Şimdi Ara

İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM CİDDİYİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mütevelliheyetibaşkanı M kullanıcısına yanıt
    moralini sakın bozma kardeşim yaz tatili çalışman gerekmiyor hatta bu arada kafa dağıtman ygs çalışmandan daha önemli...3 yıl uyumuşsan 1yıl çalışsan bile birşey yapamazsın yok birşey anlamaya kalkmışsan ygs konuları 1 aya çok rahat bitiyor.

2. Aileye söyle kuzenine nezaketen söyle işte "çalışmam gerekiyor iyi bir yer istiyorum bu saatte dikkatimi dağıtma " sana zarardan çok faydaları dokunur illa birşey biliyorlardır ve 24 saat ders çalışmıcaksın 1 saatte onlara vakit ayırırsın.
  • misafir geldi diye intihar edeni de ilk defa görüyorum
  • Ygs'yi bitirdimcilere bakıp da moralini bozma. Adam her dersten 1 kaynak bitiriyor hatta defterden tekrar ediyor ygs bitti oluyor. Bitirenlerin çoğu böyle denemeye soksan 100 anca yaparlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence intihar edemezsin o ayrı konuda şuan geç kalmadin zaten ygs için yazın tadını çıkar gez eğlen dolaş 9 ay bunlar olmayacak şuan kasıyorum diyenler de eylülde tekrardan basa alacaklar git denize gir

• Intihar sebebine bak sen
  • Ygs'yi bitirip ne yapıcan, yazın Ygs'yi doğduğundan beri ders çalışanlar bitiriyor. Ben Ağustos'ta başlamıştım, çalışmaya başla her türlü yetişir.
  • kim bitirmiş ygs yi?
  • Şimdi başlasan yeter de artar bile. YGS yi gözüdne büyütme. günde 10 saat çalışan adam 17000 yapar sen 2 saat çalışarak 5000 yaparsın. O yüzden sıkma canını. LYS kas hatta şimdi YGS çalışmana bile gerek yok. İyi bir YGS seni aşağıda tutmaya yardımcı olur ama iyi bir LYS seni 15000 den 1000 e bile çekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxlunch

quote:

Orijinalden alıntı: Mütevelliheyetibaşkanı

Denedim hocamda aileden de destek yokki başlarsın bi ara diyorlar sonra çalışırsın diyorlar şimdi misafirlere bak falan 7 günlüğüne denize götürüyoruz gitmemeye çalışıyorum sonra baba tarafından misafirler gelecekmiş ağustosta bitti

7 günlüğüne denize gidecek biri nasıl hayattan mutsuz olabilir? Deniz la deniz! Keşke biz de denize gitsek.
    Deniz dışında ilgimi çeken bir şey olmadı.

Taam da bu

• Ya zaten çalışamayacaksın bari tadını çıkar düzgün bi tatil yap dinlenmiş olarak başlarsın sen hem çalışmıyosun hem de psikolojik anlamda kendini kötü etkiliyosun okula başladığında da paniklersin kesin çalışmadım diye kuyunu kazıyosun resmen

• Ben ekimde baslamistim

• Ağlamak nedir bilir misin? Hayır, öyle değil onun anlamı. Yanlış ağlıyor zaten bence herkes... Evet, kendimdeyim. Sadece doğru olanı anlatıyorum.

Ağlamak ne demek bilir misin:

Çocuğum daha... Ailemi tanımam 5-6 yaşlarına dayanıyor. (Daha öncesini hatırlamam zormuş. Öyle diyor bilimle ilgilenen adamlar.) Anlaşamazdım... Annem babam ne duyar ne konuşur... Ben ise çok konuşur hiç anlatamazdım. Bilmiyorum, belki de anlamamazlıktan gelirlerdi. Durumumuz o zamanalar iyi zannederdim. Babama sorduğumda 200 lira maaşım vard derdi. Ben de ''Biz çok zenginiz.'' derdim. Anlamazdım, bayramda babam cebime 1 lira koyunca o 200 liranın ne kadar çok olduğunu düşünürdüm. Dedim ya çocuğum, ben o 1 lirayla gider cipsi, çikolata alırdım. Bana bunlar yeterdi. Ama işte o 200 liranın ne kadar az olduğunu 8-10 yıl sonra öğrenecektim. Maddi açıdan sorunumuz yoktu. Cidden yoktu sanırsam. Annem ile babam evlendiğinde amcam babama ev verecekti. Verdi de sonra da ben doğmuşum, o zamanlar sevimli, mini minnacık bir bebek hayal edin. İşte o benim. Bir süre sonra (işte o sevimli dönemimde) amcam ailemizi evden çıkardı. Amcam ulan amcam çıkardı. İnsan hiç kardeşine bunu yapar mı! Yaparmış be kardeşim hem de öyle bir yaparmış ki annem daha hiç tanımadığı bir şehirde babam ve kucağında o sevimli çocuklar sokakta kaldı. Hayat çok güzel tabii benim için. Hiçbir şey anlamamak, hiçbir şey hissetmemek... (ya da hissediyordum, bilemiyorum-hayatımın o günleri hafızamda çok karanlık) Dedem sonradan (babamın babası) kiralık bir ev buldu da bizi yerleştirdi. Kirasını da kendisi ödüyordu. Vay be ne iyi adammış! Annemi 14 saat mesafelik(şehirlerarası otobüs mesafesi, molalar falan da var ya, onları da ekleyince bu saat çıkıyor) yerden zorl gelin alıp babama eş yapan bir adamdan bahsediyoruz. Yaa ne kadar iyi bir adam! Eee tabii zorla gelin yapılan bir kişiden kocasını sevmesini bekleyemezsin. Hergün kavga oluyordu evde. Ben hep ağlardım, çocuğum ulan ben! Çocuk! Daha 5-6 yaşlarında annemin babamın kavgalarını görüyordum. Komşudan yardım bile istedim. Ama o gün hiçbir şey demeden çekip gitti. (Sonra da komşularla aran niye yok derler. Senin aran iyi olur muydu bu olaydan sonra?) Hayat işte böyle akıp gider. Babam ise zaten işe sabah 7'de giderdi, sonra işten kahveye geçer. Kahveden eve gelince annemle tartışırlardı. (Hiçbir zaman dayak olmadı, bunu da belirtmek lazım.) Ben babamı sadece kavga ederken gördm sanırsam. Bilmiyorum, çocukluk işte o zamandan bu zamana kalan anılar buzlu camın arkasından izliyormuş izlenimi bıraktığı için pek net değil.

Bugünler Allah'tan iyi, kardeşim var. (Benden 9 yaş küçük.) Boşanmalarını falan eskiden beri ben engellemiştim. Kaçıncı kez 2 çocuğu hayatta yapayalnız bırakmaya ve bir aileyi dağıtmaya teşebbüs ettiler de hep ben engel oldum. Şimdilerde çekirdek ailem çok iyi; ama diğer aile mensuplarını maalesef ben aile mensubu olmaktan çıkardım. Amcamlarım, babaannem falan iyi davranıyorlar; ama çok saçma geliyor. Ben kendim büyüyünce kendime bakma olanığım olduğu zaman niye sahip çıkıyorsunuz ki? İstemiyorum hiçbiriniz! Annem bana bir anısını anlattı, ben de size anlatayım da yazımızın sonuna gelelim artık: Annem daha 20 yaşlarında falanmış, ben de 1-1,5 yaşlarında... Annem şehri hiç tanımıyor. Ben birgün acayip hastalanmışım. Annem beni almış kucağına, giydirmiş kalın kalın, koyulmuş yollara. Eee tabii hava da çok soğukmuş, yerde baya miktarda bir kar var. Annem bilmediği bir şehirde bilmediği bir hastanenin bilmediği bir adresini arıyor. Sora sora Bağdat bulunur demeyin. Annem'in Bağdat'ı soracak konuşması yok, yolu dinleyecek işitme duyusu yok. (Anlamadınız mı hala işitme ve konuşma engelli dedik ya zaten yukarıda.) Gerisini anlatmak istemiyorum. Sadece durumumuzdaki resimler gözünüze gelsin diye kısa kısa anlattım. Anlatmak isteyip anlatamadığım, konuşmak isteyip konuşamadığım, hatırlamak isteyip hatırlayamadığım anılarım var. Onları paylaşamadığım için özür dilerim. (Çok kibarım değil mi?)

Neyse oradan çıkalım mı ne dersiniz?

Eee tabii insanların bir eli yağda bir eli balda olunca kendince sorunlar çıkarmaya çalışır kendine. Sen zaten yaşamıyorsun ki intihar edesin. İntihar etmek istiyorsan haber ver de yaşamayan birinin intiharı nasıl olur diye senin o anını kameraya alıp haber kanallarına vereyim. Herkes de ekran başından ''Yazık yaa...'' diyeceğine ''Allah akıl-fikir versin.'' desin.

Not: Neden bunu anlattın diyenlere: Ben doğru düzgün anlatmadım aslında bir şey. Soran olursa diye cevaplayayım: Şimdilerde Allah'a şükürler olsun ki her şey iyi çekirdek aile için. Diğer aile bireylerim de (dede, amca falan filan işte... Hatta şöyle diyeyim: Dedem Hakk'ın rahmetine kavuşunca cenazesine de gitmedim. Ne kadar iyi bir torunum, öyle değil mi!) umrumda değil. Tek umrumda olan memleketimin insanları... Onların acıları benim acımdır. Bundan sonra kendim için değil memleketim için yaşayacağım.

İkinci Not: Anne, baba ve kardeşim sizleri seviyorum. (Donanımhaber'de takılmıyorsun; ama hissediyorsunuz, biliyorum.)

Üçüncü Not: 19 yaşında bir gencin aklı ne kadar başında olabilir. Olur da okuyan bazı kardeşlerimizin acılarını hatırlattımsa çok çok özür dilerim. Kalbimdesiniz.

Dördüncü Not: Merak etmeyin len, burda bitti yazı. Kendinize iyi bakın diyecektim.

• Tam senin olayın gibi değilde benimde buna benzer yaşadığım bir olay var.Geçen yaz ygs ye hazırlanıyordum evde.Ramazanın sonlarına doğru geldik.Ben seviniyordum daha rahat çalışırım diye.Evin duvarlarına bilmem ne bişey döşeyeceklermiş.Tüm binaya dış cepheye.Karton gibi birşey evi sıcak tutuyormuş.Her sabah 8 de kalkıyordum mecbur.Çünkü adamlar evin dışarıdan duvarlarını deliyordu resmen.Evdeki her odada ses vardı.Bizim kata kadar geldiler.Sonra daha evde durulmuyordu.Ona rağmen çalıştım.Test çözdüm.Azim işi bunlar.Azimli olursan sende çalışabilirsin.Hiç bir şey engel değildir.

Ki ben çok tembel biriydim.Son sene yazın aklım başıma geldi.Çalışmaya alışkın biri değildim yani.
    Her şey sende bitiyor.Azimliysen çalışırsın.
    Azimle sıçan duvarı delermiş...
  • Eylül de başlarsan hepsinde fark bile atarsın. Ağzının tadıyla tatilini yap.
    Hayat o kadar basit değil neler göreceksin daha bu en basiti kardeşim.
    Kitap okumanı öneririm günde 100 sayfa hiçbişey kaybetmezsin rahat ol.
    Kendini öldürmezsen bile şu stresin başarısız olman için yeter de artar bile.

• ben de akraba sevmem nerde beleş oraya yerleşim yaşıyor hepsi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bende tmciyim son sınıfa geçtim daha başlamadım belki için rahat eder

• Bende 12 ye geçtim haziranda çok iyi çalıştım bütün temmuz ayında kitap açmadım antalyada dedemlerde denizdeyim hedef ilk 5k hiç pişman değilim olan oldu önümüze bakmak lazım
  • Benimde sizinkine benzer nice sorunum var fakat burada dile getirmek istemiyorum isterseniz özelden sizinkinden uzun olmasın yazabilirim

• benime şubatta ablamın düğünü olmuşu durmadan gelip giden oldu ama bunları takmamamn lazım tam olarak odaklanmalısın başka türlü olmaz.Taviz vermemen lazım.
  • Gerçekten intihar edecek olsan buraya yazıp şov yapmazdın. Söylenmeyi bırak otur adam gibi ders çalış
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.