Şimdi Ara

Iomega Prestige 1 TB Harici HDD Bip Sesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Başlıkta belirttiğim marka ve model harici HDD im var. HDD sıkıntısız çalışırken bir gün bip sesi vererek açılmamaya başladı. Başlarda bazen açılıyor bazen açılmıyordu. Ama artık hiç açılmıyor. Yaklaşık 10 gündür nette okuyup bulduklarımı uyguluyorum ama nafile. Bu site içerisinde bulabildiğim bütün konuları da okuyup uyguladım ama sonuç yok. Kabaca tarihçesi bu. Şimdi gelelim sorunun ilginçliğine. Bu HDD kendi bilgisayarım dışında tüm bilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor. Sadece benim bilgisayarımda çalışmıyor. İçerisinde de 350 gb kadar veri var. Şu anda iş yerimdeki bilgisayarıma yedekleme yapıyorum. Sonra formatlama dahil bütün önerilere açığım. İşletim sistemim XP. Bütün güncellemeleri yaptım. Anakart cd sini takarak bütün orjinal sürücüleri yükledim. XP yi yeniden kurdum. Ama nafile halen görmüyor HDD yi. USB girişleri mi bozuk dedim, üzerinde yer alan 6 USB girişini de denedim. Yok görmüyor. USB girişlerinin bozuk olmadığına eminim çünkü bu HDD dışında herşeyi ( fotoğraf makinası, flash bellek, yazıcı, mouse, klavye ... vb.) bu USB girişlerinden çalıştırabiliyorum. Ayrıca dediğim gibi benim PC dışında tüm bilgisayarlarda sorunsuz. Daha başka ne yapabilirim bilmiyorum. Benim bilgisayara taktığım anda ışığı yanıyor ve bip bip sesi çıkartmaya başlıyor. Ancak onun dışında herhangi birşey yok. Explorer da görünmüyor, USB cihaz listesinde görünmüyor, disk yönetiminde görünmüyor. Tavsiyelerinize açığım, daha başka ne yapabilirim?

• Bir de şöyle bir şey deneyin; USB portlarında yer alan tüm cihazların sistemle irtibatını kesin, çıkartın. Sadece HDD'nizi kasa arkasındaki USB portlarından birinde deneyin.
  • Bazen ( nerdeyse her zaman ) aslında çözüm çok basittir değil mi? Bu hiç aklıma gelmedi. Akşam eve dönünce deneyeceğim. İlgin için teşekkür ederim. :)
  • Denedim ama malesef bir değişiklik olmadı o noktada. Ama denerken sanırım sorunu da buldum. Benim problemimde sorun Türk olmamızla alakalı. Genellikle her Türk'ün yaptığı gibi kullanım klavuzu da neymiş canım, hiç mi kullanmadık bu aletleri şeklindeki davranış tarzımdan vazgeçip şu kullanım klavuzuna bir göz atayım dedim. Harici diskin bir ucu ince ve HDD'ye giriyor, diğer ucu ikili. HDD yi ilk aldığım zamanlarda sadece kalın kablolu olanı bağlamam yetiyordu HDD hemen geliyordu. Akşam kullanım klavuzunu okuyunca orada der ki; "kabloların her ikisini de takın, ince kablo USB den aldığı enerjinin yetersiz kalması durumunda destek enerji sağlamak içindir". Neyse her ikisini de taktım ve HDD çalıştı, bilgisayar gördü. 25-30 dakika herhangi bir sorun yoktu ama bu süre sonunda kısa bir bip sesi ile beraber HDD gitti. Sonra kendiliğinden geri geldi, sonra gitti, tekrar geldi. Gitti geldi, gitti geldi anlayacağınız. Sorunu anlayana kadar zarar gelmesin diye kabloyu sökmek için kasaya eğildiğimde farkettiğim şey sanırım sorunumu özetledi zaten. Kasanın yan tarafına yapıştırdığım USB Hub'un ışığı da HDD gidip geldikçe yanıp sönüyor. Anladım ki, USB lerime gelen enerji zaman zaman kesiliyor ya da yetersiz geliyor. Tabi ki power supply'ın yetersiz gelebilmesi de sözkonusu olabilir. Kasa üzerinde neredeyse herşey USB girişli. Gece artık o saatten sonra power'a falan bakmadım. Kapatıp yattım. Benim gördüklerimden şu anda çıkarımım bu. Başka fikri veya önerisi olan varsa sevinerek denerim. Bir de bugüne kadar Power hiç ilgilendiğim bir konu değildi. Bu nedenle power için öneri de alabilirim. Bana hiç sıkıntı yaşatmayacak güçlü bir power almalımıyım? Belki dam başında saksağan gibi oldu başka bilgi olmadan ama dedim ya power hiç ilgilendiğim bir konu değil. Seçerken hangi bilgiler önemli bilmiyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sapir -- 11 Ağustos 2011; 10:01:46 >

• Ya aslında şimdi düşünüyorum da ben bu problemi yaşamaya ne zaman başladım ve o zaman ne yaptım diye. Şimdi aklıma geldi. Geçen kış bir yıldırım nedeni ile ASUS 2 GB ekran kartımı yakınca geçenlerde bilgisayara aşağıda teknik bilgileri olan Tunçmatik SurgePro 7'li - Surge Protector adıyla bilinen prizden aldım ve taktım. Prizin teknik bilgileri aşağıda. Burada joule değeri falan gibi bilgiler var. Elektriğin bu kısmından pek anlamam ama düşündüğüm zaman ben yaşadığım problemleri bu prizi taktığımdan bu yana yaşıyor gibiyim. Aramızda bu verileri değerlendirebilecek bir arkadaş varsa sevinirim. Hiç aklıma gelmediği için bu prizi çıkartıp bilgisayarı doğrudan hatta bağlama işlemi yaparak sonuçları görmedim henüz ama akşam gidince bir de bunu deneyeceğim. ( Hem denemeden bir de onun kullanım klavuzunu da okuyayım. )

Tunçmatik SurgePro 7'li - Surge Protector teknik verileri:
    714 Joules koruma kapasitesi, 19500 Amper maksimum akım, 6000V Maksimum pik gerilimi, • EMI/RFI gürültü filtresi, • Özel yanmaz kasa • Ağır hizmet sınıfı kablo ve fiş, • 5 adet standart , 2 adet adaptör çocuk emniyetli priz, • 10 Amper otomatik sigorta, • Koruma ve Enerji Led ışığı, • Telefon/Faks/Modem hattı koruması (1 giriş/2 çıkış), • Anten hattı koruması, • Kablo düzenleyici, • Işıklı On/Off anahtarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sapir -- 11 Ağustos 2011; 10:31:54 >

• birde cevap yazzadın

başımıza geldiii.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.