merhaba arkadaşlar ben bir inverter yapıyorum sürücü entegresi olarak 16F84 ü kullanıyorum benim portb nin 0 ıcı biti ve portb nin 1 bitin çıkışını transistörleri sürmek için kullanacam bu nedenle portb0 biti artı alternansı sürecek portb1 biti eksi alternansı sürecek bu nedenle port 0 çıkış verirken portb1 kesimde ve portb0kesimdeyken port1 devrede olmalı yani çıkış vermeli bunu yapacak bir program yazmalıyım kendim denedim ama olmdaı bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
Arkadaşım denediğn devreyi buraya koyarsan daha iyi yardımcı olabilirim. Ama şimdilik sana anladığım kadarıyla cevap vereyim:
*Transistörleri aşırı hızlı sürmüş olabilirsin.Yani cotoff frekans limitini aşmış olabilirsin.
*Frekans hesabını yanlış yapmış olabilirsin.mesela devre sinyal frekansı 10khz olsun bu durumda t=1/f den t=100 microsaniye olur. Bu durumda bir transistörün sürülmesi için 5microsaniye gerekir. bunu pbp'da yazmak istersen pauseus komutu gerekir.Pauseus ise 4mhzdeki birimi 24 microsaniyedir yani yaklaşık 4 pauseus işini görür zira transistörlerin kesime geçme aktife geçme süreleride vardır.
************************* trısb=3 portb=0 don: portb=1 pauseus 4 portb=2 pauseus 4 goto don end *************************
umarım yardımcı olmuşumdur
quote:
Orjinalden alıntı: profahmet
ya arkadaş bana niye demedin daha yeni okudum ne gerekirse ben yazarım
Size başka bir konuda pm attım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme