Şimdi Ara

Inverter hakkında soru?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
15.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Akünün gücü yetersiz kalıyor 12x60 720W yapıyor,inverter ise 1500 W,inverterin girişi kaç volt ona göre bi akü seç.Yada 12V giriş galiba ozaman 125Ah lık akü kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrolojix -- 8 Haziran 2008; 14:03:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: djan

Deneme yaptım yukarda yazdım matkap ve dekupaj testeresiyle çalışıyor ama tam gücüne doğru korumaya alıyor.

Buzdolabı kompresörü 1/2 hp

buzdolabı kompresörü ilk kalkışta 1500 wattan fazla güç çeker. Buzdolabı kompresörü motoru yardımcı sargı ve ana sargıdan oluşur. Yardımcı sargı ilk kalkış sırasında 1-2 sn süre ile motorun devrini %60 (moment için) getirir ve devreden çıkar.
  • bence aküden kaynaklanan bir problem değil. Araba aküsü ve invertör kullanarak bir çok şeyi aynı anda çalıştırdım. Burada problem invertörün kompresörün çalışma anındaki güç gereksinimi karşılayamayarak kendini korumaya alması gibi gözüküyor. Zaten arkadaş ta önce 300w sonra 600w ışığı yanıyor diyor. Demekki bir sınırı geçince sistem devre dışı kalıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Deneme yaptım yukarda yazdım matkap ve dekupaj testeresiyle çalışıyor ama tam gücüne doğru korumaya alıyor.

buzdolabı kompresörü ilk kalkışta 1500 wattan fazla güç çeker. Buzdolabı kompresörü motoru yardımcı sargı ve ana sargıdan oluşur. Yardımcı sargı ilk kalkış sırasında 1-2 sn süre ile motorun devrini %60 (moment için) getirir ve devreden çıkar.

Nasıl yani yarım beygirlik kompresör 1500wattan fazla güçmü çekiyor? Peki o zaman 1/2 kompresör için kaç watlık inverter kullanmam lazım.Benim düşüncem güç kaynağının amperi düşük olması çünkü dediğim gibi inverter göstergesi 300wattan 1500w kadar ışık var, kompresörü çalıştırdığımda 300w oluyor 600w geliyor ve over load moduna geçiyor.

• Eğer sorun kalkış anıysa kompresöre akım sınırlayıcı devre bağlayabilirimiyz.

Mesela yumuşak yolverme cihazı gibi.

http://www.teknikaotomasyon.com/sirius_3RW30.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djan -- 9 Haziran 2008; 0:46:17 >
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl yani yarım beygirlik kompresör 1500wattan fazla güçmü çekiyor? Peki o zaman 1/2 kompresör için kaç watlık inverter kullanmam lazım.Benim düşüncem güç kaynağının amperi düşük olması çünkü dediğim gibi inverter göstergesi 300wattan 1500w kadar ışık var, kompresörü çalıştırdığımda 300w oluyor 600w geliyor ve over load moduna geçiyor.

Buzdolabının motoru kalkışta çok yüksek momentli olması gerekmekte sana İklimlendirme ve soğutma elektriği kitabımdan bir alıntı

"Küçük takatli, tam kapalı tip pistonlu kompresörlerin motorlarında, yüksek kalkış momenti sağlamak üzere kalkış sırasında devreye girip bir röle yardımıyla kısa süre sonra devreden çıkartılan, spir sayısı daha fazla ve dolayısıyla meydana getirdiği magnetik çekim gücü daha kuvvetli olan bir kalkış sargı devresi bulunmaktadır. Motorun normal çalışma sargısına göre daha fazla spir sayısına sahip olup ilk kalkma sırasında gerekli güç ve torku sağlamaktadır. Motor normal devrinin %75 ine ulaştığında devreden çıkar."

Hatta evdeki buzdolabının ilk çalışma şeklini incele bir röle sesi duyarsın hatta 1-2 sn süre içersinde akkor flamanlı lambalarda anlık ışık şiddetinde değişme olur.

• quote:

Eğer sorun kalkış anıysa kompresöre akım sınırlayıcı devre bağlayabilirimiyz.

O cihazı bağlarsa soğutma verimi düşer.
  • quote:

quote:

Eğer sorun kalkış anıysa kompresöre akım sınırlayıcı devre bağlayabilirimiyz.

O cihazı bağlarsa soğutma verimi düşer.

Şöyle birşey yazıyor; ''Motorun yol alma işlemi tamamlandıktan sonra, motor şebeke gerilimi ile çalışmaya başlar''

• Buzdolabı motorları öyle hassaski hatta yeni bir buzdolabı aldığınızda servis çalıştırmadan önce evin elekriğini ölçer. Nedeni ise motor düşük voltaj ve yüksek voltajdan çok kolay etkilenir.

Yani arkadaşın önerdiği parçanın " başlangıçta motora düşük gerilim uygular ve sonrasında bu gerilimi sürekli biçimde arttırır" başlangıçta düşük gerilim vermesi kompresörün arızalanmasına veya koruma termiğinin atmasına sebep olur.

"Deneme yaptım yukarda yazdım matkap ve dekupaj testeresiyle çalışıyor ama tam gücüne doğru korumaya alıyor."

Yukardaki durumdan anlaşılıyor ki öncelikle şunları kesinleştirmeliyiz
    akü sağlam mı yani araçta kullanılan faal bir akümü yoksa deney amaçlı bir akümü ?

matkap veya dekupaj testeresini çalıştırırken tam güce doğru akü voltajı kaça düştü ?

Akü kaç yıldır kullanılıyor. Yukarda resimde ki akü den yola çıkarak 90 Ah lik akü anlık 680 Amper verirse 60 Ah lik bir akü en az 300 A vermesi gerekir ama akü yaşlı ise bu değer düşer.

İnverter i aküye bağladığın kablonun "tel kalınlığı" en az serçe parmak kalınlığında olmalıdır

Şuna şaşıyorum ki 2200 VA (1900watt)lık Apc marka ups de resimdeki akü yetiyor

Inverter hakkında soru??

• @krm-iks Yazıları tam okumamışsın galiba.Akü yerine 12v 60a güç kaynağı kullanıyorum ve yumuşak yolvermeyi ben önerdim..Bendeki kompresör danfos marka, içinde nasıl bir motor var?
    Şimdi düşük gerilim kompresörü bozar deyince google da yumuşak yolvericileri araştırdım,bir genel bilgi buldum.Kullanım alanlarında kompresör ve soğuk kompresörlerde var içinde bir bak istiyorsan.

http://www.makea.de/genelbilgi.html

Asenkron motorlar faz sayısına göre iki çeşittir:

I. Bir Fazlı Asenkron Motorlar: Küçük güçlüdür. Çamaşır makinesi, pompa,

buzdolabı gibi cihazlarda kullanılırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djan -- 9 Haziran 2008; 3:01:28 >

• gecenin yarısı olmuş ve bir yardımımız dokunsun diye araştırıyoruz ve mesajlar karışıyor teşekkür edeceğine pişkin pişkin pm mesaj atıyosun bilgimi sınamaya kalkıyorsun burda kimse birbiriyle bilgi yarışında değil.
     Inverter hakkında soru??

Sana soğutmada kullanılan kompresör tiplerinin bir kısmı, bundan sonrasına karışmıyorum ne bağlarsan bağla

Inverter hakkında soru??

Inverter hakkında soru??

https://store.donanimhaber.com/2c/31/0c/2c310c30370c007660aef84d36bcc19e.jpg (büyük hali)

Inverter hakkında soru??

Inverter hakkında soru??

Inverter hakkında soru??

Inverter hakkında soru??

Buda Nofrost buzdolabı elektrik şemasının basit hali

Inverter hakkında soru??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 9 Haziran 2008; 4:17:19 >

• @krm-iks DOSTUM SAÇMALAMA NE ALAKASI VAR BEN BİLİGİNİ SINAMIYORUM.EĞER EKOVATLAR HAKKINDA BİLGİN VARSA MUHAKKAK İÇ YAPISININ RESİMLERİDE VARDIR ELİNDE SANDIM SADECE, EMİN OL DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİ DÜŞÜNMEDİM! ELLERİNE SAĞLIK YARDIMCI OLDUĞUN İÇİN SAĞOL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djan -- 9 Haziran 2008; 13:12:42 >
  • arkadaşlar ben işim gereği o inverterden bir kaç yerde kullandım. çin malları arasında en iyi olan inverter cotektir. birde bu modelinde gösterge ekranı var. akünün doluluk oranını ve çektiğin yükü görebiliyorsun.
    senin sorununa gelince;

inverter iki durumda kendini korumaya alır ve kapatır.
    bunlardan birincisi gücü yetmediği zamandır. 375W lık motor demerajını da hesaplarsan kalkışta 1875W çeker. buna birde inverter verimini eklersen bu yük sana 2062W olur. yani senin çalıştıracağın alet ilk kalkışta 3-5 saniye gibi bir süre bu kadar çeker daha sonra normale döner. eğer inverterin bu gücü sağlayacak kapasitede değilse kapanır.

ikinci durum ise akü grubunun yetersiz kalmasıdır. eğer inventer aküden istediği gücü alamazsa yine kendini korumaya geçer ve kapanır. senin sıkıntın çok büyük bir ihtimal ile aküden kaynaklanıyor. akü12V 60Ah demişsin. aküler %100 deşarj olmazlar. max. %70 deşarj üzerinden hesap etmen gerekiyor. buda senin akünün verebileceği gücün 12V x 42Ah = 504W gücünde olduğunu gösterir ki çalışmaması bence normal.

inverter her iki durumda da over load yani aşırı yük hatası verir ve kırmızı ışığı yanar kendini kapatır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.