Bu arada taa yukarılarda yazdığım ac3 sorununu Mkv2ac3 adlı programla çözdüm. Bu programla DTS sesi ac3 e çevirince sorunsuz çalışıyor. Belki birinizin işine yarar. :)
ghosttx hocam :) yani sonuç olarak 78 fw yüklememizi tavsiye ediyomusun 720 1080 olsun mkv olsun sorun yaşamadan keyfimize bakabilirmiyiz sorun suz izleyebilirmiyiz
Açıkcası ben dts harici çok fazla problem yaşamıyorum, 1080 yada 720 p filmlerde sorun yaşamadım, ama tabi kodlamadan kodlamaya farkedebilir, arkadaşkar 40 küsür gb lık filmlerde sorun yaşadıklarını falan belirtmişler, açıkcası hiç 40 gb lık bir filmim olmadı o boyutta bir film falan da indirmeyi düşünmüyorum, 12 gb lık Matrix vs. var örneğin bir problem çıkartmadan çalışıyorlar. Dts filmlerden ses isteminde dts olmasına ve optik kabloyla bağlamama ragmen hiç ses alamadım.
Yanlız ben bu kadar olunlu yazsamda yanlış hatırlamıyorsam upgrade yaptıktan sonra bir önceki yazılıma dönemiyordunuz(ben öyle bir ihtiyaç duymadım en azından). Onun için yükleyin yeni yazılımı gönül rahatlığıyla diyemeyeceğim.
Beni sinir eden kısmı her seferinde altyazıyı manuel açmak, elektrik kesilip kapanınca bazen ağ bağlantısı ayarını tekrar yapmak zorunda kalmak. Ayrıca torrent kısmında bağlantı sayılarını çok az tutmuşlar, bu nedenle torrent indirme işlemi çok yavaş oluyor. Bunu anca bilgisayarı linux ile açıp , playerı usbden bağlayıp, konfigrasyon dosyalarına müdahale ederek değiştirebiliyor olmak.
İçimi döktüm gibi oldu :) rahatladım :)
KARARIM KESİN YÜKLÜYORUM ghosttx hocam :) BİRDE İOMEGA SECREN İÇİN CUSTON FW VAR DİYOLAR AMA ARDIM TARADIM BULAMADIM DOĞRU OLABİLİRMİ YOKSA HURAFE DEN ÖTESİ OLAMAZ MI HATTA DTS LERİ BİLE SORUNSUZ ÇALIŞIYOMUŞ
merhaba,bende bu cihazdan aldım güncel versiyon 1.4.0.78 ,flash diske (zipten çıkarıp ) atıp ,usb ile cihaza takıp ,cihazı açtıktan sonra kendisi görüyor ve upload ediyor,fakat sonra baktığınızda hala eski sürüm var ise,ayarlardan tekrar kur,yada fabrika ayarları na dönmeniz gerekli o zaman yeni versiyon görünüyor,ayrıca cihazı bir turlü pc de göremiyordum forumlarda sayenizde öğrendim, kumanda ile değil kendi üzerinden manuel açmak gerekiyormuş, çok uğraştım bunun için saolun, ayrıca dts li filmler de ses çıkmıyor,ama optik ile 5+1 ses sistemine (dts özelliği tanıması şart) bağladığınızda çalıştığını turkıyedeki support uyla bozuk ingilizce ile konuştuğumda öğrendim,mkv,mov ları rahat oynatıyor ....
arkadaşalar ilk aldığımda 36 fw yüklüydü 45 gb avatar attım 1 ve 2 şer saniyelik takılmalı bir şekilde ilerliyordu 3 dk 5 dk arayla 78 fw yükledim menü birazdaha hızlı gibi geldi bide avatar daki takılmalar %90 düştü şimdi daha akıcı izliyorum ama bazı mkv leri oynatmıyor bunları tekrar dan mkv programıyla çeviriyorum ama yine kötü saklayıcı diyor sizin tavsiye edebileceğiniz bi program varmı yada başka bi formata görüntü kalitesini bozmadan hangi formata çevirebilirim teşekürler
Panasonic sc-pt550 ses sistemi ile dts ses almayı başaramadım optik bağlantı ile , ses sisteminin üzerinde de çeşitli yerlerde de dts desteklediği yazıyor. Dts ses alabilen varsa nasıl yaptığını iletirse sevinirim.
Arkadaşlar öncelikle meraba...bende bu üründen aldım MKV de ses sorunu var..ayrıca ingilizce karakter dışında olan dosya isimlerinin içindeki içeriği görmüyor..bir de altyazıları küçük...bu sorunları çözebilecek yazılımı var mı eğer yoksa geri vermeyi düşünüyorum...mkv yi değil ama diğerleri çözülebilir belki... bana yazılım yükleme konusunda yardımcı olur musunuz bilmiyorum nasıl ve nereden yükleyeceğimi..link filan varsa iyi olur...
Bu üründen çok sattım ama çoğunuda iade alıp farklı ürünler ile değişim yapmak zorunda kaldık.
foruma dikkat li bakarsan cevabı göreceksin :) kısaca söyliyim 78 fw sitesinden indir alt yazı sorunu cözülüyor ses sorunu dts desteklemediği için dts film lerden görün tü alırsın ses alamassın ac3 programı bulup sesi ac3 formatına cevirsen onuda çözmüş olursun ))
arkadaşlar bu cihazı ps3 te harici hardisk olarak kullanmak istiyorum o sebepten fat32 olarak ikiye bölüyorum ps3 bağlayınca cihazın kendisine ayırmış olduğu 258mb fat32 olan bölüm varya sadece onu görüyo deli oldum gittim hardiski tamamen formatladım 2 ye böldüm ilk parca fat32 500 gb ikinci parca 450 ntfs ps3 bağladım herşey okey cihazı boşda çalıştırdım tekrar kendi kendine harddiski fortmatladı eski düzene soktu :)) ne akıllı bi cihaz sonuç olarak ps3 e parçalayıp kullanan varsa lütfen bilgi versin
Bu cihazı modeme bağlasak, dolayısı ile internet bağlantısıda yapılmış olsa, mesela işyerimden bu cihaza erişebilirmiyim ?. Yani uzaktan erişim imkanı varmı ?
quote:
Orijinalden alıntı: ptolomy
Arkadaşlar güncelleme konusunda en kolay ve kesin çözüm yolu şu: Cihazı kapalı durumda iken bilgisayara takıp açma düğmesine elle basın. f: ve g: gelecektir,f: içine girip orada bulunan wup uzantılı dosyayı silip iomeganın ana sayfasından indirdiğiniz yeni sürümü oraya kopyalayın. Bilgisayardan usb çıkarın. Cihazın menüsünden genel sekmesiydi sanırım,ona gidin,kutuyu sıfırla seçeneğini işaretleyin,cihazı açıp kapatacaktır .Tekrar açılığında yeni sürümü görüp kurulumu isteyip istemediğinizi soracaktır.Kabul edip devam devam...deyin işlem bitmiştir.Ayrıca bu şekilde yükleyince blu raylerde sorun çıkmadı ama 720p,henüz 1080p denemedim,umarım onda da sorun çıkmaz.Yeni sürümde altyazı sorunu yok,menü daha iyi.. Umarım yardımcı olmuşumdur..Kolay gelsin...
ptolomy süpersin yüz defa usb stick le gunceleştirmeyi denedim beceremedim senin taktikle oldu.Alt yazilar harika oldu.Güncelleme yapmak isteyen arkadaşlar bu şekilde yapsın teşekkürler
Arkadaşlar ben de bu aletten aldım.
2 tane problemim var. Yardımcı olursanız sevinirim.
1. TV'um CRT eski bir TV. HDMI değil de scart'tan bağladım. Ancak alet siyah beyaz gösteriyor. Düzeltemedim.
2. Bilgisayarıma beraberinde gelen cd'deki uygulamayı kurdum. IOmega Screenplay discovery'i açıyorum. Maalesed (detect edemiyor) bulamıyor. Dolayısıyla içindeki diski göremiyorum.
selam bendede iomega var içine bir sürü film attım gayet güzel oynatıyor mkv lerde sıkıntı yok sadece 5+1 ses alalmıyorum oda ses sistemim optik girişi olmadığından herhangi bir soun yalamıyorum arkadalşlar altyazıldarıda indridm türkçe alt yazı mükemmel forumlarda hep altyazı sorunu geçiyor neden anlayamadım ben böyle bi sorun yaşamadım hatta versiyonu bile güncellemedim TEL SIKINTIM BİLGİSAYRDAKİ FİLMLERİ BOYUTU YÜKSEK OLDUĞUNDAN HERHALDE İÇERİK BULUNAMADI DİYOR ONU ANLAYAMADIMÇÖZEMEDİM YA BİLGİSAYARDAN BİR AYAR YAPAMAMIZ GEREK BİLEN VARSA YARDIMCI OLSIN TEŞEKKÜRLER
Arkadaslar bir sorum var bende logitechin x540 ses sistemi var bir dts decode eden bir alet alırsam sesleri x540 dan alabilrmiyim? oyle bisi oluyorsa hangi aleti onerirsiniz
Sırf yorumlarınız yuzunden forumdan bır arkadasa electrowrold cok uzak oldugu ıcın fazladan 10 tl vererek aldırdıgım ıomega screenplayerımı daha acmadan cıhazdan sogudum ıcın gıttım aynı fıyattakı 1 tb lık 2.5 ınc lık ıomega hdd ıle degıstırdım. Mkv formatlı fılmlerde ses codec sorunu olması ıcıme cok fena oturdu. bu cıhazı almamda en onemlı etkenlerden bırı torrent ındırılmıs kı bu bıle cok saglıklı olmuyor dedınız bırde mkv fılmı seslı ızleyemezsın yorumlarını gorunce sabah 8 de kalktıp 2 saat yol katettım ve gerı ıade ettım.
Bende bu cihazdan kulanıyorum daha dorusu yeni aldım ama pc deki filimleri att nasıl atıcam buraya bilen arkadaş varsa yardımcı ola bilirmi acaba
güncelleme yaptım sadece 1080p lerde sorun yaşadım.dts yok.zaten divx izlemek için aldım.kızımın odasına.salonda pch a200 var.iomegadan fazla beklentim yok.