aramak istiyorum.
Xp de çalıştır'a dialer yazıp tamam diyince telefon çeviricisi diye bir şey çıkıyor. Ama kullanmayı çözemedim sanırım. Durmadan yanlış numara yada aradığınız kişi servis dışı diye uyarı veriyor.
İnternetten yaptıgım arastırmalarda hep aynı cevap olduğu için ilgisiz cevap olması için tekrar söylüyorum. Yapmak istediğim şey , mevcut telefon hattım üzerinden , bilgisayar aracılıgıyla telefon görüşmesi yapmak. Yani bilgisayarımı telefon ahizesi olarak kullanmak istiyorum. İlgilenen arkadaslar şimdiden teşekkür ederim
fax modem gerekli diye biliyorum.
Bahsi geçen konu benim de işime yarayabilir, varsa güzel olur. Fakat telefon hattını eğer kullanmıyorsan türk telekoma gidip sadece internet kullanımı amaçlı bağlantı yaptığını ve borcunu ödemekte zorlandığını geçerli bi bahaneyle görevliye iletirsen telefon hattını kapatıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: BurakPln
Bahsi geçen konu benim de işime yarayabilir, varsa güzel olur. Fakat telefon hattını eğer kullanmıyorsan türk telekoma gidip sadece internet kullanımı amaçlı bağlantı yaptığını ve borcunu ödemekte zorlandığını geçerli bi bahaneyle görevliye iletirsen telefon hattını kapatıyorlar.
eğer böyle bişiy warsa werdiğin bilgi için tşk ederim . öğrenci adamız malum para sıkınıtıs her zaman olur her ay 23 23 fatura + 49 internet ödüyoruz