Şimdi Ara

Inverter hakkında soru??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
15.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cotek marka 1500w inverter aldım bunu akü yardımıyla bir hava kompresörü çalıştırıcam.Kompresör 375w aküde 12V 60ah ama çalıştıramıyorum acaba akünün amper değerinin önemi varmı inverterlerde??

• Bu akünün içdirenciyle alakalı bir problem. Akü eskidikçe bu değer yükselir ve dışarıya enerji transferi zorlaşır. "Amper"i dediğin ise amper*saat'tir, yani enerji kapasitesiyle orantılı bir değer. O değere bakarak gücüyle ilgili bir tahminde bulunamazsın.
  • Şuan akü ile denemiyorum 12v 60a güç kaynağıyla deniyorum akü alıcam fakat bu kompresörü çalıştırmam için kaç ah'lik akü almam gerekiyor aslında amperin bir etkisi varmı çalışmadığından yoksa 1500w inverter az mı geliyor 375w için, çünkü debiraj yüzünden yetmeyebilir diyorlar
  • O zaman farklı. Kabaca güç kaynağı 12*60=720 W güç sağlıyor denilebilir. Inverter dediğin ise çok dandik değilse %90-95 gibi yüksek verimlilikte çalışacaktır. Yani problemsiz çalışması gerek gibi görünüyor. Ama 375 W denilen normal çalışırkenki gücü. Bunun bir de ilk çalışma anında çekeceği güç var. Bu çok yüksek bir değer olabilir. Sahip olduğu mekaniğe bağlı olarak kalkınma zamanında belli bir eşik gücü geçemezse hiç hareket edememe ve yanma olasılığı da var. Bence inverter'in 1500 W olması yeterli. Buna göre güç kaynağının akımını yükseltmen gerekli. Ama tam bilemem bu konuda pek bir bilgim ve tecrübem yok, sadece benim yorumum böyle işte.
  • Sağolasın yinede, galiba iş güç kaynağında bitiyor yani amperde şuan birkaç deneme yaptım matkap ve saç kurutma makinasında, göstergelerde özellikle matkapta 300w gösteriyor biraz üstüne 600w doğru çıkıyor ve kapatıyor kendini.Normalde adamlar bu 1500w inverterle mikrodalga vantilatör tv pc gibi aletleri çalıştırıyor sanırım amperi yüksek güç kaynağında denemem gerekiyor..
  • Buarada inverter tam sinüs
  • inverter i aküye bağladığın kablonun kesiti nedir, 375 watt güç ortalama olarak 12 volt tarafından 40 amper çeker
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kablo kesitinin ne olduğunu bilmiyorum ama kalın akü kablosu
  • ilk kalkış anında çekilen yüksek akımdan dolayı inverter kendisini korumaya alıp kapanıyor olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dhan000

ilk kalkış anında çekilen yüksek akımdan dolayı inverter kendisini korumaya alıp kapanıyor olabilir...

375 watt motorun ilk kalkışı 1500 watt geçmez
  • ebette geçmez ama kompresorun sıkıtırma esnasında kalkışın güç olacagı ve bu yüzden daha fazla akım güç çekebilecegi düşünülmelidir...bir ikinci durum inverter 1500 watt denmiş ama muhtemelen bu üzerinde yazan degerdir yani inverterin bu gicü verebilecegi kesin degil.
  • quote:

ilk kalkış anında çekilen yüksek akımdan dolayı inverter kendisini korumaya alıp kapanıyor olabilir...

İlk kalkış anında;inverterdeki göstergelerde kaç wat çektiğini gösteren ışıklar var 300w oluyor 600w oluyor biranda kapanıyor.Ben 60ah lik güç kaynağı yetmediğini düşünüyorum?
  • quote:

ebette geçmez ama kompresorun sıkıtırma esnasında kalkışın güç olacagı ve bu yüzden daha fazla akım güç çekebilecegi düşünülmelidir...bir ikinci durum inverter 1500 watt denmiş ama muhtemelen bu üzerinde yazan degerdir yani inverterin bu gicü verebilecegi kesin degil.

Ama şöyle birşeyde var 9 saniye 2000w demerajı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: djan

quote:

ebette geçmez ama kompresorun sıkıtırma esnasında kalkışın güç olacagı ve bu yüzden daha fazla akım güç çekebilecegi düşünülmelidir...bir ikinci durum inverter 1500 watt denmiş ama muhtemelen bu üzerinde yazan degerdir yani inverterin bu gicü verebilecegi kesin degil.

Ama şöyle birşeyde var 9 saniye 2000w demerajı var.

Hocam sorun belli galiba kompresorun 9 saniye 2000 watt demerajı varsa bu senin invertorun kısa bi anlıkta olsa 160 ampere yakın akım çekicek demektirki tabi invertorun korumaya geçmeden kısa süreli 2000 watt vericek kadar kaliteli bişeyse.Yani 150-160 amperlik bi besleme kaynağı ile denemen gerekicek bence.

• ben 45 Ah aküde 1500 VA (950 watt ort.) ups ile 800 watt lık elektrik süpürgesini çalıştırdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

ben 45 Ah aküde 1500 VA (950 watt ort.) ups ile 800 watt lık elektrik süpürgesini çalıştırdım

O nasıl oluyor işler iyice karıştı...Şimdi akünün amperi önemlimi değilmi?
  • akü 12V DC

İNVERTERİN 220 AC GİRİŞLİ'DİR . YADA İNVERTERİN DC BARASINI DC 250-300V İLE BESLERSEN BİYERLERDE KULLANABİLİRSİN.

12V DC AKÜ İLE AC/AC İNVERTERİ ÇALIŞTIRMAN MÜMKÜN DEĞİL.
  • quote:

Orjinalden alıntı: djan

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

ben 45 Ah aküde 1500 VA (950 watt ort.) ups ile 800 watt lık elektrik süpürgesini çalıştırdım

O nasıl oluyor işler iyice karıştı...Şimdi akünün amperi önemlimi değilmi?

şimdi birde şöyle birşey var araç akülerinin üstünde 12V 90 Ah 680A yazar bu 680 A akünün anlık olarak verebilceği akım 1 sn felan

Inverter hakkında soru??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 8 Haziran 2008; 12:03:36 >

• Aynı güçte başka bir motorla dene bakalım çalıştırabilecekmi mesela matkap, hata matkabı zorla

Senin kompresör dediğin buzdolaplarında kullanılan tiptenmi yani yardımcı sargılı
  • Deneme yaptım yukarda yazdım matkap ve dekupaj testeresiyle çalışıyor ama tam gücüne doğru korumaya alıyor.

Buzdolabı kompresörü 1/2 hp
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.