Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim internet ile ilgili bir problemim var. Yaklaşık 1-2 hafta önce ttnete geçtim ve 8 mbps kadar olan hıza geçtim. Yani hızlı bi internete sahiptim artık. Gelelim ilk sorunuma.
İnternet sayfaları arası geçiş gayet hızlı akıcı bir şekilde iken film izleme dosya indirme gibi işlemlerde hızım 1mbps den daha düşük neredeyse. Çok yavaş yüklüyor. İnternet sağlayıcımı aradım ve sorunumu anlattım kesinlikle hızınızda bir problem yok bu değerlerle imkansız diyor. Fakat downloadlarda bu kadar başarısızken Torrent te 400 kb/s hıza kadar ulaşabiliyor. Sorunum hangi problemden kaynaklanabilir? Bilgisayarda ne gibi bir ayarsızlık var.
Geldim 2.soruna
Modemimi değiştirdim ve sorun başladı. Laptop tan modeme bağlanabiliyorum fakat arada bağlantı kopuyor ve modem gözükmüyor. İnternette 5-10 dk bazen 1 saati bulan kesintiler oluyo doğal oalrak. Modemin neyinden kaynakalanbilir. Yani ben modemden diye tahmin ediyorum. Daha önce böyle bir problemim yoktu. Modem Wi-Fi 'a sınırlama koyuyor nasıl kaldırabilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: eray_gfb
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim internet ile ilgili bir problemim var. Yaklaşık 1-2 hafta önce ttnete geçtim ve 8 mbps kadar olan hıza geçtim. Yani hızlı bi internete sahiptim artık. Gelelim ilk sorunuma.
İnternet sayfaları arası geçiş gayet hızlı akıcı bir şekilde iken film izleme dosya indirme gibi işlemlerde hızım 1mbps den daha düşük neredeyse. Çok yavaş yüklüyor. İnternet sağlayıcımı aradım ve sorunumu anlattım kesinlikle hızınızda bir problem yok bu değerlerle imkansız diyor. Fakat downloadlarda bu kadar başarısızken Torrent te 400 kb/s hıza kadar ulaşabiliyor. Sorunum hangi problemden kaynaklanabilir? Bilgisayarda ne gibi bir ayarsızlık var.
Geldim 2.soruna l Modemimi değiştirdim ve sorun başladı. Laptop tan modeme bağlanabiliyorum fakat arada bağlantı kopuyor ve modem gözükmüyor. İnternette 5-10 dk bazen 1 saati bulan kesintiler oluyo doğal oalrak. Modemin neyinden kaynakalanbilir. Yani ben modemden diye tahmin ediyorum. Daha önce böyle bir problemim yoktu. Modem Wi-Fi 'a sınırlama koyuyor nasıl kaldırabilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
1. Sorunuz için Speedtest den bağlantı hızınızı gösteren bir resim koyabilirmisiniz. 2. soru ise, laptop ile modem arasındaki mesafe ne kadar. Kaç çubuk çekiyor. Sinyal seviyesi normal ise, modeminizi fabrika ayarlarına getirerek, ayarlarınızı tekrar yapmanızdır. Yada başka bir modem ile deneyip problemin kaynağını bulabilirsiniz.