Şimdi Ara

Iomega Screenplay Director deneyimleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
3
Favori
61.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akgenc

Dediklerinizi yaptım ama hala dosyayı oynatıyor.Sadece ayarlara girerken şifre istiyor.Benim yaptığım işlem şöyle:Ebeyeyn kontrolu aktif yapıyorum.Çocuk moduna ayarlaya basıyorum.Gizli kodda giriyorum.Hatta "şu yaş üstü içeriği engelle"seçeneği çıkıyor.18+ seçeneğini işaretliyorum ama hiç birşey değişmiyor.Acaba nerde yanlış yapıyorum.Yardımcı olursan sevinirim

Kısıtlanmasını istediğin folder'ın (veya dosyanın) üzerindeyken alttan ikinci sırada sağdaki 'info' tuşuna basıyorsun, burada açılan menüde en alttaki rating'e geldiğinde filmin/folder'ın derecelendirmesi çıkıyor, burada hidden'ı seçersen artık film/folder görünmez oluyor. Şifreyi girdiğinde görünür hale geliyor, bunun içinde menu tuşunu kullanıyorsun 'set to parent mode' ve 'set to child mode'. İstersen sağlama alıp dosyalarını bir müzik/foto folderının altında da ek önlem olarak saklayabilirsin :) Unutma, bilgisayara bağlayıp bu folder'a bir dosya atarsan işlemi baştan yapman lazım, yani folder'ın rating'i bozuluyor.

Kullanım kitapcığı:

Using Parental Control

The ScreenPlay Director's parental control feature enables you to restrict your children's access to selected movies, music files, and photos. After parental control has been activated, you can easily switch between parent mode, which provides full access to all files and settings, and child mode, which limits access to rated media files. Follow the instructions below to activate parental control and set ratings on files where you want to restrict access.

STEP 1 — Activate Parental Control

From the ScreenPlay home page, select Settings and press Enter [ ↵ ].

In the upper settings bar, select General and press Down.

Press the right arrow button to select Parental control from the lower settings bar.

Press Down to select Activation, then press Down again to highlight ON.

Press Enter to activate parental control.

You will see a screen asking you to enter your new code. Set the 4-digit access code you want to use.

The ScreenPlay Director will ask you to enter a question of your choice. This can be used to reset your access code in case you forget it. Use the virtual keyboard to enter the question you want to use.

NOTE: The question can be anything you want to use, including numbers as well as words. It does not have to be a full sentence.

Enter the answer for your security question.

Once you have completed the activation process, the ScreenPlay Director will return to the Settings page. Proceed to STEP 2 to set up parental ratings. Do not set the ScreenPlay Director to child mode until you complete the parental ratings.

STEP 2 — Set Parental Ratings

From the lower bar on the Settings page, press the right arrow button to highlight Parental rating, then press Down.

Select the age where access will be restricted, then press Enter. The ScreenPlay Director will use this setting along with ratings you establish on selected media files to hide restricted files in child mode.

Press the Home button to exit the Settings page.

Navigate to highlight a media folder or file where you want to restrict your children's access.

Press the Info button .

Press Down to highlight Rating, then press Enter.

NOTE: You can only set age ratings when the ScreenPlay Director is set to parent mode. You will not see the rating option if the ScreenPlay Director is in child mode.

Select the minimum age you want to be able to access the folder or file and press Enter.

NOTE: Access ratings can be different for different media files. If you set a rating on a folder, it will apply to all files in the folder. When set to child mode, the ScreenPlay Director will hide all media folders and files that are rated equal to or older than the parental control level selected on the Settings page.

Repeat this rating process for each folder or file where you want to limit access.

NOTE: All unrated media files will be available in child mode along with folders and files that are rated at younger level than the parental control level selected on the Setting page.

STEP 3 — Set the ScreenPlay Director to Child Mode

After you have finished rating all of the media folders and files you want to restrict, set the ScreenPlay Director to child mode. You can do this using the contextual action menu (available when you press the Menu button), or you can go to the Settings page and select Set to child mode. The following restrictions apply when the ScreenPlay Director is in child mode.

Rated folders and files will not appear in the ScreenPlay TV interface if the access level is equal to or older than the setting selected on the Settings page.

The parental access code will be required in order to enter the Settings page or to switch to parent mode.

If the ScreenPlay Director is restarted, it will start up in the same mode it was in prior to the restart. This means the only way to switch the ScreenPlay Director from child mode to parent mode is by entering the access code. It also means that parental control restrictions will be effective only when you switch the ScreenPlay Director to child mode.

• Birde şu film kapak resmi meselesini çözebilen oldumu? Bazı filmlerde klasöre attığım kapak resmi görünürken bazılarında olmuyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  • Üstad hatırladım kadarı ile bmp uzantılı resimleri göstermiyor film kapağı olarak. Onları jpeg'e çevirirsen gösterir. Haa bir de film ismi ile resim ismi aynı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orislevin -- 22 Ocak 2011; 13:40:50 >
  • İomega yı EW dan aldım 3 ay önce Panasonic Plazma ile HDMI bağlantı uyumluluğu olmadığı için yetkili ithalatçıya iade ettim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orislevin

Üstad hatırladım kadarı ile bmp uzantılı resimleri göstermiyor film kapağı olarak. Onları jpeg'e çevirirsen gösterir. Haa bir de film ismi ile resim ismi aynı olacak

Resimleri Jpg formatta ve 184x240 ebatta film klasörü içine aynı isimle atınca oldu. Fakat büyük boyutlu resimler olmuyor. Böylesi işimi görüyor zaten. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

İomega yı EW dan aldım 3 ay önce Panasonic Plazma ile HDMI bağlantı uyumluluğu olmadığı için yetkili ithalatçıya iade ettim..

o biraz şans işi sanırım benim de panasonic plazma , hiç sorun yaşamadım.
  • Panasonic p42g20e model plazma ile sorun yaşanıyor sadece diğerlerinde çalışıyor. EW de denemiştim.

quote:

Orijinalden alıntı: ghosttx

quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

İomega yı EW dan aldım 3 ay önce Panasonic Plazma ile HDMI bağlantı uyumluluğu olmadığı için yetkili ithalatçıya iade ettim..

o biraz şans işi sanırım benim de panasonic plazma , hiç sorun yaşamadım.
  • uygun fiyattan satmak isteyen var mı?
  • Satın almak isteyen olursa ürünü (21 Ay garantisi devam ediyor) Çok uygun fiyattan satacağım.

İlgilenenlere duyurulur

Hatta Satıyorum

http://resim.donanimhaber.com/m_46277333/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46277333

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orislevin -- 27 Ocak 2011; 11:04:32 >
  • Selam Arkadaşlar,

Ürünler ilgili bütün yorumlar ve cevaplardan bir rehber hazırladım umarım işinize yarar.

Cihazın Sorunlarıyla ilgili Çözümler!!!

1 - Sesi HDMI'dan almak zorunda değilseniz eğer (Optic kullanıyorsanız), Ayarlardan HDMI sesi kaptın.
    2 - Film izlerken Torrent kapalı dursun
    3 - ayarlardan frame rate senkronizasyonunu kapatın
    4 - hala kesinti varsa ilgil filmde, ses ayarını STEREO yapın.

5 - cihazın DTS desteği olmadığı için DTS destekli sony ses sistemime optik kabloyla bağlıyoruz.
    DTS sesli filmler için DTS to AC3 dolby çeviren programlar var veya optik girişli DTS audio receiverınız varsa çevirmeye gerek yok.

6 – Eğer filminiz açılmıyorsa Bad Container(Kötü Saklayıcı) hatası veriyorsa MKVtoolnix 2.4.1 vs gibi eski versiyon bir MKVtoolnix ile tekrar mux yaparsanız çalışabiliyor.

7 – Ethernet Bağlantısı : Eğer cihazı ethernet'ten bağlayıp ağınızdaki tüm bilgisayarlardaki dosyaları açmak istiyorsanız (Film, Müzik, Resim) öncelikle cihazın Ethernet ayarlarını doğru yapmanız lazım. Bunun için önce cihazın IP ayarlarını yapacaksınız, Eğer elinizde ADSL modem varsa ve DHCP'den IP veriyorsa zaten direkt IP'yi alır yok ben kendim IP vermek istiyorsanız ağınzıdaki SUBNET ayarlarına uygun bir IP vererek bu ayarı tamamlarsınız.
    Mesela bilgisayarınız 192.168.1.2 olsun subnet 255.255.255.0 olsun o zaman IOMEGA'ya da 192.168.1.3 / 255.255.255.0 verebilirsiniz. Eğer ADSL modem gibi DHCP veren bir cihazınız varsa ve bunun verdiği IP'yi değil de kendi IP'nizi vermek istiyorsanız bu sefer ADSl modemin DHCP IP adres havuzunun dışında kalan bir IP adresi verin. Diyelim ki ADSL 192.168.1.1 IP'sine dahip olsun DHCP'den de 192.168.1.100 ile 192.168.1.150 arası IP verir şekilde tanımlanmış olsun o zaman sizin IOMEGA'ya bu adreslerle çakışmaması için 192.168.1.51'den itibaren bir ıp vermeniz lazım. Son olarak ta IOMEGA'da IP , SUBNET haricinde Gateway tanımalanız lazım bunun içinde ADSL modem IP adresiniz Gateway adresi olacak böylelikle IOMEGA internet'e de çıkabilecek.
    Ayrıca ağdaki bilgisayarlarınızla aynı Workgroup olmasını o ayarı da yaparak sağlayın ki dosyaları görebilsin.
    Bütün ayarları doğru yaptıktan sonra dosya açmak için menülere girdiğinizde hem USB disklerinizi hemde network klasörlerinizi göreceksiniz, bu network klasörlerden birine girmek istediğinizde size kullanıcı adı ve şifre soracak bu bilgileri de girmek istediğiniz bilgisayarda tanımladığını kullanıcı adı ve şifre ile aynı yaptığınızda artık klasör içlerindeki dosyaları görebilir ve kullanabilir olacaksınız.

8 – USB flash belleğinizdeki dosyayı takılıyken kopyalama imkanınız var. Usb diski cihaz çalışır haldeyken arkadaki soketlerinden birine takın, Usb diskinizin adı görünecektir, içerisine girin, kopyalamak istediğiniz klasörün veya içeriğin üzerine gelip kumanda üzerinde "mark" tuşuna bir kez basın, işaretlenecektir. Usb diskinizdeki medyayı cihazın dahili hafızasında her nereye kopyalamak istiyorsanız ok tuşları ile oraya gelin, ve kumanda üzerindeki "menu" tuşuna basın. Karşınıza seçenekler çıkacak. En üstte "işaretlenmiş öğeyi .... isimli klasör içine çoğalt" ı seçerseniz basit bir şekilde cihazınıza yüklersiniz. Her defa pc ye takmaya gerek yok!!!
    9 – Cihaz Yazılımını yükseltmek : iomega sitesinden son sürüm olan 1.4.0.78 versiyonlu firmware dosyasını indiriyorsunuz.Zipli dosya içersindeki vob uzantılı dosyayı dışarı çıkartıyoruz.vob dosyasını boş bi flash a açık vaziyette atın cihaz televizyona baglı iken flash takıp açın parametre yada ayarladan geneli şeçip kutuyu sıfırla diyoruz çihaz kendini kapatıp açıyo ve açılışta yeni versiyon bulundu yükleyimmi diye soruyo yükle deyip kurulumu başlatıyoruz daha sonrada cihaz ayarlarını yapıyoruz daha öncce okumadıgı formatları okur hale geliyor.
    Link Adresi :https://iomega-eu-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/22488/related/1/session/L2F2LzEvdGltZS8xMjk2NjM2MzA3L3NpZC9PdUFCcUJsaw%3D%3D

Yeni Kullananlar için Bilgi

A) Harddiske film atmak için:
    1-Kapalı vaziyette kutudan çıkan USB kablosunu iomega ile PC bağlantısını yapın.
    2-Power tuşuna basın açın
    3-PC normal bir USB HDD gibi görecektir.
    4-İstediğiniz filmleri klasörlerinizi nasıl düzenliyorsanız o şekil içine kopyalayın.
    5-Cihazı kapatın ve usb yi çıkarın
    B) Filmleri izlemek için
    1- HDMI kablosu ile LCD veya Plazmaya bağlayın.
    2- Power tuşundan veya kumandadan açın.
    3- Tamamen açılmasını bekleyin. Ana menüden video yu seçin
    4- My Files içinden filminizi seçin. Biraz beklerseniz belirecektir.
    5- İkon çıkınca enter veya Play tuşuna basın izleyin.

• Cihazla ilgili çözüm bulamadığım sorunlar var yardımcı olabilicek arkadaşlardan cevap bekliyorum.

1.Alt yazı seçeneğini her filmde tekrar açmak zorunda kalıyorum buna çözüm bulabilen varmı.
    2.son firmware 1.4.0.78 bendeki, bundan sonra yeni bir firmware çıktımı?
    3.Herkes MKV dosyalarını açmak için mkv merge programını önermiş bende denedim açtı,fakat aynı sorunu AVI uzantılı dosyalardada çıkartıyor.Kötü saklayıcı diyor.bende dosyaları tekrar dönüştürmek zorunda kalıyorum buda uzun sürüyor.Bu sorunu daha kısa zamanda çözecek bildiğiniz programlar varsa önerebilirseniz sevinirim arkadaşlar.

Ürün gerçekten hem çok yavaş hem çok sorunlu,altyazıları ayarlayamamak çok kötü,altyazılar siyah ekranda çıksa vede rengi sarı olsa süper olucak.birde MKV açamasa bile bütün AVI leri açabilse buda yeter ama AVI lerde bile sorun yaşıyorum.belki yeni güncellemelerde bunu hallederler ama uzun zamandır güncellemede çıkarmadılar.

• @codecman ;

mkv merge programı da kesin çözüm sağlamıyor ve dediğin gibi bazı .avi uzantılı filmlerde de "bad container" hatası veriyor. senede bir veya iki güncelleme yapıyolar,yeni güncellemeden de ses yok, inşallah yeni firmware ile düzelir bu problem.

bi sorum daha olcak sana,ben de DTS'li filmleri sony ses sistemine optikle bağlıyorum ama seste kesikler oluyor her türlü.sen yaşadın mı bu problemi?
  • bazen görüntü donuyor ve kilitleniyor power kablosunu çıkarmadan da kapanmıyor. bu sorunu yaşayan var mı
    diski formatlasam mı acaba. defrag yapıp deneyeceğim.
  • bir arkadaşım almış bu cihazdan ancak filmlerin bazılarının görünmemesi üzerine pc ye bağlayıp formatlamış fat32 olarak daha sonra ntfs e geri dönmüş
    şimdi klasörler yok
    tekrar klasörler nasıl oluşturulur yada hard reset tarzı bir uygulaması varmıdır
  • harddiskte 2 bölüm çıkıyor biri upgrade dosyası diğeri filmleri koyduğumuz bölüm. NTFS format atınca sorun olmaması lazım. TV menüsü üzerinden kutuyu sıfırla seçeneği var ordan da hard reset atılabilir.
  • Kıymetli arkadaşlar,
    Update ile ilgili sorun yaşıyorum.Siteden indirdiğim update sizin söylediğiniz gibi 078 değil 096 versiyon birdefa orada bir hata yapıyor
    olabilirim.ikincisi zipten çıkarıp usb flash belleke attığım dosyayı cihaz görmüyor update.wup isimli bir dosya bu.
    nerede hata ya da eksik işlem yapıyor olabilirim?

Yukarıda mavi karakterle anlatım yapan arkadaş .wop dosyası demiş bende .wup olarak çıkıyor zipten
    Parametrelerden sıfırlama işlemini yapıp lisan menüsüne geliyor yani flash bellekteki dosyayı görüp versiyon yenilemekle ilgili bişey
    sormuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkolacan -- 21 Şubat 2011; 11:31:25 >
  • yeni yazılım çıkmış umarım dertlerine çözüm olur. ScreenPlay Director Firmware Version 1.4.0.92 : Read First

https://iomega-eu-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/22488

quote:

Orijinalden alıntı: mkolacan

Kıymetli arkadaşlar,
    Update ile ilgili sorun yaşıyorum.Siteden indirdiğim update sizin söylediğiniz gibi 078 değil 096 versiyon birdefa orada bir hata yapıyor
    olabilirim.ikincisi zipten çıkarıp usb flash belleke attığım dosyayı cihaz görmüyor update.wup isimli bir dosya bu.
    nerede hata ya da eksik işlem yapıyor olabilirim?

• Evet zaten yazımda da bu versiyonu indirdiğimi söylemiştim ama makinaya gösteremiyorum.flash diskdeki dosyayı görmüyor.
  • Yeni yazilimla.gayet stabil ve hizli olmus cihaz..youtube da calisiyor
  • bir yanlışlık var tekrar indir. tekrar dene.

quote:

Orijinalden alıntı: mkolacan

Evet zaten yazımda da bu versiyonu indirdiğimi söylemiştim ama makinaya gösteremiyorum.flash diskdeki dosyayı görmüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.