Şimdi Ara

Interstellar (2014) | Yıldızlararası (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.730
Cevap
48
Favori
186.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Imdb ye 9 puandan girer.

Şuan açsalar puanlamayı 9'dan girer
  • Türkçe altyazılı fragman

https://www.youtube.com/watch?v=mlVxzc-OsLk
  • Nolan'ın bütün filmlerini izledim ve hepsi hüsran ile sonuçlandı.Filmleri asla kötü değil ama imdb'de millet 9.0 puan verince insan gelmiş geçmiş en iyi filmlerden birini bekliyor haliyle.Aşırı fazla şişirilmiş bir yönetmen.Ancak bu filmden beklentim yüksek niyeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 19 Mayıs 2014; 1:02:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

quote:

Imdb ye 9 puandan girer.

Şuan açsalar puanlamayı 9'dan girer

Aynen , su fragmandan sonra 9 dan girer. Godzilla bile 9.1 den girdiğine gore

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe fragman için teşekkürler.
    Film güzel olucaktır sonuçta Nolan yönetiyor.Hayal kırıklığına uğramazsınız ama siz yine de dünyanın en iyi filmi diye beklemeyin bunu. @okan_erd
  • quote:

Trailer 1080p DTS-HD MA 5.1

https://mega.co.nz/#!FRJgjDSJ!MPOZ-99uzBtPW-PWWm2yUe3CBT4QhfOq_2MQ6ynBeYQ

eğiliyorum önünde.. nerden buluyorsun bunları?
  • quote:

Trailer 1080p DTS-HD MA 5.1

https://mega.co.nz/#!FRJgjDSJ!MPOZ-99uzBtPW-PWWm2yUe3CBT4QhfOq_2MQ6ynBeYQ

bu iyi oldu teşekkürler.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    http://www.hd-trailers.net/

Buradan buluyorum ama bunu Nolan-Fans forumlarında gördüm.
    DCP'den alınmış yani orjinal sinema dosyasından alınıp çevrilmiş.
  • Intruder kullanıcısına yanıt
    2 siteyede bakıyorum yok bulamamıştım

bu arada sinema dosyasındna nasıl alıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Mayıs 2014; 19:49:04 >
    Sinema dosyasında artık Dijital olduğu için.
    MXF formatında geliyor.
    Görüntüde JPEG2000 formatı kullanılıyor. Çok az sıkıştırılmış saniyede 250.000kbps'ye çıkıyor.
    Sesler genelde LPCM formatında oluyormuş bazen DTS-HD MA bazen Dolby bazen hepsi oluyor.
    Şifrelenmiş oluyor tabi erkenden çözülmesin diye çözdükten sonra alıp H264/AVC formatlara çeviriyorlar
    Zor birşey değil sadece iş 4K yada 2K çözünürlüğü düşürmeye kalıyor.

Ha şimdi dersin ki filmleri de çevirsinler onlarda belli süreler var. O sürelerde açık kalabiliyor.
    Ama fragmanda sınırsız bir kere açıldı mı tamam.

Tabi bunlar tamamen okuduklarımdan yola çıktım okuduğum yerlerde yazanlar ne kadar doğruysa yazdıklarım o kadar doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 19 Mayıs 2014; 20:45:46 >
  • quote:

Imdb ye 9 puandan girer.

Godzilla bile 9.3'den giriyorsa bu film 9.7'den girer.

Cevap için sağol bende araştırmıştım bunu bugün sen söyleyince, acayip geldi gerçektende.. her bir frame jpeg2000 miş loseless(kayıpsız) compression(sıkıştırma) yapılıyor büyük ihtimal ayni dts hd master da olduğu gibi o da kayıpsız sıkıştırılmış format, uncompress yani decode edince ortaya ham(raw) hali LPCM çıkıyor. ama dediğin digital ortamda direkt ham hali LPCM bulnumakta, o diskler 320 gb ı buluyormuş diye okudum, şaşırmamak lazım

şimdi kafamı kurcalayn şey ise görüntü film şeridi oluyor herhalde sinemalarda, projektörle yansıtılıyor.. blurayde ise bu AVC ile kayıpsız encode ediliyor bizde onu hw acceleration ile mesela nvidia purevision hd oluyor decode ediyoruz powerdvd ile (dxva) bunda sorun yok..

ama ses nasıl oluyor sinemada? blurayde dediğim gibi dts hd master 7.1 48khz/24 bit (man of steel) bu kayıpsız sıkıştırma bunu ses kartı ya da software(power dvd) decode ediyor ortaya çıkan LPCM yi speakerlara atıyor ve dinliyoruz.
    sinemeda ise ses nasıl bize geliyor ve hangi formatta?

sinemedaki verilen ses ile görüntünün, bluraydekinden farkı var mı kalite olarak?

yeterli cevap gelmezse esashttp://www.avsforum.com/ da da sorayım bu soruyu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Mayıs 2014; 21:13:16 >

Dijital Sinemalarda şerit yok onlar 35MM baskılarda oluyor.

Direkt Server cihazından çıkış D-SUB gibi bir çıkış olan SDI ile projeksiyona gönderilir yansıtılıyor.
    Bilgisayar monitor mantığı.
    Tabi bu çıkışlar son sistem şifreleme ile korunuyor buda herhangi bir aktarım yapılmamısını sağlıyor.

Cihazlarda Ethernet, RAID uyumlu HDD, USB girişleri vb. bileşenler var.

Farkı nedir?
    JPEG2000 ile gelen video 250.000 Kbps'ye çıkıyor.
    Evde izlediğimiz H264/AVC 50.000 Kbps'ye.

Çözünürlük farkı
    Evde 1920x1080 iken sinemada 4096x2160'a kadar çıkıyor.

Ses Farkı
    Seste'de aynı şekilde DTS-HD MA çıkışını 6912 Kbps verirken.
    Sinemada LPCM 27.000Kbps'ye çıkabiliyor.
    DTS-HD MA her ne kadar teorik olarak 25.000 Kbps'ye çıkabilsede ben görmedim.

Yeterlidir ama ev için.
    yararlı bilgiler çok sağol.

yani sinemada decode işlemi yok, herşey ham halinde ver gitsin mantığı.

bu arada mesela ben man of steel i reald3d de izledim, acaba bu izlediğim digital miydi yukarıda bahsettiğin yoksa film şeridi miydi? nasıl anlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Mayıs 2014; 22:38:12 >
  • Christopher Nolan

• Türkçe Altyazılı Fragman (Warner Bros Türkiye Youtube Sayfasından)

Gravity'yi her dalda ezebilecek bir film tabii kide bunun başında "Christopher Nolan" var.
  • Teknik anlamda olabilir.

Hikaye anlamında karşılaştırmalara girişmek doğru olmaz her film kendi içinde belli teması buna bağlı değerleri yansıtıyor.
    Bu filmde bambaşka bir tema olacak diye düşünüyorum.
    Beklentiyi düşürün derim şimdiden.

Çünkü ne olacağı belli olmaz.
  • Nolandan dolayı beklentim yüksek umarım beklediğimize değen;güzel bir film izleriz.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.