arkadaşlar eskiden geç bağlanıo şimdi geç bağlanıor diiarsanız buna çözüm şudur. ben uyguladum ve oldu
[simage]Ağ adresi aramasının sebebi IP aLamaması. Sağ aLt köşedeki ağ bağLantınıza girdikten sonra özeLLikLer diyin ve sonra İnternet Protocol(TCP/IP ) kısmına çift tıkLayarak girin. ALt kısımda aşşağıdaki DNS sunucusunu kuLLan dedikten sonra YeğLenen DNS sunucusuna modemin IP sini girin. 10.0.0.2 yada 192.168.1.1 dir geneL oLarak. Daha sonra BaşLat > çaLıştır > cmd dedikten sonra ipconfig /reLease diyerek IP nosunu bırakın ve ipconfig /renew diyerek yeni bir IP aLın. Ondan sonra tekrar deneyin aynı hatayı vericekmi. TeLekomdan hattınızın durmunuda kontroL ettirebiLirsiniz.[/simage]
O bir çözüm olacağını zannetmiyorum. Bazı modemlerin içinde işletim sistemi vardır, dolayısıyla ilk bağlantıyı biraz geç yaparlar. Çok da önemsenecek bir durum değildir bence.
hiç zahmet bile etmeyin çünkü hiç ilgisiyok dns 53 numaralı udp portundan isim çözümleme yapan internet protokolülür dhcp ise 255.255.255.255 ipsinden broadcast yaparak ip isteğinde bulunan pclere ip veren internet protokolüdür burdaki tek bağlantı dhcp ip verir ip alındıktan sonrada bir isim çözme işlemi gerekirse daha önceden alınmış ip yoluyla dns e sorgu yapılır bir birlerini tetikleme diye bir olayda söz konusu bile olamaz
dostlar teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: ibo_mert
arkadaşlar eskiden geç bağlanıo şimdi geç bağlanıor diiarsanız buna çözüm şudur. ben uyguladum ve oldu
[simage]Ağ adresi aramasının sebebi IP aLamaması. Sağ aLt köşedeki ağ bağLantınıza girdikten sonra özeLLikLer diyin ve sonra İnternet Protocol(TCP/IP ) kısmına çift tıkLayarak girin. ALt kısımda aşşağıdaki DNS sunucusunu kuLLan dedikten sonra YeğLenen DNS sunucusuna modemin IP sini girin. 10.0.0.2 yada 192.168.1.1 dir geneL oLarak. Daha sonra BaşLat > çaLıştır > cmd dedikten sonra ipconfig /reLease diyerek IP nosunu bırakın ve ipconfig /renew diyerek yeni bir IP aLın. Ondan sonra tekrar deneyin aynı hatayı vericekmi. TeLekomdan hattınızın durmunuda kontroL ettirebiLirsiniz.[/simage]
maşallah maşallah iyi sıkmışın bide şu yazını düzelt biraz insan okumak için çaba harcıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme