yakin zamanda ADSL e gectim fakat biraz sancili oldu eger yardim sever uyeler yardimci olurlarsa minnettar olurum problemlerim; a))))sabit IP ve port alamiyorum modemim zoom x5 yaptigim adimlari sirayla yaziorum teferruatli yazmiyacagim
IP adresi 10.0.0.3 subnet mask 255.255.255.0 gateway 10.0.0.138
DNS server 10.0.0.138
bunlari yapip restart attim ve nete baglandigimda bir problemle karsilasmadim ve port almak icin su adimlari attim
burad TCP/IP ayarlarina tekrar girip
IP adres ve Gateway i
10.0.0.15 ve 10.0.0.2 olarak degistirdim
DMZ ayarlarina gelip
DMZ yi aktif yapıp HOSt IP bolumune 10.0.0.15 yazdim ayarlari kaydedip yeniden baslattim 5dk nette bagli kaldim bir hata verdi ve bilgisayar yeniden basladi bu olaydan sonra hicbir sekilde yaptigim islemleri geride alsam net e baglanamdim format cektim tekrar anlattiklarimi yaptim yine olmadi asagidaki linkde yazilan herseyi dogru bir sekilde yaptigimi dusunuyorum ayrica tum update leri yapilmis norton antivirus yuklu bilgisayarimda
Burası Türkiye ve ADSL hizmeti keşmekeş içerisinde.Çok Yeni aldıysan bir hafta 10 gün bekle derim.
TurkTelekom ADSL hizmetini eline yüzüne bulaştırdı...
Ip adresi 10.0.0.15 yap mesela
Subnet mask ı 255.0.0.0 olarak değiştir
Dns server kısmını 212.156.2.70 212.156.4.20 yap
DMZ ile oynama disable kalsın DMZ IP 0.0.0.0 olsun
Bide böyle dene bakalım ne olacak
@OsmanAtabey yanliz anlasilmiyan bir durum var herhalde ben dc++ gibi programlardan veri indirmek istiyorum ve bunun icin port sart diye biliyorum yani DMZ nin aktif olmasi gerekmiyormu
Benim bildiğim kadarıyla çoğunluk modemde özellikle zoom modemlerde virtual serverdan port açılıyor. Eğer DMZ yi açıp kendi Ip adresinize yönlendiriyorsanız tüm portlarınızı açmış olmuyormusunuz ??
Telekom zaten dinamik IP ile zor hizmet veriyor, niye sabit IP isteyip başına iş aldın be arkadaşım.
@ lord anaconda
bendeki ayarları vereyim .. aynen
IP adresi 10.0.0.10 subnet mask 255.255.255.0 gateway 10.0.0.2
yeğlenen dns sunucusu ise 10.0.0.2
ıp adresini değiştirebilirsin diğer makinelerimde 4 6 8 kullanıyorum ben...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme