Şimdi Ara

İnterrail ''Ana Konu''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu mevzuyu size kabaca anlatmaya çalışcağım.
    İnterrail öz olarak hızlı trenler ile avrupanın 30 ulkesini dolaşabilceğiniz bir eylemdir
    Biletler Global bilet ve Tek ulke olarak ayrı ayrı alınabilir. Globali ele alırsak 22 gunde 10 gun boyunca kullanabileceğimimz bilet 250 22 gunde sınırsız olan 300 euro civarıdır. İnterrail biletinin bu dusuk ucretleri 26 yaş altı içindir. kesin bilgi için interrail.net e bakılabilir
    oncelikle herhangi bir (schengene dahil) avrupa ulkesinden vize alınır. pasaport + 6 aylık vize yaklaşık 250 tldir
    . kalınacak yerler hostel adı verilen gençlik otelleridir bunlar gunluğu 10 euro ile maximum 25 eurodur
    global intenret biletiyle avrupanın heryerine ucretsiz gidebilirsiniz sadece bazı yerlerde cuzi olarak ek ucret alınır 3- 5 euro gibi.
    İnterrailden yeni donen birisi olarak şunu soyleyebilirimki her gun bir şehri rahatça gezebilirsiniz bu da neredeyse 20 gunda 20 şehir yahut 10-15 ulkeye denk gelir
    rotanızı adım adım çizersiniz ve yer bir ulkeye 1-2-3 saatte varırsınız.gunluk ortalama masrafınız:
    15 euro otel
    15 euro iki oğun yemek
    3-5 euro metro- tuvalet ucretleridir.gerisi sizin keyfinizdir kahve bira- muzeler vs,

ozellikle yaz aylarında çok keyifli bir tatil geçirebilirsiniz yunanistandan portekize polonyadan norveçe kadar gidebilirsiniz(isviçre dahil- ingiltere ise dahil değildir) balkan ulklerinin de bir çoğu schengen vis-zesine 3- 5 gunluk giriş hakkı tanımaktadırlar. Olmeden once mutlak yapılması gereken bi etkinlik olarak dusunuyorum

ortalama masrafa gelince(20gun):
    250 tl pasaport parası
    120 tl vize parası
    20*15=300 euro=600 tl otel
    240euro tren bileti=500 tl
    gunluk asgari 25 euro*20 ihtiyaç=500 euro=1000tl
    donus uçak bileti=100tl
    toplam=2500 tl civarıdır
    bu daha az da olabilir daha fazlada gece trenlerini bazı bazı kullanırım diyosanız otel ucretindin kısarsınız fakat yataklı vagonlar ek ucretlidir bi karı yoktur koltukta uyuyabilirim diyenler için sorun yoktur

sorusu olanlara tecrubelerime dayanarak yardımcı olmaya çalışacağım
    benim izlediğim rota: trenle sirkeciden selanike
    selanikten uçakla praga(uçak 25 euro olduğu için cazip geldi)
    trenle berlin amsterdam koln bonn paris olarak tamamladım bu yerler hakkında da yardımcı olabilirim

• 6 Aylık pasaport demişsiniz yanlız 6 aylık pasportu bırakın AB üyeleri Afganistan bile vize vermiyor.
  • gezi tarihi bitişi itibariyle en az üç ay geçerli pasaport aranır. bilmeden konuşmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neczer

gezi tarihi bitişi itibariyle en az üç ay geçerli pasaport aranır. bilmeden konuşmayalım.

Çoğu Schengen ülkesi 1 senelik istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

Orijinalden alıntı: neczer

gezi tarihi bitişi itibariyle en az üç ay geçerli pasaport aranır. bilmeden konuşmayalım.

Çoğu Schengen ülkesi 1 senelik istiyor.

+1
  • 1 senelik pasaport talep eden ulkelerin hangisi olduğunu bana yazar mısınız ? resmi sitelerinden bi bakın buraya yazın.varsayımlarla konuşmayın. şu forum donanımın konu dışı bolumundeki cıvıklığını hiç hazzetmiyorum

ayrıca neyi banlıyosun arkadaşım ? afganistandan geldiğin için mi boyle konuşuyosun yoksa ağrı dağının eteklerinden misin ? o zaman hak veririm sana. çunku normal bir beyin yapısına sahip olduğunu dusunmuyorum. hoşuna gidiyosa geç aynanın karşısına al eline levha bak dur zevkini gider. biz burda paylaşım yapıyoruz varsa seninde paylaşımın çık konuş yoksa banını da al da git tartışma yapacaksan edebinle yap

italya 3 ay ( idata resmi site)
    almanya 6 ay (resmi site)
    yunanisan 3 ay (resmi site)

laf kalabalığı yapacağınıza rica etsemde elinizdeki delilleri sunsanız o zaman laf olmasın da paylaşım olsun , bilgilendirme olsun mantığında olduğunuzu anlayım.

ikinci mevzu mumkunse konuya -20 dahil olmasın

biliyordum boyle yorumlar geleceğini hemde ilk mesajdan itibaren. o yuzden konuyu açarken bile dusundum bazı cici arkadaşlarımız hoş olmayan bir takım eylemlerde bulunur diye ama yinede şansımı deniyeyim dedim

ayrıca bu mesajın altında kalmayıp yine o akılcağınla saçma sapan cevaplar yazacaksın. ondan sonrada ben sana guzelce bi hitap yaparak kendimi forumdan attıracağım.
    aslında senin seviyenede inmem doğru olmaz.

Yonetici diye adlandırılan şahıs konuyu kilitlesin silsin mumkunse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neczer -- 22 Kasım 2009; 7:02:16 >

• İlk olarak üslübunuzu düzeltin, 20 yaşımdan önce ve sonrada defalarca yurt dışına seyahata çıktım. Ben şu an İspanya'dayım ve İspanya benden vize bitiş tarihinden itibaren geçerli 1 yıllık pasaport istedi, boş yere yalan yalnış konuşup insanları zan altında bırakmayın. Kendi yaşadıklarımın doğruluğu veya kesinliğini siz tayin edecek değilsiniz ya? Alacağınız vize süresine bağlı istenilen pasaport süreside değişebiliyor. Umarım bilgilendirici olmuştur. Konunun silinmesi veya kilitlenmesi söz konusu olacağını sanmıyorum, basit bir olaydan lütfen münakaşa çıkarmayınız, forumda Interrail hakkında bilgilenmek isteyen birçok kişinin olduğunu düşünüyorum, iyi günler.
  • konu neden ölmüş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.