Şimdi Ara

internetten numaralı lens alırken ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 15 yıldır gözlük kullanıyorum ve yakın zaman önce lens kullanmaya karar verip biraz araştırma yaptım. kızımın da gözlüğümü kırması üzerine süreçte biraz hızlanmaya karar verdim forumda bir kaç başlığa baktım. denildiği gibi gözlükçülerdeki fiyat internettekine göre abartı derecede yüksek. ben de internetten satın almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir kaç soru var.
    aylık lens almayı düşünüyorum, astigmat + miyop sorunu var gözlerimde, ama internette lens ayarlarını seçerken anlamadığım bir kaç nokta var. örneğin;

http://www.lensmarket.com/bausch-lomb/purevision-2-hd-toric

burada BC diye bir seçenek var. teknik bilgilerde temel eğri olarak geçiyor ve sadece tek seçenek var. başka bir lenste ise;

http://www.lensmarket.com/ciba-vision/air-optix-toric

aynı BC değeri değişik. bunlar arasındaki fark önemli mi, yoksa herhangi bir sıkıntı oluşturmaz mı?
    aynı şekilde dia (çap) seçeneği de var (her ne kadar sabit olsa da). bu değer de herkes için aynı mıdır yoksa değişiklik gösterebilir mi?

bir diğer soru:
    benim reçetede cyl (astigmat) değeri -1,00 ama yukarıdaki adreslerde seçeneklerde -1,00 yok. -0,75 ya da -1,25 var. gözlükçüye sorduğumda bana bu -1,00 değerinin lenste -0,75 olacağını söylemişti. doğru mu söylemiş?
    benzer bir durum aks değerinde de var. benim reçetede aks değerleri sağ göz 0,00, sol göz ise 175,00. ama sitede bu değerler yok. ben 0,00 için 180'i, 175,00 için de 170'i mi seçeceğim?

bir de;
    gözlükçüler bana her ne kadar lensler aylık olsa da, haftada bir ya da 10 güne bir çıkarıp bir gece çözeltide bekletmem gerektiğin söylediler. bu kadar gerekli mi? çünkü pek çok kullanıcı "takıyorum, 1 ay boyunca hiç çıkarmıyorum" şeklide söylüyor.

umarım derdimi anlatabilmişimdir. şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurseh -- 23 Nisan 2014; 22:28:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.