Şimdi Ara

İNTERNET ÜZERİNDEN UZAK MASAÜSTÜ İLE BİR BİLGİSAYARA BAĞLANABİLCEĞİM İŞLETİM SİSTEMİNE SAHİP PDA.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar..Benim bir problemim var ve sizden yardım bekliyorum..Serbest Muhasebeciyim ve muhasebe programı olarak belki bilirsiniz dos tabanında çalışan "ORKA" programını kullanıyorum işyerimde..Ve evden veya başka bir yerdeyken programa acil girmem gerektiğinde laptop üzerinden işyerindeki bilgisayarıma uzak masaüstü ile bağlanıp işimi halledebiliyorum..Ama bazen yanımda laptop ta olmayınca çaresiz kalıyorum..Şimdi benim öğrenmek istediğim aynı bu işlemi yapabileceğim işletim sistemine sahip bir pda var mı.? Varsa hangini önerirsiniz.?

Yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden çok teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailozel

İyi günler arkadaşlar..Benim bir problemim var ve sizden yardım bekliyorum..Serbest Muhasebeciyim ve muhasebe programı olarak belki bilirsiniz dos tabanında çalışan "ORKA" programını kullanıyorum işyerimde..Ve evden veya başka bir yerdeyken programa acil girmem gerektiğinde laptop üzerinden işyerindeki bilgisayarıma uzak masaüstü ile bağlanıp işimi halledebiliyorum..Ama bazen yanımda laptop ta olmayınca çaresiz kalıyorum..Şimdi benim öğrenmek istediğim aynı bu işlemi yapabileceğim işletim sistemine sahip bir pda var mı.? Varsa hangini önerirsiniz.?

Yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden çok teşekkür ederim..

htc hd2 ile mümkün. ben de evdeki bilgisayarıma bağlanıyorum.

yo utube de "htc hd2 remote desktop connetcion "diye aratırsan fikir sahibi olabilirsin

• Cevabınız için çok teşekkür ederim..

HTC marka olarak nasıldır, memnun musunuz.? Şikayetiniz var mı acaba herhangi bi konuda.? Sanırım boyut olarak biraz büyük kullanım zorluğu oluyor mu.? Birde hız nasıl bağlantı sırasında acaba.?

Bilgisayara bağlantıyı sağladık hadi ama kullandığım programı çalıştırabilir miyim acaba.?Bunu nasıl öğrenebilirim.?
  • hd2 deki remote desktop connection programı sanırım sadece local olarak çalışıyor.
  • Local derken metin bey işleyişi nasıl yani.?
  • Local olduğu zaman sadece kendi internet ağınız içinde yani modeminize bağlı cihazlar birbirleri arasında iletişim kurabiliyor. Sizin istediğiniz program dış ip adresi ile bağlanabilecek bir program. Bilgisayarda kullanılan teamviewer programı gibi , iphone için de yapıldı bu program ama windows mobile sürümü yok, ben hiç ihtiyaç duymadığım için alternatif olarak önerebileceğim bir program maalesef yok.
  • Anladım metin bey o zman local olması benim ihtiyacımı görmüo çünkü ben bi müşterideyken mesela onun modemi üzerinden veya turkcell internet bağlantısı ile işyerimdeki modeme bağlanmam gerekli..Bunu ihtiyacımı karşılayacak bir pda yok sanırım :s

"brfrt" nikli arkadaşım sen bağlantıyı nasıl sağlıyorsun peki.? Farklı modemler üzerinden mi bağlantıyı kuruyorsun.?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows Mobile 6,5 işletim sisteminde Remote Desktop uygulaması var, Ben HTC Touch 2 (t3333) kullanıyorum ve bu cihaz üzerindeki Remote Desktop programı ile şirkete ait 7 farklı server'e EDGE üzerinden, 3G üzerinden ve bulunduğum ofisin wi-Fi ağı üzerinden dış IP ile bağlantılar yaptım.

Bahsettiğiniz local çalışma olayı bence network içerisinde gerekli port forwarding yapılandırması yapılmadığı içindir. Neticede bir şirkette 10 PC kullanılıyor ancak tamamı tek dış IP üzerinden internete çıkıyor. Bağlantı için kullanacağınız DIŞ IP'nin local network'te hangi PC'ye ulaşacağını belirlemek için ADSL Modem, varsa Router, Varsa ISA Server gibi erişim kontrolü yazılım ve donanımlarından port mapping/forwarding ayarlamaları yapılması lazım. Remote desktop yazılımı local veya internet ayrımı yapmaz.

Edit: HTC nasıldır diye sormuşsunuz, Detayı burdan bulabilirsiniz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_34084834/mpage_1/f_/key_htc%2Ckimdir//tm.htm#34084834

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnrs -- 3 Haziran 2010; 18:33:21 >

• Benim kurduğum sistem şöyle:
    Evdeki bilgisayarım internete adsl üzerinden bağlanıyor. bu bilgisayarın kullanıcı adını, şifresini, internete bağlandığı ip adresini biliyorum...
    htc hd2 nin uzak masaüstü bağlantısı programını çalıştırıyorum. kullanıcı adını, şifresini, ip numarasını yazıyorum... bağlan dediğimde evdeki bilgisayarıma bağlanıyor. Bağlantı sağlandıktan sonra evdeki bilgisayarda ne program kurulu ise o programı TELEFONDAN çalıştırabilir, değişiklik yapabilir, görüntüleme yapabilirsin. "uzak masaüstü bağlantı" programlarını daha çok sistem yöneticileri uzaktaki bilgisayarları kendi bilgisayarından yönetmek için kullanır...

evdeki bilgisayar bu arada şifre ekranına geçiyor. yani telefondan yaptığım şeyleri evden kimse görüntüleyemiyor (şifreyi bilmeyen)

Telefon- bilgisayar bağlantısını 2 şekilde sağlayabilirsin:
    gittiğin yerde eğer wireless bir ağ varsa telefon ile ağdan internete bağlanıp uzak bilgisayara bağlanırsın
    eğer wireless bir ağ yoksa servis sağlayıcılardan internet paketi alıp kullanabilirsin . (türksel 100mb. internet paketi benim işimi görmüştü. )

hd2 ekran büyüklüğü olarak işlerini tam olarak görebilir. dokunma hassasiyeti oldukça iyi...
    senin dos ekranındaki programın için şunu söyleyebilirim...
    uzak masaüstü bağlantını telefonda tıklayıp çalıştırabilirsin...
    program çalıştıktan sonra veri girişinde problem olabilir... o da telefonda seçeceğin klavyeler ile düzeltilebilir...
    yani demek istediğim ç bastığında nokta falan çıkabilir... bildiğim kadarı ile iphone da da uzak masaüstü bağlantı programı var . daha çok bulunan bir tel olduğu için iphone ile bir dene... (yada çevrende hd2 si olan birinden yardım al)

• quote:

Windows Mobile 6,5 işletim sisteminde Remote Desktop uygulaması var, Ben HTC Touch 2 (t3333) kullanıyorum ve bu cihaz üzerindeki Remote Desktop programı ile şirkete ait 7 farklı server'e EDGE üzerinden, 3G üzerinden ve bulunduğum ofisin wi-Fi ağı üzerinden dış IP ile bağlantılar yaptım.

Bahsettiğiniz local çalışma olayı bence network içerisinde gerekli port forwarding yapılandırması yapılmadığı içindir. Neticede bir şirkette 10 PC kullanılıyor ancak tamamı tek dış IP üzerinden internete çıkıyor. Bağlantı için kullanacağınız DIŞ IP'nin local network'te hangi PC'ye ulaşacağını belirlemek için ADSL Modem, varsa Router, Varsa ISA Server gibi erişim kontrolü yazılım ve donanımlarından port mapping/forwarding ayarlamaları yapılması lazım. Remote desktop yazılımı local veya internet ayrımı yapmaz.

Edit: HTC nasıldır diye sormuşsunuz, Detayı burdan bulabilirsiniz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_34084834/mpage_1/f_/key_htc%2Ckimdir//tm.htm#34084834

Dış IP dediğiniz nedir acaba uzak masaüstünden farklı bir bağlantı çeşidi mi.? Sizin bağlantı formülünüzü de fikir olması açısından kısaca anlatabilir misiniz.?

HTC Touch 2 (t3333)' yi bende düşündüm açıkçası..Tavsiye eder misiniz.? Bağlantı sırasında hız nasıl peki ve ekranda ikonları rahatça görebiliyor ve kullanabiliyor musunuz.? Bide sormak istediğim şimdi sağlamak istediğim bu bağlantıda hızı etkileyecek faktörler neler acaba.?

• quote:

Benim kurduğum sistem şöyle:
    Evdeki bilgisayarım internete adsl üzerinden bağlanıyor. bu bilgisayarın kullanıcı adını, şifresini, internete bağlandığı ip adresini biliyorum...
    htc hd2 nin uzak masaüstü bağlantısı programını çalıştırıyorum. kullanıcı adını, şifresini, ip numarasını yazıyorum... bağlan dediğimde evdeki bilgisayarıma bağlanıyor. Bağlantı sağlandıktan sonra evdeki bilgisayarda ne program kurulu ise o programı TELEFONDAN çalıştırabilir, değişiklik yapabilir, görüntüleme yapabilirsin. "uzak masaüstü bağlantı" programlarını daha çok sistem yöneticileri uzaktaki bilgisayarları kendi bilgisayarından yönetmek için kullanır...

evdeki bilgisayar bu arada şifre ekranına geçiyor. yani telefondan yaptığım şeyleri evden kimse görüntüleyemiyor (şifreyi bilmeyen)

Telefon- bilgisayar bağlantısını 2 şekilde sağlayabilirsin:
    gittiğin yerde eğer wireless bir ağ varsa telefon ile ağdan internete bağlanıp uzak bilgisayara bağlanırsın
    eğer wireless bir ağ yoksa servis sağlayıcılardan internet paketi alıp kullanabilirsin . (türksel 100mb. internet paketi benim işimi görmüştü. )

hd2 ekran büyüklüğü olarak işlerini tam olarak görebilir. dokunma hassasiyeti oldukça iyi...
    senin dos ekranındaki programın için şunu söyleyebilirim...
    uzak masaüstü bağlantını telefonda tıklayıp çalıştırabilirsin...
    program çalıştıktan sonra veri girişinde problem olabilir... o da telefonda seçeceğin klavyeler ile düzeltilebilir...
    yani demek istediğim ç bastığında nokta falan çıkabilir... bildiğim kadarı ile iphone da da uzak masaüstü bağlantı programı var . daha çok bulunan bir tel olduğu için iphone ile bir dene... (yada çevrende hd2 si olan birinden yardım al)

Benimde şu anda laptopumda kullandığım sistem sizinkiyle aynı eğer bu sistemi telefonda da kullanabiliyorsam gerçekten çok güzel olucak..Peki diğer arkadaşa da sordum size de sorayım bağlantı sırasında hız nasıl acaba.? Hızı yalnızca bağlantı hızı mı belirliyor acaba yoksa sistem hızı, ram ve rom' unda etkisi var mı.? Mesela HTC HD2, HTC Touch 2' ye göre bana bu bağlantıda hız açısından bir avantaj sağlayacak mı.?

Aslında ç yerine nokta yazması çokta problem değil benim için sonrasında düzeltebilirim ama dediğiniz gibi veri girişi sırasında başka problemler çıkabilir bunu da öncelikle kullanan birinden deneyerek anlayabilmekten başka çare yok anlaşılan..Denemeden de almak yanlış olur..Çok teşekkür ederim..

• quote:

Dış IP dediğiniz nedir acaba uzak masaüstünden farklı bir bağlantı çeşidi mi.? Sizin bağlantı formülünüzü de fikir olması açısından kısaca anlatabilir misiniz.?

HTC Touch 2 (t3333)' yi bende düşündüm açıkçası..Tavsiye eder misiniz.? Bağlantı sırasında hız nasıl peki ve ekranda ikonları rahatça görebiliyor ve kullanabiliyor musunuz.? Bide sormak istediğim şimdi sağlamak istediğim bu bağlantıda hızı etkileyecek faktörler neler acaba.?

DIŞ IP;
    İnternete bağlanan aslında PC'nizin bağlı olduğu modemdir. Ve bu modemler router yani dağıtıcı özelliğine sahiptir. Modem internete bağlandığında turktelekom/smile/superonline vs. gibi hizmet sağlayıcınız, modeminize bir IP atar. Bu sizin DIŞ IP'nizdir.www.showmyip.comwww.whatismyip.com gibi sitelere girdiğinizde görünen DIŞ IP'nizdir. Modeme bağlı kaç PC olursa olsun hepsi için bu IP aynıdır.

Modemin lokal IP'si ise markalara göre farklılık göstermekle beraber genelde 192.168.x.x (Örneğin airties için 192.168.2.1) şeklindedir. Tıpkı hizmet sağlayıcının modeminize atadığı gibi, Modeminizde kendisine bağlanıp internete çıkan her PC için 192.168.2.x serisinden bir lokal IP atar.

DIŞ IP ile içerde hangi PC'ye bağlanılacağını belirlemek için modem üzerinden port yönlendirme yapılmalıdır.

HTC Touch2 Modelinin ekranı diğer PDA'lara göre biraz daha küçük diyebiliriz (2,8") laptop'un olmadığı durumlarda alternatif olarak kullanmayı düşünüyorsanız büyük bir sorun değil ama günde 1-2 saat gibi bir süre kullanılacaksa büyük ekranlı cihazlara bakmanızda fayda var.

Kullandığınız programı duymadım ama DOS tabanlı olduğuna göre bu da mousedan çok klavye kullanacaksınız demektir. klavyesi olmayan, dokunmatik ekranlı Touch 2'de ekran üzerinde Q kalvye açıldığı zaman bağlandığınız PC'nin ekranın görmek için çok az yer kalacaktır.

Klavyeli ve büyük ekranlı bir model seçmeniz rahat çalışmanız açısından önemli bence. Ama bu özellikler eklendiğinde fiyat iki katına çıkacaktır.

Edge bağlantısı bile tatmin edici (Edge ile 8Mb ADSL kullanan server'a şimdi bağlanıp test ettim), heleki etrafta bir wi-fi ağ varsa Remote desktop değil, PC başında çalışıyormuş gibi hızlı diyebilirim.

Uzak bağlantıda ekranın bir kısmı karşınıza geliyor, sağ alt kösede ekranın tam boyutuna göre neresinde olduğunzu gösteren bir mini map gibi bir yardımcı var. Mini map üzerinden üzerinden kaydırma yaparak istediğiniz alana gidiyorsun.

- Bağlantıyı tam ekran veya ekrana sığdır yaptığınızda klavye kullanamıyorsunuz
    - Bir ekranda alt alta 3 sıra, yanyana 4 sıra toplamda 12 ikon görebiliyorsunuz.
    - Yatay ekranda q klavyeyi açtığınızda bir ikon yüksekliğinde bir alanı görüyorsunuz
    - Dikey ekranda q klavyeyi açtığınızda yaklaşık 2 ikon yüksekliğinde bir alanı görüyorsunuz.

Kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim; Programı açıp müşterinin ekstresine bakacaksınız, ayda bir kez 15-20 dk. çalışacaksanız kullanabilirsiniz, ama fatura kaydı yapmak, fiş girişi yapmak, cari-stok kaydı açamk gibi işlemler yapacaksanız, yada haftada 2-3 kjez 1 saat üzeri çalışırım diyorsanız laptopunuzu yanınızdan eksik etmeyin. Konu ebatlar yada ağırlık ise Dahili 3G modeme sahip olan Netbook tarzı ufak cihazları araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnrs

quote:

DIŞ IP;
    İnternete bağlanan aslında PC'nizin bağlı olduğu modemdir. Ve bu modemler router yani dağıtıcı özelliğine sahiptir. Modem internete bağlandığında turktelekom/smile/superonline vs. gibi hizmet sağlayıcınız, modeminize bir IP atar. Bu sizin DIŞ IP'nizdir.www.showmyip.comwww.whatismyip.com gibi sitelere girdiğinizde görünen DIŞ IP'nizdir. Modeme bağlı kaç PC olursa olsun hepsi için bu IP aynıdır.

Modemin lokal IP'si ise markalara göre farklılık göstermekle beraber genelde 192.168.x.x (Örneğin airties için 192.168.2.1) şeklindedir. Tıpkı hizmet sağlayıcının modeminize atadığı gibi, Modeminizde kendisine bağlanıp internete çıkan her PC için 192.168.2.x serisinden bir lokal IP atar.

DIŞ IP ile içerde hangi PC'ye bağlanılacağını belirlemek için modem üzerinden port yönlendirme yapılmalıdır.

HTC Touch2 Modelinin ekranı diğer PDA'lara göre biraz daha küçük diyebiliriz (2,8") laptop'un olmadığı durumlarda alternatif olarak kullanmayı düşünüyorsanız büyük bir sorun değil ama günde 1-2 saat gibi bir süre kullanılacaksa büyük ekranlı cihazlara bakmanızda fayda var.

Kullandığınız programı duymadım ama DOS tabanlı olduğuna göre bu da mousedan çok klavye kullanacaksınız demektir. klavyesi olmayan, dokunmatik ekranlı Touch 2'de ekran üzerinde Q kalvye açıldığı zaman bağlandığınız PC'nin ekranın görmek için çok az yer kalacaktır.

Klavyeli ve büyük ekranlı bir model seçmeniz rahat çalışmanız açısından önemli bence. Ama bu özellikler eklendiğinde fiyat iki katına çıkacaktır.

Edge bağlantısı bile tatmin edici (Edge ile 8Mb ADSL kullanan server'a şimdi bağlanıp test ettim), heleki etrafta bir wi-fi ağ varsa Remote desktop değil, PC başında çalışıyormuş gibi hızlı diyebilirim.

Uzak bağlantıda ekranın bir kısmı karşınıza geliyor, sağ alt kösede ekranın tam boyutuna göre neresinde olduğunzu gösteren bir mini map gibi bir yardımcı var. Mini map üzerinden üzerinden kaydırma yaparak istediğiniz alana gidiyorsun.

- Bir ekranda alt alta 3 sıra, yanyana 4 sıra toplamda 12 ikon görebiliyorsunuz.
    - Yatay ekranda q klavyeyi açtığınızda bir ikon yüksekliğinde bir alanı görüyorsunuz
    - Dikey ekranda q klavyeyi açtığınızda yaklaşık 2 ikon yüksekliğinde bir alanı görüyorsunuz.

Kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim; Programı açıp müşterinin ekstresine bakacaksınız, ayda bir kez 15-20 dk. çalışacaksanız kullanabilirsiniz, ama fatura kaydı yapmak, fiş girişi yapmak, cari-stok kaydı açamk gibi işlemler yapacaksanız, yada haftada 2-3 kjez 1 saat üzeri çalışırım diyorsanız laptopunuzu yanınızdan eksik etmeyin. Konu ebatlar yada ağırlık ise Dahili 3G modeme sahip olan Netbook tarzı ufak cihazları araştırın.

aynen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozay -- 4 Haziran 2010; 9:24:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mnrs
    DIŞ IP;

Anladım teşekkür ederim bizde işyerinde böyle çalışıyoruz zaten..Benim bilgisayarım ana bilgisayar olmak kaydıyla 5 bilgisayar tek modeme bağlı..Buda dış IP kategorisinde oluyor sanırım..Ben Statik IP ile Ip numaramı sabitledim böylece evden bağlanmak için her seferinde ayrı IP girmektense Sabit IP ile bağlanıyorum..

Benim ihtiyacım saatlerce işlem yapmak için değil aslında anlık kısa veri girişleri veya verileri incelemek müşteri ekstresine bakmak acısından ihtiyaç duyuyorum..Ama ekran konusu dediğiniz üzere problem oluştracak baya..Mouse kullanamadan sadece klavye ile çalışmak zorunda olduğumdan bu seferde arkadaki ekranı göremeyeceğim..Bu nedenle sanırım benim ihtiyacım olan kendinden klavyeli bir pda..!! HTC HD2 büyük ekrana sahip olduğundan ekranda klavye çıktığında arkadaki ekranın görünebilme imkanı daha fazla olur sanırım ama buda çalışmaya yeterli bir boyut mu olur bilemiyorum açıkçası..

Sabit klavyeli bu bağlantıyı gerçekleştireceğim bir pda var mı acaba bildiğiniz.?

Birde bağlantı hızını etkileyen faktörler neler acaba.? ram, rom ve işlemci hızı ne türlü etkendir ve ne işe yarar.? Klavyeli bir model seçiminde ihtiyaç duyucam sanırım bu özelliklere..Birde başka ne tür özelliğine dikkat etmeyeliyim özellikle.???

• Açıkçası biraz uğraşmanız gerekebilir. Ama HTC Touch PRO modelini önerebilirim
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?CategoryId=371946&productId=telcephtctouchpro
    (İhtiyacınıza uygun olan bu modelin fiyatına, 3 tane touch 2 alabilirsiniz. Donanım olarak ugyunluk veya fiyat/performans değerlendirmesi size kalmış)

Bu cihaz üzerinde Windows Mobile 6.1 vardır, 6.5 yüklenebiliyor. piyasada bulabilir misiniz bilmiyorum. Donanım Özellikleri olarak hemen hemen Touch2 ile aynı (Ram, Rom, İşlemci hızı).

Hız olarak cihazdan ziyade bağlantı hızınız önemlidir. Hem sizin internete bağlandığınız noktanın, hemde ofisinizdeki bağlantı hızı yüksekse, cihazın özellikleri o kadar da önemli değil. Siz dışarıdan bağlandığınızda ofisinizdeki diğer PC'ler youtube, vs. video izleme, dosya indirme gibi işlemler yapıyorsa yavaş çalışırsınız. Bu tarz internet trafiği yoksa sorun olmaz.

Edit; HTC dışındaki cihazları araştırırken sony'nin Xperia'sı gözüme çarptı;
    http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperiax2?cc=tr&lc=tr#view=overview

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnrs -- 4 Haziran 2010; 16:23:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.