Şimdi Ara

iOS 10.2 ile önemli hatalar gideriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 10.2 ile önemli hatalar gideriliyor

Son dönemde iOS 10 işletim sistemi ile ilgili pek çok hata gündeme gelmeye başlamıştı. Video izlerken telefonun kilitlenmesinden tutun kilit ekranında iken rehbere erişilebilmesi gibi pek çok önemli problem 10.2 güncellemesi ile gideriliyor.

Ayrıca Bkz.Moto G5 serisi Mart ayına hazırlanıyor

Güncellemede toplam 12 güvenlik açığının kapatıldığı belirtiliyor. Güvenlik açıkları ve bunun yanında gelen yeniliklere bakacak olursak:

TV

• İzlemekte olduğunuz filmleri ve şovları görmek ve kaldığınız yerden yerden devam etmek için Up Next'i kullanın
    • Watch Now ile yeni film ve TV şovu önerileri alın
    • Store'da yeni uygulamaları ve iTunes'daki yeni çıkanları keşfedin
    • iTunes'da satın alınanlar ve kiralananlar için Library erişimi

Emoji

• Daha fazla ayrıntı göstermek için daha güzel bir biçimde yeniden tasarlanan emoji
    • Yeni yüzler, yiyecekler, hayvanlar, spor etkinlikleri ve meslekler de dahil olmak üzere 100'den fazla yeni emoji

Fotoğraflar

• Live Photo stabilizasyonunu iyileştirir ve kare hızını artırır
    • Kişiler albümünde aynı kişinin benzer fotoğraflarını gruplama doğruluğunu iyileştirir
    • Anılar'ın; ekran resmi, beyaz tahta veya fatura fotoğraflarından anı oluşturmasına neden olabilen bir sorunu giderir
    • iPhone 7 Plus'ta Film Rulosu'ndan geçiş yaptıktan sonra kameranın büyütme modunda kalmasına neden olan bir sorunu giderir
    • RAW dijital kamera için ek destek

• Mesajlar'a yeni tam ekran beğeni ve kutlama efektleri ekler
    • Klavyenin Mesajlar'da görüntülenmesini bazen engelleyen bir sorunu giderir

Music

• Karıştır, Yinele ve Sıradaki bölümlerine daha kolay erişmek için Şu An Çalınan ekranında yukarı kaydırma
    • Arşiv'de; Listelerin, Albümlerin ve Parçaların nasıl sıralanacağını seçme

News

• Daha sonra için sakladığınız yazılar artık Kaydedilenler bölümünde görünür
    • Abone olduğunuz kanallardaki en iyi ücretli yazılar artık Sizin İçin bölümünde görünür
    • Bir sonraki yazıya geçmek artık her zamankinden daha kolay, okurken sola kaydırın veya Sonraki Yazı'ya dokunun

Mail

• Bir Mail konuşmasını sildikten sonra yanlış iletinin seçilmesine neden olan bir sorunu giderir
    • Mail'de uzun basmanın kopyala ve yapıştır özelliğini etkinleştirmesine neden olan bir sorunu ele alır
    • Bir Mail konuşmasını sildikten sonra yanlış iletinin seçilmesine neden olan bir sorunu giderir

Erişilebilirlik ve Hatalar

• Braille tablosunun VoiceOver ile beklenmedik şekilde geçiş yapmasına neden olabilen bir sorunu giderir
    • Siri geliştirilmiş seslerin bazen VoiceOver'da kullanılamamasına neden olabilen bir sorunu giderir
    • VoiceOver kullanıcılarının listedeki öğeleri yeniden talep edememelerine neden olabilen bir sorunu giderir
    • Anahtarla Denetim'in bazen Sesli mesajları silememesine neden olan bir sorunu giderir
    • Diğer iyileştirmeler ve sorun gidermeler
    • Motorlu perde, ev kullanımı, hareket, kapı/pencere, duman, karbonmonoksit ve su sızıntısı sensörleri de dahil olmak üzere HomeKit aksesuarları için bildirim desteği ekler
    • HomeKit aksesuarları için yazılım güncellemeleri olduğunda HomeKit aksesuarları için bildirim desteği ekler
    • Üçüncü parti aksesuarlarıyla Bluetooth performansını ve bağlantısını iyileştirir
    • FaceTime katılımcılarının odak dışında görünmelerine neden olabilen bir sorunu giderir
    • FaceTime aramalarının yanlış en boy oranı ve yön ile görünmelerine neden olabilen bir sorunu giderir
    • Bazı görsel sesli mesajların oynatılmasının tamamlanmasını engelleyen bir sorunu giderir
    • Yazıların boş sayfa olarak açılmasına neden olabilen bir Safari Okuyucu sorununu giderir
    • Okuma Listesi'nde bir öğeyi okundu olarak işaretledikten sonra Safari'nin beklenmedik bir şekilde kapanmasına neden olabilen bir sorunu giderir

• Kilit ekranından cihazın rehberine ve galerisine erişebilme sorununu giderir.

• Video izlerken cihazın kilitlenmesi sorununu giderir.

• Resetlenirken açılış şifresinin atlanabilmesi sorununu giderir.

• Bir uygulama kaldırıldığında yetki ayarlarının değiştirilmemesi sorununu giderir.

• Kilitli cihazlarda uzaktan erişim özelliğinin kapatılabilmesi sorununu giderir.

• Çevre birimleri üzerinden zararlı kod çalıştırılabilmesi sorununu giderir.

• Bazı durumlarda kilit ekranının devreye girmemesi sorununu giderir.

• Sahte sertifika ile zararlı kod çalıştırılabilmesi sorununu giderir.

Güncelleme dağıtıma başlamış durumda. 

• Güvenlik açıklarına yönelik bir güncelleme olabilir ancak hala can sıkan basit hatalar giderilememiş gibi duruyor yorumlara göre. İnsan yüklemeye çekinir oldu güncellemeleri.

• iOS güncellemelerinin değişiklik listesi

- Emoji
    - Daha fazla emoji
    - En fazla emoji bizde olum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil sistemlerde boyle garip bir durum var. once sorunlu sistemi yayinla daha sonra duzeltme yap bak nasil duzelttim ama diye ortaya cik. Her surumde ayni hikaye.

• Güncellemeyi yaptım, yorum yapmak için erken olsada iosun eski güncelleme değerini kaybettiğini düşünüyorum. Mutlaka birşeyler ters gidecek yine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone reklamını Apple bile Ekram Abey gibi yapamıyor. Apple güncelleme ana bilgisinde "Amerika için TV şovları, filmler suna TV uygulaması, emojiler vs vs" demiş. Ekram Abey ise "önemli hata gidermeleri".

• quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro

iPhone reklamını Apple bile Ekram Abey gibi yapamıyor. Apple güncelleme ana bilgisinde "Amerika için TV şovları, filmler suna TV uygulaması, emojiler vs vs" demiş. Ekram Abey ise "önemli hata gidermeleri".

Ekrem the apple 🍎

Ekrem the apple beye özel emoji çıkar mı?

• Yama yama bitmiyor arkadaş stabil yazilimi

• Güncelleme sonrası telefonumda facetime ve imessage etkinleştirilemiyor. Devamlı olarak "Operatörünüz, Facetime'ı ve iMessage'ı etkinleştirmek için kullanılanan SMS mesejlarını ücretlendirebilir." uyarısını alıyorum.

• "Kilit ekranından cihazın rehberine ve galerisine erişebilme sorununu giderir."

Böyle açık görmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

"Kilit ekranından cihazın rehberine ve galerisine erişebilme sorununu giderir."

Böyle açık görmedim.

Kilit ekranında rehbere nasıl giriliyordu

• ekrem aşşa ekrem yukarı. Haberi okuyun işinize bakın :P

Bir mühendis der ki "çalışıyorsa elleme"

• quote:

Orijinalden alıntı: yarkind

Güncelleme sonrası telefonumda facetime ve imessage etkinleştirilemiyor. Devamlı olarak "Operatörünüz, Facetime'ı ve iMessage'ı etkinleştirmek için kullanılanan SMS mesejlarını ücretlendirebilir." uyarısını alıyorum.

https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage/tr/tr
    1- iPhone'unuz hâlâ sizde mi? kısmını yapın. iPhone'u kapatın açın.

Sonra hiçbir ayar yapmadan

2- iPhone'unuz artık sizde değil mi? kısmını yapın. iPhone'u kapatın açın ve yeniden iMessage'ı aktifleştirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Güncelleme sonrası telefonumda facetime ve imessage etkinleştirilemiyor. Devamlı olarak "Operatörünüz, Facetime'ı ve iMessage'ı etkinleştirmek için kullanılanan SMS mesejlarını ücretlendirebilir." uyarısını alıyorum.

2- iPhone'unuz artık sizde değil mi? kısmını yapın. iPhone'u kapatın açın ve yeniden iMessage'ı aktifleştirin.

Bugün aynı şey başıma geldi. Telefon en son kitlendi. Çözümü öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaFiAMaX

quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Bugün aynı şey başıma geldi. Telefon en son kitlendi. Çözümü öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler.

Rica ederim

• Apple emojileri başımızdan eksik etmesin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne zaman güncelleme gleir tam olaraK :Çd

• Herşey hayırlısı diyelim :)

• infom@n kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Cevabınızı görmemiştim. Birkaç gün sonra telefonu uçak moduna aldım. Uzun bir süre o modda kaldı. Uçak modunu kapattığımda sorun çözüldü. Geçen süre içinde sorun çözülmüşte olabilir. Bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.