Şimdi Ara

windows 7 de internet kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam beyler windows 7 kullanıyorum.fakat belli bir süre sonra bağlantı gidiyor DNS değiştirsem bile işe yaramıyor.restartla çözüyorum.sizce çözümü nedir

• win 7 ile alakası yoktur sanırım diğer bileşenlerinizi kontrol ediniz.
  • Kesinlikle win7 ile alakalı. bende win7 kurana kadar hiçbi sorun yoktu ama 2 gündür sürekli kopmalar yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Kesinlikle win7 ile alakalı. bende win7 kurana kadar hiçbi sorun yoktu ama 2 gündür sürekli kopmalar yaşıyorum.

2 gündür diyorsunuz önceden neden olmadı?
    çıktığı günden beri kullanıyorum proble yok

dns leri otamatik yapın bu sıralar dns lerde problem var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Kesinlikle win7 ile alakalı. bende win7 kurana kadar hiçbi sorun yoktu ama 2 gündür sürekli kopmalar yaşıyorum.

2 gündür diyorsunuz önceden neden olmadı?
    çıktığı günden beri kullanıyorum proble yok

dns leri otamatik yapın bu sıralar dns lerde problem var..

Önceleri neden yok çünkü XP kullanıyodum. Win7'ye geçtiğim andan beri sorun çıkmaya başladı.
  • Cidden kafayı sıyırmak üzereyim.

Modem üzerinde bulunan ADSL ve İNTERNET ışıkları sönüyor ve bağlantı gidiyor. Sonra tekrar bağlanmaya çalışıyor modem vs...

Yeniden XP'ye dönüp öyle mi kontrol etmeliyim yoksa direk olarak ttnet kaynaklı bi durum olarak düşünüp telekomlamı muhattap olmalıyım?
  • arkadaşım açıkça belli problemin hattından win 7 ile ne alaksı olabilir win7 nin modeme müdahale etme durumu olması mümkünmü...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 internet sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

arkadaşım açıkça belli problemin hattından win 7 ile ne alaksı olabilir win7 nin modeme müdahale etme durumu olması mümkünmü...

Dün Vista 64Bit Ultimate kurdum ve nedense Win7'de yaşadığım internet problemlerinden eser yok...

Hattım takır takır çalışıyor.

Zaten mevcut hattım Win7'de de normal olarak nete bağlanıyordu ama giremiyordum. Yani herşey normal olduğu halde win7'de bi anormallik yaşıyodum.

Bilemiyorum belkide kullandığım ripte bi sorun vardı.

Başka bi sorunsuz olduğu söylenen rip ile deniyecem.
  • aynı sorun bendede var windows 7 ile alakalı sanırım xp kurulu iken hiç bir sorun yoktu windows 7 kurduktan sonra olmaya başladı net gidip geliıo bazen 5 10 dk hiç olmuor değiğin gibi ışıklar sönüp yanıyor. Telekomu aradım her hangi bi soroun bulamadık dediler..res atıktan sonra düzeliyor bazende düzelmiyor..
  • Burada yazanları deneyin sorun çözülecektir ben böyle çözdüm sorunu

Aslında Windows7'nin internet bağlantısı sorunu olmadığı halde, windows7 kurduktan sonra internette kopmalar yaşayacak olan kullanıcılar yine sorunun çözümünü bu kelimelerle arayacaklarından onlara da faydası olabilecek olan çözümü paylaşmak istiyorum. Yeni aldığım bir PC ile birlikte gelen sistemden sonra üreticinin gönderdiği windows7 geçiş cd'si ile kullandığım sistemi windows7'e yükseltince sorunlar başladı. Arada, bazen de sıklıkla ama özellikle bilgisayarı kapattıktan ve açtıktan sonra uzun süre bağlanamama veya arada bağlantının kopması beni adeta bıktırmıştı. Sorunun kaynağı nette genellikle hep klişe kelimeler olan "Güvenlik Duvarı'ndan" yok "Splitter Değiştirin" yok "Ethernet Kablosunu Değiştirin" gibi standart ve bilindik önerilerdi ki sorunun kaynağı bunlar değildi. Bilindiği gibi windows7 ilk kurulduğunda sizden hemen hemen hiç bir driver istemeksizin tüm sürücüleri bulup kuruyor ve sizi büyük bir zahmetten de kurtarıyor. Bazen bu kurtarış, bazı bilgisayar bileşenlerinin üreticilerinin hatası sebebi ile tam bir işkenceye dönüşebiliyor. Bu üreticilerden kendi kullandığım bilgisayarda Realtek Ethernet Kartı olması sebebi ile windows7'nin kurduğu Realtec driver'ı bu bağlantı sorununa sebep oluyordu. Aygıt yöneticisi kısmına girip kurulu olan Ethernet'in realtek driverları ile beraber kaldırıp ardından ya kendi sitesinden son sürüm sürücüsünü indirip kurarak yahut elinizde var olan cd'sinden Vista uyumluluk modu ile sürücüleri yeniden elle kurarak bu sorunu aşabilirsiniz. Windows7'e otomatik olarak sürücüsünü yükletmeden bu işlemi ilgili ethernet kartının sürücüsünün kurulum dosyasını çalıştırıp manuel olarak kurunca sorun hallolacak ve bir daha da kopmalar yaşamadan internet keyfinize devam edeceksiniz.

• bide modifiylei windows 7 falan kurduysanız kompalar yaşatabilir orjinal windows 7de kesinlikle böyle bi sorun çıkması imkansız
  • arkadaşlar ben çözemedim gitti orjinal windows 7 home premium var 64 bit. Kurunca internetim kan ağlıyor hatta başlarda hat ile ilgili sorunlar var zannettim telekomla defalarca kafa kafaya geldik olayın boyutu neredeyse hukuksal alana taşacaktı bugün yine orjinal windows xp 32 bit'imi kurduğum gibi sorun kayboldu kesinlikle kopma yapmıyor. çok acayip kartal.24!ün bahsettiği çözümü zaten denedim imkanı yok düzelmiyor ...
  • arkadaşlar vistadan win 7 ulti ye geçtim,o günden bu yana net kesintisi cok canımı sıktı,driver güncellemesi win 7 güncellemeleri değil çözüm,modemi değiştirdim ve sorun çözüldü sizde deneyin derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.